Dzieci OnLine
PRZYJAŹŃ MIŁOŚĆ - CechY PrZyJaCiElA!!!
Anonymous - Wto 14 Gru, 2004 16:12
Temat postu: CechY PrZyJaCiElA!!!
W szkole na zastępstiwe milismy lekcje z pedagog!! zadawała nam pytania i my milismy dokończyc znania!!! jedno z nich brzmiało:
"Cecha najlepszego przyjaciela to........"
no właśnie!!! jaka to cecha waszym zdaniem??? jaka jest najwazniejsza i jaka powinin miec!! różne były odpowiedzi, a mnie ciekawia wasze!!!
Elun - Wto 14 Gru, 2004 16:16
Temat postu:
- szlachetnosc
- zrozumienie
- uczciwosc
- pomocnosc
- szacunek
a z innej beczki to:
- przebojowosc
- aktywnosc
- musi "lubic" zycie i wiedziec, co chce osiagnac
- i zeby ogolnie byl ok i aby dalo sie z nim powydurniac
Miracle - Wto 14 Gru, 2004 19:25
Temat postu:
Dla mnie najwaznioejsze jest zrozumienie i sposob traktowania mnie.No jeszcze dochodzi do tego pomocnosc i uczciwosc i wiele innych waznych cech
Elly - Wto 14 Gru, 2004 19:43
Temat postu:
A dla mnie liczy się lojalność , szczerość , przebojowość , umiejętność dotrzymywania tajemnic i danego słowa ... i jeszcze pare innych cech np. zrozumienie , szacunek i uczciwość .
Anonymous - Wto 14 Gru, 2004 19:54
Temat postu:
Według mnie powinien być szczery, lojalny, uczciwy, dzielący się każdym przeżyciem, gotowość pomocy w potrzebie, dotrzymywanie tajemnic... dużo tu wymieniać, oczywiście zgadzam się z wypowiedziami poprzedniczek
Anonymous - Sro 15 Gru, 2004 05:56
Temat postu:
Witam.
Poświęcenie, lojalność, wierność, zaufanie, gotowość do udzielenia pomocy. Kręcimy się wokół tego samego raczej, więc zdania mamy dość podobne.
Pozdrawiam
Anonymous - Sro 15 Gru, 2004 08:11
Temat postu:
Eno...
Był już bardzo podobny temat.
O. -> http://forum.dziecionline.pl/viewtopic.php?t=4990
mroweczka - Sro 15 Gru, 2004 17:34
Temat postu:
Mieliśmy taką ankietę kiedyś
Moim zdaniem są to przede wszystkim szczerość i uczciwość. Na dalszym planie stawiam poczucie chumoru.
Mróweczka
niunia2609 - Czw 30 Gru, 2004 19:16
Temat postu:
w moim przypadku w przyjaźni jest zaufanie, jest szczerośc mi sie wydaje, jest pomoc!!! ale czy w przyjaźni jest miejsce na brak czasu, na olewanie chyba!!! tak to mozna nazwać!!! czy to wciaz jest przyjaźń?? powiedzcie mi sami, bo ja juz nie wytrzymam dłuzej czegos takiego, meczy mnie to!!! ta niepewnośc!!! sama nie wiem juz co to ejst!!! z mojej strony przyjaźń, ale czy z obu??
niunia2609 - Sro 19 Sty, 2005 14:58
Temat postu:
Tutaj jest znowu wątek cech przyjaciela!!!
No wlasnie!!! zdarzaja sie koleżanki czy tez przyjaciólki ktore sa dobre tylko w rozrywkach, i nie sa tobie rzyczliwe, kiedy trzeba pomoc nie ma ich!!! i chyba tego nie mozna nazwac przyjaźnia!!!
W takim razie według was, waszych doświadczeń, czy partząc na wasze przyjaźnie jaka powinna byc przyjaciólka, czy przyjaciel??? jakie cechy powinien mieć??? zeby byc dobrym przyjacielem?? czekam na odpowiedzi!!!
POZDRAWIAM!!! 

Ankaaa - Sro 19 Sty, 2005 20:04
Temat postu:
Cechy prawdziwego przyjaciela/przyjaciółki - wyrozumiałość, szczerość, tolerancja i wierność
Vellana - Sro 19 Sty, 2005 21:43
Temat postu:
OBECNOŚĆ!
pozdrawiam.
Keśka - Sro 19 Sty, 2005 22:08
Temat postu:
Optymizm po pierwsze! Mój przyjaciel nie może być marudą, narzekającą cały czas na pewne niewygody życia! Miałam kiedyś przyjaciółkę o właśnie takim typie charaktera(u?) i wyrobiłam sobie opinię na ten temat.
Po drugie oczywiście wierność, życzliwość i chęć pomocy.
Dla mnie ważny jest także stopień inteligencji. Musi on conajmniej dorównywać mojemu.
Pozdrawiam!
Vellana - Czw 20 Sty, 2005 07:45
Temat postu:
Ja już w swoim poście wcześniej napisałam jedną cechę, główną i najważniejszą. I chyba wszyscy się zgodzą. że przyjaźń to poprostu obecność! A w słowie obceność mieszczą się wszystkie słowa: wierność, lojalność, zrozumienie.
Każdy przyjaciel jest inny. No coz, czy jesli ktos nie jest zbyt mądry, bo taki sie urodzil tzn. ze nie moze miec przyjaciol ? Mysle, ze itneligencja nie ma nic do rzecyz w przyjazni ! Ktos moze byc niezbyt inteligentny a posiadac wiele cecho ktorych osoby madre moga tylko marzyc! Ja osobiscie znam wiele inteligentynych osob i jakos wiekszosc z nich to ludzie zarozumiali. :/ Co rzecz jasna nie znaczy, ze kazdy inteligent musi taki byc i juz, ale ja poprostu spotkalam osoby tego typu dosyc czesto.
Pozdrawiam.
P.S. Ja osoboiscie mam przyjaciela po pierwsze starszego ode mnie o 5 lat, a po drugie cholernie inteligentnego. A ja, no coz, jestem raczej przecietna. A jednak ja i Adam swietnie sie dogadujemy i baaaardzo niemal kochamy po przyjacielsku. :]
Nikita - Czw 20 Sty, 2005 08:56
Temat postu:
Cechy przyjaciela/ przyjaciółki :
- szczerość
- lojalność
- uczciwość
- tolerancja
- dotrzymywanie tajemnic, objetnic
- pomocność
A tak na drugim planie to:
- poczucie humoru
- wyobraźnia, fantazja
- romantyczny/ romantyczna
Pozdraviam
Wasza maniaczka ostrzeżeń
Nina
niunia2609 - Pią 21 Sty, 2005 00:22
Temat postu:
Hmmm To znaczy jesli w moim rzypadku
jest szczerość
jest tolerancjabo mam ciezki charaker i nie raz sie zastawnaiam jak ona to wytrzymuje
jest dotrzymywanietajemnic
jest zaufanie
jest pomocność
jest poczucie humoru
Czy to juz jest przyjaźń??
jesli chodzi o ta obecnośc o ktorej była mowa, to wałsciwie co to znaczy??jesli np nie ma czau sie ze mna spotkac jak tego cche, to bardzo zle?? Bo tak własnie jest 

i to jest najwiekszy minus w tym wszystkim, własnie dlatego cały czas sie mecze, drecze i zastanwaim czy to co jest miedzy mna a nia to przyjaźń!!!
Skoro jak prosze o spotanie to owszem zgadza sie ale przewzxnie to spotanie niema stkutku!!! Albo zadko sie zdarza zeby to ona pierwsza napisała jakiegos SMS-a albo zadzwoiła!!! zawsze to ja musze dzwonic czy pisac!!! Ma mnie gdzies?? czy poprostu to dla niej jest normalne??? co mam zrobic w tej sytuacji??? robic tak jakby jej nie było??? tzn. ignorowac? długo bym tak nie umiała!
wiem powinnam to wiedziec, ale ja zawsze mam wrazenie ze ona ma mnie ......... 

i w tym cały problem!!!
PORADZI KTOS COS NA TO???? BO JA NIE MAM JUZ SIŁ!!!
Akacja12 - Pią 21 Sty, 2005 08:46
Temat postu:
Nie ma czasem jakiś zajęć pozalekcyjnych? TY też musisz okazywać cechy przyjecialela pamiaj cze to nie idzie tylko z jednej strony. Bądź dla niej wyrozumiała bo na pewo ma ważny powód. A może nie ma kasy na koncie?
niunia2609 - Pią 21 Sty, 2005 15:04
Temat postu:
Niestety nie ma zajec poza lekcyjnych!!! Nie wiem czy ma cos na koncie czy nie, ale sa rózne sposoby zeby sie porozumiec!!! chdzo zadzwonić!!! W sumie ona głownie w domu jest!!! Wyrozumiałość!!! hmmm okazuje chyba, ale wiadomo że ilez to mozna wytrzymac tego "olewania" bo tak z mojego punktu widzenia jest!!!! Zle sie czuje z tym żeto ja ciagle dzwonie pisze, a ona nic od siebie!!! 

czekam na to az ona zadzownic napisze tak sama z siebie!!! ale chyba sie niedoczekam!!! Mysle ze poprostu zapomina o mnie albo ma mnie ........ gdzies!!!! i datego nie cche jej sie pisac do mnie ani dzwonic!!!!
Anonymous - Sob 22 Sty, 2005 16:42
Temat postu:
-szczerość
-tolerancyjność
-dotrzymywanie obietnici tajemnic
-nieobgadywanie za plecami
-bezinteresowność
-poczucie humoru
-pomocność
-fantazja(NIEKONIECZNIE:) )
Anonymous - Sob 22 Sty, 2005 21:36
Temat postu:
Przyajciel powinien mieć cechy takie aby pasowały drugiej osobie
Według mnie to właśnie musi być: szczerość, dotrzymywanie sekretów, tolerancyjność no i żeby nie był jakims żulem
niunia2609 - Nie 23 Sty, 2005 19:06
Temat postu:
Mam pewne wątpliwosci zwiazane ze szczerościa i tolerancja!!! wszyscy przewaznie mowicie ze najwazniejsza jest szczerośc i tolerancja!!!
Ale czy jedno z drugim idzie w parze??
Chodzi mi o to, że jak np mam pewne watpliwości co do zachowania mojej porzyjaciółki w stosunku do mnie i chce jej o tym powiedzic że robi to zle, czy jest mi przykro jak to czy tamto robi!!! Ale wtedy włascza sie własnie tolerancja, zrozumienie!!! nie zawsze mozna jedno z drugim pogodzić!!! ale co w takim przypadku wybraC??? czy siedziec cicho i nic nie mówic, 3mac to w sobie i nadal znosic to co robi nie tak!!! czy powiedzieć jej to!!! bez wzgledu na reakcje!!!
JAK MYSLICIE???
misiaczek19 - Sob 29 Sty, 2005 22:13
Temat postu:
Dla mnie przyjaźń jest bardzo ważna jesli nie najważniejsza!!! mysle ze trzeba byc szczerym ze swoim przyjacielem, ale nie przesadać!!! ja nie mowie rzeczy ktore mnie denerwoja w przyjaciólce!!! nie mowie jej tego bo wiem jaka byłaby reakcja, ale coraz czesciej mysle ze powinnam!! nie wiem cyz robie zle czy nie nie mowiac jej tego, ale nie moge!!!
Nie wiem czy powinnam jej mowić rzezy ktore mnie denerwoja, np.że jest mi przykro jak sie nie odzuwa, albo ze nie mqa czesu dla mnie, albo jak mam wrazeie ze ma mnie gdzieś!!!!
Kicia91 - Nie 30 Sty, 2005 13:05
Temat postu:
Dla mnie najważniejsze cechy u przyjaciela to :
* szczerość
* zrozumienie
* dotrzymywanie tajemnic
* tolerancja
* no i abyśmy sie dobrze dogadywały
A co do pytanka niuni2609 to ja tez mam czasem takie chwile że cos mnie denerwuje w mojej przyjaciólce i wtedy robie tak ( to zalezy tez co mnie denerwuje):
* jeśli wiem że to nie jest zbyt duza rzecz i nie wnerwi sie o to he he to staram sie jej zwrocic jakos uwagę na to że to mnie denerwuje
* jeśli to jest cos poważniejszego to raczej jej nie mowie tylko siedze cicho a jak juz mnie pożadnie wnerwi to wtedy może mnie troszke poniesc złośc no ale to jest rzadkością...
misiaczek19 - Nie 27 Lut, 2005 14:02
Temat postu:
moim zdaniem najwazniejsze w przyjaźni jest zaufanie, to prowadzi do tego ze najlepsza cecha przyjaciela i najwazniejsza powinno byc to zeby był godny zaufania!! pozatym powinna byc szczerośc w przyjaźni, zrozumienie, wzajemne wysłuchanie, pomoc kiedy sie potrzebuje(chodzby ta materialna, czy cholowanie auta 
)
tylko w moim pzypadku dreczy mnie to że moja przyjaciółka mam nadzieje nie zawsze ma dla mnie czas, zawsze cos jej wypadnie czy coś!! mowi ze tonormalne, ale ja tak nie mysle!!! co o tym myslicie!!! czy to ze niema czasu dola mnie oznacza ze to nie rzyjaźń??
i jeszcze jedno!!! co wtedy kiedy nie jestem pewna czy ona mnie uwaza za przyjaciólke?? bo ja ja napewno!!!
POMOZCIE!!
Gladiatorpl - Nie 27 Lut, 2005 14:14
Temat postu:
bezinteresownosc
nie obgadywanie za plecami
nie kapus
szczerosc
2.0 Powered by
phpBB modified v1.9 by
Przemo © 2003 phpBB Group