| Dzieci OnLine | Suwałki | Gry online | Maluch |

Dzieci OnLine  Strona Główna Dzieci OnLine
Człowiek nigdy nie pozbędzie się tego, o czym milczy.

RegulaminRegulamin   FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum

Poprzedni temat :: Następny temat
Idź do strony 1, 2  Następny
"Falowane" paznokcie
Autor Wiadomość
Monik Płeć:Kobieta
Kici kici
Moderator globalny

Pomogła: 11 razy
PostWysłany: Sob 19 Sie, 2006 18:48   "Falowane" paznokcie Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Mam taki problem... Moje paznokcie od kciuków nie są normalne, proste, tylko takie falowane. Tzn. 1,5 cm proste, 3 cm takiej tak jakby "górki", 1,5 cm proste, 2,5 cm górki i 1,5 cm proste. Na prawej ręce górki są mniejsze.
Te fale wyglądają dosyć brzydko :/ Nie wiecie może, czy to ma jakąś nazwę, lub jak wyprostować te paznokcie? Ja tego nie zrobiłam, bo niektórzy sądzą, że o coś zaczepiłam i jest takie coś, albo że gniotę palcem paznokcie... Mr. Green Ale nie, to nie tak, to samo mi się zrobiło, i utrzymuje się już chwilę. Co mam zrobić?

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość

Numer Gadu-Gadu
4961269
Nikita Płeć:Kobieta
Nina
Moderator globalny

Pomogła: 45 razy
PostWysłany: Sob 19 Sie, 2006 18:52    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Eeee, chodzi ci o takie kreseczki na paznokciach? Czy wygięcia paznokci?
Bo ja mam takie kreseczki na paznokciach - to podobno jest spowodowane brakiem jakiejś witaminy..
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora

Numer Gadu-Gadu
7894138
joasia1990 Płeć:Kobieta
Aktywista
Aktywista

Pomogła: 12 razy
PostWysłany: Sob 19 Sie, 2006 19:44   Re: "Falowane" paznokcie Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Monik napisał/a:
Mam taki problem... Moje paznokcie od kciuków nie są normalne, proste, tylko takie falowane. Tzn. 1,5 cm proste, 3 cm takiej tak jakby "górki", 1,5 cm proste, 2,5 cm górki i 1,5 cm proste.

Możesz napisać jaśniej? bo z twojego opisu wynika ze masz 10 - centymetrowe paznokcie! Ja to nawet nie mam takich palców a co dopiero mowic o paznokciach Confused

Numer Gadu-Gadu
6476170
Inversja Płeć:Kobieta
Dyskutant
Dyskutant

Pomogła: 1 raz
Ostrzeżeń:
 1/3/6
PostWysłany: Nie 20 Sie, 2006 02:20    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

hmm falowany paznokiec to ma mam tylko na kciuku i to przez to ze mnie kon ugryzl kilka miesiecy temu. a tak pozatym to mam jakies kreseczki ale jakos sie tym nie przejmuje bo tak mam od kad pamietam. ale tez slyszalam ze to przez nie dobor jakiej witaminy, polecam zazywanie np. centrum albo jakiegos innego preparatu witaminowego mozesz tez uzywac jakis lakierow z odzywkami.
Powrót do góry
nasty_girl Płeć:Kobieta
Aktywista
lalala :d
Aktywista

Pomogła: 55 razy
PostWysłany: Nie 20 Sie, 2006 17:29    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

nie wiem jak jest mozliwe zebys na paznokciu miala kilku centymentrowe odstepy, chyba ze cos nie tak napisalas.. biale kreski to niedobor witaminy jakies, ale miedzy biala kreska a wkleslasciami jest roznica, gdzies o tym czytalam.. byly pokazane rozne paznokcie, jedne byly objawami grzybicznymi, jedne czegos innego, dokladnie nie pamietam ale lepiej poszukaj o tym w internecie, lub spytaj kogos kto sie moze znac..
Powrót do góry
Kici kici
Moderator globalny

PostWysłany: Nie 20 Sie, 2006 21:25   Re: "Falowane" paznokcie Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

joasia1990 napisał/a:
Monik napisał/a:
Mam taki problem... Moje paznokcie od kciuków nie są normalne, proste, tylko takie falowane. Tzn. 1,5 cm proste, 3 cm takiej tak jakby "górki", 1,5 cm proste, 2,5 cm górki i 1,5 cm proste.

Możesz napisać jaśniej? bo z twojego opisu wynika ze masz 10 - centymetrowe paznokcie! Ja to nawet nie mam takich palców a co dopiero mowic o paznokciach Confused

Ekhem... Pomyłka Wink Sorki, ale ja niezbyt dobrze umiem na oko oceniać różne centymetry, długości itd. Mr. Green Na pewno nie mam 10 cm paznokci Mr. Green

To nie żadne kreski ani wklęsnięcia, po prostu mam kawałek normalneo, prostego paznokcia i na nim takie dwie górki _/\_/\_ coś takiego, oczywiście te górki są mniejsze gdzieś o połowę i nie takie szpiczaste, wiadomo, ale to coś mniej-więcej podobnego.

Numer Gadu-Gadu
4961269
Aktywista
Aktywista

PostWysłany: Nie 20 Sie, 2006 23:05    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

jesli masz tak od zawsze to po prostu taka jest twoja uroda Wink

ale jesli górki zaczely pojawiac sie dopiero teraz, to moze byc jakas choroba, np grzybica wiec lepiej idz do lekarza Wink

Numer Gadu-Gadu
6476170
BaSiA__ToSiA Płeć:Kobieta

PostWysłany: Pon 21 Sie, 2006 16:45    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Moja starsza siostra(ale nie najstarsza Smile ) tez ma takie "górki", ale to dlatego ze jak byla mala to moja najstarsza siostra przyciela jej palca drzwiami od lazienki Smile ale mnie wtedy jeszcze nie bylo wiec nie slyszalam dzwieku jaki wydala przy zatrzasnieciu Razz Razz Twisted Evil Cyclops
Powrót do góry

Numer Gadu-Gadu
7514281
Blejdi Płeć:Mężczyzna

PostWysłany: Nie 15 Paź, 2006 13:24    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

A mi się ostatnio takie coś zrobiło. Nigdy tak nie miałem, wstaje rano, patrzę się, a tam taki dołek na paznokciu jest biggrin I sobie tak wyrastał, aż wkońcu wyszedł na samą górę i go obciąłem i jest normalny. Dziwne, ale niegroźne ;]

Numer Gadu-Gadu
4621150
Dyskutant
Dyskutant

Ostrzeżeń:
 1/3/6
PostWysłany: Nie 15 Paź, 2006 14:06    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

hmm ja miałam tak po ugryzienu przez konia. Cały paznokieć był poalowany i że tak powiem ''cieniowany'' ale już naszczęście mi zeszło : )
Powrót do góry
Aktywista
Aktywista

PostWysłany: Nie 15 Paź, 2006 15:36    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Blejdi patrz na daty i nie odnawiaj starych tematow.

Numer Gadu-Gadu
6476170
Kici kici
Moderator globalny

PostWysłany: Nie 15 Paź, 2006 18:49    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

W/g mnie temat nie jest aż tak stary. A pomóc zawsze można. Nie przesadzajcie.

Numer Gadu-Gadu
4961269
Dyskutant
Dyskutant

Ostrzeżeń:
 1/3/6
PostWysłany: Nie 15 Paź, 2006 18:56    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

joasia1990 napisał/a:

Hmm można odpowiadac a tym temacie problem już jest rozwiązany ale swoimi doświadczeniami zawsze można się podzielić lepiej odpowiać w sarych tematach niż zakładać nowe ^^
Powrót do góry
Kici kici
Moderator globalny

PostWysłany: Nie 15 Paź, 2006 19:00    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Inversja napisał/a:
a tym temacie problem już jest rozwiązany

Problem jest rozwiązany? Jakoś nie zauważyłam ^^

Numer Gadu-Gadu
4961269
Blejdi Płeć:Mężczyzna

PostWysłany: Nie 15 Paź, 2006 19:59    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

joasia1990 napisał/a:

Ta, nie bój się - patrzę na daty.

Wypowiedziałem się na temat, w wcale nie tak starym temacie.
Na dodatek temat powinien być nadal aktualny, bo problem nie został rozwiązany.

Zresztą - co może szary, nowy użytkownik powiedzieć do stałych bywalców?

Numer Gadu-Gadu
4621150
Strona 1 z 2 Idź do strony 1, 2  Następny
Odpowiedz do tematu