Jeśli ktoś korzysta z Firefoxa, a nie ma jeszcze nowej wersji, to informuję, ze na www.firefox.pl jest do pobrania najnowsza (2.0) wersja tego programu. Sam co prawda korzystam z Opery, ale w nowym Fx spodobała mi się jedna rzecz, a mianowicie sprawdzanie pisowni. Teraz jeśli ktoś będzie tu robił rażące byki, w żadnym wypadku nie jest usprawiedliwiony.
_________________ “Smart people believe weird things because they are skilled at defending beliefs they arrived at for non-smart reasons.”
—Michael Shermer
M. in:
Odświeżony wygląd interfejsu
Zabezpieczenie antyphishingowe
Podpowiedzi w wyszukiwarkach (w Polsce tylko Google)
Łatwiejsze dodawanie wyszukiwarek
Małe udogodnienia w obsłudze kart
Odzyskiwanie sesji (tzn. jeśli wyłączycie przeglądarkę, to przy włączeniu uruchomią sie zamknięte w ten sposób strony)
Obsługa RSS w zewnętrznych programach
Sprawdzanie pisowni w formularzach
Ulepszony manager dodatków i skórek
Większość tych rzeczy można było zaimplementować wcześniej używając odpowiednich wtyczek, a Opiera ma je zaimplementowane od dawna (jakby ktoś chciał wypróbować Operę, to zapraszam na tę stronę.
_________________ “Smart people believe weird things because they are skilled at defending beliefs they arrived at for non-smart reasons.”
—Michael Shermer
Ja tam używam Mozille i jest o niebo lepsza od Explorera...
[ Dodano: Sro 25 Paź, 2006 18:55 ]
Właśnie sciągnąłem sobie tą Mozile i nawet zainstalowałem i pisze mi ciągle, że zrobiłem błąd w drugim wyrazie w tym zdaniu ;/
[ Dodano: Sro 25 Paź, 2006 18:57 ]
A...i chodzi teraz tak powoli, jak Internet Explorer ;/ Chyba muszę sciągać znowu starą wersje
Właśnie sciągnąłem sobie tą Mozile i nawet zainstalowałem i pisze mi ciągle, że zrobiłem błąd w drugim wyrazie w tym zdaniu ;/
Nie ma idealnych narzędzi A co do wolnego chodzenia, to raczej wina twojego komputera, a nie przeglądarki. Wirusów nie masz?
—Michael Shermer