Wysłany: Sob 04 Cze, 2005 12:32 punk czy nie punk, otóż jest pytanie.. luźna dyskusja
królowie punk rocka? ludzie już zapomnieli jaką muzyką jest punk! punkt to przedewszytkim teksty, brzmienie gitar, szarpanie strun, tam wcale nie chodziło o linie melodyczną i o to żeby ładna melodia była tam chodziło o przesłanie. a kapele takie jak DREEN GAY robią z tego komerche :/
wypudrowani na biało, czane oczy i myślą ze wygladaja jak punki ;/ i te sliczne ciuszki aahhhh jakie to sweet -____-'
kalifornia SUX!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
TRU POZER PUNK =] buehehe
_________________ ...anarchizm, komunizm, faszystowskie [cenzura], by być sobą nie musisz mieć symboli...
...my wszyscy dziękujemy wam Rote Armee Fraktion...
...wielkie ludzkie mrowisko po moim sercu przechodzi...
Ant0n -Usunięty- Gość
Wysłany: Sob 04 Cze, 2005 14:37
Włochata napisał/a:
królowie punk rocka? ludzie już zapomnieli jaką muzyką jest punk! punkt to przedewszytkim teksty, brzmienie gitar, szarpanie strun, tam wcale nie chodziło o linie melodyczną i o to żeby ładna melodia była tam chodziło o przesłanie. a kapele takie jak DREEN GAY robią z tego komerche :/
wypudrowani na biało, czane oczy i myślą ze wygladaja jak punki ;/ i te sliczne ciuszki aahhhh jakie to sweet -____-'
kalifornia SUX!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
jest jabol punk i melodic punk, to sa dwa gatunki, ktore faktycznie nie maja brdzo duzo wspolnego. GD wypudrowani na bialo z czarnymi oczami? :O
Green Day nie jest taki zly.
"Holiday" da sie posluchac.
Ale nie jestem ich fanka xD
W mojej klasie nazywaja Green deja i Linkin parka " punk rock" ...
_________________ .....
Otwieracz -Usunięty- Gość
Wysłany: Sob 04 Cze, 2005 15:17
Ant0n napisał/a:
Włochata napisał/a:
jest jabol punk i melodic punk, to sa dwa gatunki, ktore faktycznie nie maja brdzo duzo wspolnego. GD wypudrowani na bialo z czarnymi oczami? :O
Widzę, że mam do czynienia z ćwokiem. Czym jest dla ciebie np. The Clash?
buehehe dla mnie nie ma czegoś takiego jak melodic punk... bo jak już pisałam nie o to w tym wszytskim jak według mnie hcodizło.. chodziło o przesłanie a nie o to czy muzyczka jest ładna i czy nie gziździ (wymyśliłam nowe słowo =)) w ucho, chodziło o przesłanie...
a Sex Pistols.. u nich gitarzyści znali chyba 3 chwyty nie? a przynajmiej ta gdzies czytałam... ale to by sie zgadzało bo piosenki są nawet podobne... ;]
tak tak miałam zaszczyt widziec ich umalowane na bialo pyski i oczy zrobione czarna kredeczka ;] czy hój wie czym... nie no buehehe
_________________ ...anarchizm, komunizm, faszystowskie [cenzura], by być sobą nie musisz mieć symboli...
dla mnie czy dla niego? ;/
hmm dla niego to pewnie jabol punk
no cóż podział na melodic i jabol.. no nie powiem interesujące.. a słyszałeś o takim czymś jak anarchopunk? to też rodzielisz na jabol i melodic ? bueheh
Gabra -Usunięty- Gość
Wysłany: Sob 04 Cze, 2005 22:59
Włoch(-/-\-)ta <lol>
ameryka niszczy wszystko,jest też kopalnią stereotypow
np. voodo-amerykanie przedstawili tą religie jako trafianie igła w lale
a to są jakies rytuału etc
tak samo punk
postawili se jacys kolesie wlosy na zel,wzieli gitary spiewaja o amerykanskich idiotach [masochisci?sami są z usa i sami są ameikan idjot] i wogule..wyszli na ściezk showbizu bo własnie w usa produkuje sie najwiesze [cenzura].Rozeszli sie po całym swiecie i stali sie komerchą wiec skoro to jest z usa to ludzie uwazaja ze to jest dobre :/
A punk jest raczej undergroundowy..
a pop punk zalicza sie do popu a nie do punka przepraszam bardzo ;]
I jeszcze jedno
w usa punki jeżdza na dechach maja bojowy,trampy i jakies koszulki z zespolow..a europejskie?skory,cwieki,anarchia,glany,irokezy,kolczyki ble ble ble..to sie bardzo rozni..
Ant0n -Usunięty- Gość
Wysłany: Sob 04 Cze, 2005 23:17
Otwieracz napisał/a:
Ant0n napisał/a:
Włochata napisał/a:
Fakt, zapomnialem o takich bandach ;]. Zaliczmy to do classic punk rocka ;].
Wlochata - Twoja muzyka uczy tolerancji. Zrezygnuj z niej, bo chyba nie rozumiesz przeslania.. A przeciez niby jest dla Ciebie takie wazne...
Imo to nie ma znaczenia, co graly pierwsze punkowe zespoly. Swiat idzie do przodu, muzyka tez. Mnie nie bawia "3 akordy i darcie mordy", wole muzyke melodyjna, bo taka przyjemnie mi sie slucha poprostu :].
I jak jeszcze raz uslysze slowo "komercha" to bez ostrzezenia nadziewam na pal.
I cos jeszcze - panienko, pomylily Ci sie chyba jednak zespoly, GD nie maluja sie na bialo
Wysłany: Sob 04 Cze, 2005 23:25
Ja czasem słucham czegoś bardziej melodyjnego, bo "łatwo wchodzi". "Trzy akordy darcie mordy" niekiedy są ciekawe, warto przy okazji posłuchać czasem czegoś ambitniejszego. Tym niemniej wolę punk rock niż pop-punk. Z rzeczy melodyjnych ciekawsze jest np. rockabilly.
koleś nie mów mi o tolerancji kiedy ja mowie o komercji. chyba mam prawo (jak ja nie lubie tego słowa :/) do nielubienia czegoś ;/ a pozatym przynajmiej mam własne zdanie ;]
dla mnie GD to komercja i tyle zdbugacają się na tym swoim "PUNKU" i świecą dziubami. i nie nazywaj mi tego nie toleracją bo nietolerancją wobec GD byłoby np. jak bym [cenzura]ła każdemu dzieciakowi jak bym widziała że ma z nimi koszulke.. lub naszywke..
-____-'
jak dla mnie to własnie bylo by nietolerancyjne ale jak ludzie lubią i mają swoje zdanie na ten temat to przeiceż ich lać nie bede
dla mnie GD to konformiści i tyle...
swojego zdania nie zmienie raczej :]
i co nadziejesz mnie na pal za to że mam własne pieprzone zdanie?
słonko zastanów się
pozdrawiam
Nena -Usunięty- Gość
Wysłany: Nie 05 Cze, 2005 11:58
OK, jest czarna kredka, ale where is biały puder?
Wysłany: Nie 05 Cze, 2005 12:03
Blady jest gościu.
Nena -Usunięty- Gość
Wysłany: Nie 05 Cze, 2005 12:09
No bo światło jest zue. Poza tym - ja też jestem blada A nie używam żadnego pudru.
Ant0n -Usunięty- Gość
Wysłany: Nie 05 Cze, 2005 16:19
Wlochata ale Ty pieprzysz bez sensu ;]. Komercyjna jest kazda muzyka, ktora nie jest undergroundem.. Podoba mi sie kalifornia. Wiec jezeli zaczne ja grac, to oznacza, ze gram komerche? Bez sensu.
No i co sluchanie/granie kaliforni ma do konformizmu?