czesc
Mam 11 lat, 157 wzrostu i ważę ok 45 kg. CHciałąm sprawdzić, czy to prawidłowa waga, czy ważę za dużo(na pewno nie za mało), ale nie mogę znaleźć na internecie, gdzie to się sprawdza.
(Sorry, że w Dojrzewaniu, ale to też troche z tym związane)
znalazłam w poradniku zorzy z 1989 roku centyle własnie. wychodzi mi, że mam 90 centyli wzrost. i mniej niż 90, gdzies 89 waga.
Jak to interpretować.
Aha, mam troche grube kości i moja strasza siostra w moim wieku nie byłą za chuda, nawet grubsza ode mnie podobno, ale teraz jest chuda.
z tym przytyciem, to chyba dowcip! ;-), ale dzięki pocieszyłyście mnie
Stokrotka -Usunięty- Gość
Wysłany: Czw 26 Maj, 2005 18:38 Re: centyle a waga
jade11 napisał/a:
czesc
Mam 11 lat, 157 wzrostu i ważę ok 45 kg. CHciałąm sprawdzić, czy to prawidłowa waga, czy ważę za dużo(na pewno nie za mało), ale nie mogę znaleźć na internecie, gdzie to się sprawdza.
Pomogła: 29 razy Dołączyła: 14 Wrz 2002 Posty: 2694
Wysłany: Nie 29 Maj, 2005 13:37 Re: centyle a waga
Stokrotka napisał/a:
jade11 napisał/a:
czesc
Stokrotka ... ten skrypt z tej strony jest na tej samej zasadzie co podała nasty_girl
To jest obliczanie BMI ...
BMI nie ma duzo wspolnego z centylami = =
Stokrotka -Usunięty- Gość
Wysłany: Nie 29 Maj, 2005 13:55
Nie chodziło mo o centyle tylko że dziewczyna napisała ,,Chciałam sprawdzić, czy to prawidłowa waga, czy ważę za dużo(na pewno nie za mało), ale nie mogę znaleźć na internecie, gdzie to się sprawdza.''
Pomogła: 55 razy Dołączyła: 18 Mar 2005 Posty: 5646
Wysłany: Nie 29 Maj, 2005 14:05
ale przy pomocy bmi tez moze sprawdzic czy jej waga jest prawidlowa.. moze nie znala tej metody.. nie podkreslila nigdzie ze musi to byc centylami wiec taka odpowiedz tez chyba prawidlowa..