| Dzieci OnLine | Suwałki | Gry online | Maluch |

Dzieci OnLine  Strona Główna Dzieci OnLine
Człowiek nigdy nie pozbędzie się tego, o czym milczy.

RegulaminRegulamin   FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum

Poprzedni temat :: Następny temat
Idź do strony 1, 2, 3  Następny
Problem z Włosami:(:/Mam nadzije ze mi pomożecie:)
Autor Wiadomość
weraa Płeć:Kobieta
Junior
Junior

PostWysłany: Sro 08 Cze, 2005 21:39   Problem z Włosami:(:/Mam nadzije ze mi pomożecie:) Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

No więc tak ostatnio byłam u fryzjera i bardzo wolno mi rosną włosy wiem to z doświadczenia , gdyż 1.5 roku temu byłam u fryzjera i obcieęta byłam na dosc krótko i urosły mi dopiero do ramion :/..Ale teraz byłam u fryzjera no nie że mi sie nie podoba, no ale chciałabym żeby mi odrosły Spowrotem ba che miec dłuższe i wogóle ..CZY JEST JAKIS SPOSÓB NA SZYBSZE ROŚNIĘCIE WŁOSÓW ??a może jest jakiś specjalny szampon albo jakiśsposob??Będę wam bardzo wdzięczna jeśli mi doradzicie:).

Ostatnio zmieniony przez weraa dnia Czw 09 Cze, 2005 13:33, w całości zmieniany 1 raz
Przejdź na dół
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
nasty_girl Płeć:Kobieta
Aktywista
lalala :d
Aktywista

Pomogła: 55 razy
PostWysłany: Sro 08 Cze, 2005 22:03    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

wlosy rosna srednio kilkanascie milimetrow w ciagu miesiaca.. no i niestety zabardzo tego nie zmienisz.. jakies tam szampony na porost wlosow sa ale jaka jest ich skutecznosc to ci nie powiem..
Powrót do góry
opętana Płeć:Kobieta
Aktywista
masochista
Aktywista

Pomogła: 11 razy
PostWysłany: Sro 08 Cze, 2005 22:18    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Racja. Jeśli nie chcą Ci rosnąć to podetnij je o jakies 2 cm., po tym też włosy mogą szybciej 'odrastać'

agag Płeć:Kobieta
Dociekliwy
Dociekliwy

Pomogła: 3 razy
PostWysłany: Sro 08 Cze, 2005 23:15    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Znam bardzo dobrą odżywkę/maseczkę do włosów. Jest naprawdę dobra. Pobudza porost włosów. Dzięki niej włosy rosną szybciej i to nie tylko te, które już są, ale też nowe.
Nazywa się WAX i jest dostępna w aptekach (bez recepty) i niektórych drogeriach. 200 ml kosztuje w granicach 12 zł (starcza nawet na kilkanaście razy w zależności od długości włosów) Są 2 rodzaje: do włosów ciemnych i jasnych
Kilka słów z etykiety:

Cytat:
zalecany przy:
- wł. zniszczone trwałą, farbowaniem, utlenianiem
- kruchość włosów wrodzona i chorobowa
- wypadanie włosów
- po chemioterapii
- do wzmocnienia włosów

Nałożyć na umyte wł, wmasować, pozostawić na 20-30 min w cieple! (pod ręcznikiem, w kąpieli lub podgrzewać suszarką)Spłukać
zalecane 6-12 zabiegów co 4-5 dni (proponuję 2-3 miesiące co 2-3 mycie, lub raz w tygodniu) Kuracje powtarzać co jakiś czas

To tak w skrócie. ta odżywka jest naprawdę dobra. Bardzo szybko widać efekty w strukturze włosa, długości i po nowych włoskach.
Jedyne zastrzeżenie, to nie zalecam przy włosach farbowanych, bo b.szybko pojawiają się odrosty

ps: usuń drugi temat o tej samej treści

Junior
Junior

PostWysłany: Czw 09 Cze, 2005 13:02    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Dziękii serdeczne Agag::*:*:Napewno sie wybiorę do apteki znaczy moja mama:P .Czyli ty tez tego używasz?I jakie są rezultaty?jak szybko odrastaja włosy???
Ps:No wiem właśnie że 2 ten sam temat założyłam ale niewiem jak wykasowac:;/

Ostatnio zmieniony przez weraa dnia Czw 09 Cze, 2005 13:35, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Dociekliwy
Dociekliwy

PostWysłany: Czw 09 Cze, 2005 14:07    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

ja jestm bardzo zadowolona
Po długości włosów, to ci nie powiemdokładnie, bo nie mierzyłam, ale wydawało mi się że rosną szybciej. (inne osoby które go używaja sa podobnego zdania)
Najbardziej widoczny efekt, to bardzo dużo nowych włosów. Mi to nie przeszkadza, bo mam kręcone włosy Po kilku miesiącach włosy przy skórze głowy są duuużo bardziej gęste niż wcześniej. Jest to najlepszy środek na wzmocnienie włosów i na ich wypadanie, o jakim słyszałam i jaki sama sprawdziłam. A do tego stosunkowo nie drogi.

Shaleniec Płeć:Kobieta
Aktywista
Aktywista

PostWysłany: Czw 09 Cze, 2005 17:49    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

panna nikt, ale ty upierdliwa O_O

a co do tematu to ponoć rzepka jest dobra.. należy ją chyba wterzeć jakoś czy cos. i wlosy wetdy powinny rosnąć szybciej i będą gęstszer, bo zaczną też rosnąć nowe włosy =]

H. Poświatowska
Powrót do góry
Dociekliwy
Dociekliwy

PostWysłany: Czw 09 Cze, 2005 18:21    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

jest kilka marek szamponów z rzepy, jedne lepsze, inne gorsze, ale żaden z nich nie jest tak dobry jak WAX.
A do tego szampony i odżywki z rzepy mają bardzo nieprzyjemny zapach (WAX pachnie bardzo ładnie)

panna_nikt Płeć:Kobieta
Debiutant
Debiutant

PostWysłany: Czw 09 Cze, 2005 19:33    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Nie upierdliwa, tylko nie lubię chorego bełkotu, głupoty i kaleczenia języka. =]

Przy okazji: Agag, a znasz może jakiś cudowny specyfik na włosy, które są jak siano? Naelektryzowane i sterczące na wszystkie strony? /nie chcę robić syfu kolejnym topikiem/

Numer Gadu-Gadu
4735216
Gabra
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: Czw 09 Cze, 2005 19:35   

sunsilki są takie Razz
Powrót do góry
Debiutant
Debiutant

PostWysłany: Czw 09 Cze, 2005 19:38    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

A. Sunsilki mogę sobie... Odłożyć na półkę. ^^" Próbowałam. Nie działa na mnie.

Numer Gadu-Gadu
4735216
Junior
Junior

PostWysłany: Czw 09 Cze, 2005 19:56    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Droga Panno_nik niewiem po co weszłaś i na tego posta i dajesz głupie odpwoeiudzi nie na temat:/Jeśli coś Ci nie pasuje to kto ci każe tu wchodzic?I jesteś strasznie upierdliwa:/
Ps:A ja nieznoszę osób , kóre sie wtrącają i piszą nie na temat i wszystkiego sie czepiaja:/

A właśnie Agag Ten "Wax" to nie szkodzi włosą i jest dla każdej skóry i włosów??Napewno spróbuje Tego "Wax"a moze znacie jeszcze jakieś inne tez sposoby ??Jakby nie pomógł ten "Wax"Razz
Powrót do góry
Shaleniec Płeć:Kobieta
Aktywista
Aktywista

PostWysłany: Czw 09 Cze, 2005 20:03    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

agag, ale ja tu nie mowie szamponach, tylko or zepce.. jakiegos soku z niej czy wycieru. sama nie wiem dokladnie. to bardoz pomaga, kolezanki mldosza siostra w wieku 2 lat nie miala wcale wlosow i jej mama zaczela rzepke wcierac i jej szybko ruosly geste wlosy!

H. Poświatowska
Powrót do góry
Debiutant
Debiutant

PostWysłany: Czw 09 Cze, 2005 20:22    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Jak do mnie piszesz to poprawnie bo nie mam ochoty psuć sobie wzroku ani zastanawiać się godzinami co mi chciałaś przekazać.
I nie czepiam się wszystkiego a upierdliwa jestem tylko ociupinkę. ; )

A do tej czarnej rzepy: Czy to warzywko można znaleźć na rynku z warzywkami czy trzebaby szukać gdzieś indziej?

Numer Gadu-Gadu
4735216
Dociekliwy
Dociekliwy

PostWysłany: Czw 09 Cze, 2005 20:24    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

sunsilki są kiepskie, zbliżone do timoteja (ten sam producent)
Jak wspomniałam, mam kręcone włosy, więc też mają tendencją do "sterczenia we wszystkie strony", moja znajoma notorycznie rozjaśnia włosy, więc ma "suche, sterczące siano"... Obie używamy i efekty są naprawdę widoczne, nie tak jak przy innych odżywkach. Jeśli masz suche włosy, to zobaczysz różnicę już po pierwszym użyciu (na ulotce jest wskazanie "dla osób po chemioterapii" nie wiem czy wiesz jak takie włosy wyglądają...)
Dodatkowo wspomnę, że moja skóra głowy jest bardzo, ale to bardzo wrażliwa, a WAX nie wywołuje u mnie żadnych niepowołanych objawów.

Żeby wzmocnić dziełanie odżywki, trzeba ją nałożyć na umyte, wilgotne włosy, wetrzeć, nakryć folią (jak przy farbowaniu, żeby było jak najcieplej w głowę), zawinąć ręcznikiem i jeszcze co 5 min. podgrzewać suszarką Wink Po pół godziny spłukać.

Jak powiedziałam, kosztuje 9-12 zł, więc duży wydatek to nie jest. A można spróbować np. z mama na spółkę.
a wygląda tak
o znalazłam jeszcze jedną stronę w aptece wysyłkowej
tylko tutaj jest dwa razy większa puszka, dlatego taka wysoka cena

Ostatnio zmieniony przez agag dnia Czw 09 Cze, 2005 20:32, w całości zmieniany 2 razy
Powrót do góry
Strona 1 z 3 Idź do strony 1, 2, 3  Następny
Odpowiedz do tematu