| Dzieci OnLine | Suwałki | Gry online | Maluch |

Dzieci OnLine  Strona Główna Dzieci OnLine
Człowiek nigdy nie pozbędzie się tego, o czym milczy.

RegulaminRegulamin   FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum

Poprzedni temat :: Następny temat
Idź do strony 1, 2  Następny
pieniadze - czyli co i za ile....
Autor Wiadomość
Keeveek Płeć:Mężczyzna
Aktywista
Aktywista

PostWysłany: Nie 12 Cze, 2005 08:54    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

zdrowie dla matki.. hmm.. za te kilka milionów dolarów amerykańscy naukowcy i lekarze mogliby dokonać cudów, wierz mi

Numer Gadu-Gadu
1550297
KaCha:) Płeć:Kobieta

PostWysłany: Wto 14 Cze, 2005 17:56    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Za nic w zyciu!!! O ile mialoby to uratowac zycie kochanej mi osoby... a tak to nie! przeciez to ne bedzie z milosci, oddania, zaufania... powierzania wszystkiego co sie ma dla tej jedynej osoby... na sile? za kase? glupota i tyle
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email

Numer Gadu-Gadu
3245816
stotka
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: Czw 16 Cze, 2005 13:24   

Keeveek napisał/a:
zdrowie dla matki.. hmm.. za te kilka milionów dolarów amerykańscy naukowcy i lekarze mogliby dokonać cudów, wierz mi

Przykladowo - SARS* tez wylecza?

* pierwsza lepsza smiertelna (nieuleczalna?) choroba
Powrót do góry
Aktywista
Aktywista

PostWysłany: Czw 16 Cze, 2005 13:25    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

za odpowiednią kasę można wynaleźć panaceum na wszystko.

Numer Gadu-Gadu
1550297
stotka
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: Czw 16 Cze, 2005 13:31   

Keeveek napisał/a:
za odpowiednią kasę można wynaleźć panaceum na wszystko.

Dziwne, ze jeszcze nie wynalezli.
Powrót do góry
Aktywista
Aktywista

PostWysłany: Czw 16 Cze, 2005 13:34    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

ważniejszym są bowiem odkrycia militarne i na to pieniądze przeznacza rząd. Nie ma pieniędzy na wszystko, my dear

Numer Gadu-Gadu
1550297
stotka
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: Czw 16 Cze, 2005 13:40   

Keeveek napisał/a:
ważniejszym są bowiem odkrycia militarne i na to pieniądze przeznacza rząd. Nie ma pieniędzy na wszystko, my dear

Nawet nie o to mi chodzilo. Podejrzewam, ze kazdy, ktorego bliska osoba (matka, ojciec, siotra, maz etc.) choruje na SARS bylby w stanie jakas sume na to przeznaczyc (wiadomo, nie kosmiczna, ale z racji tej ze tysiace ludzi umarlo, to ziarnko do ziarnka bla bla).
Poza tym sa inne smiertelne, nieuleczalne choroby, wystepujace juz od wieku wiekow i jakos do tej pory nie ma specjalnych przeblyskow.
Ano i nikt nie ma takiej kosmicznej ceny, ktora by ew. mogla wplynac na badania nad antidotum (wylaczajac Bil[l]a)

Nie mniej jednak, wg. mnie zdrowia sie nie da kupic (leki potrzebne do zycia to co innego).
Powrót do góry
Aktywista
Aktywista

PostWysłany: Czw 16 Cze, 2005 13:42    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

np jakie? bo ja żadnej nie znam.

Np gruźlica była nieuleczalna. Malaria, cholera, dżuma.. teraz na wszystko są leki

Numer Gadu-Gadu
1550297
Otwieracz
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: Czw 16 Cze, 2005 13:50   

Kasa na rozwój militarny niestety, jak uczy historia, jest ważniejsza.
Powrót do góry
Elun Płeć:Kobieta
Aktywista
Aktywista

Pomogła: 7 razy
PostWysłany: Czw 16 Cze, 2005 14:20    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

to nie pieniadze wynajduja leki, tylko ludzie i ich wykształcenie. Tylko nie mow mi tu prosze, ze im wiecej pienidzy, tym bardziej czlowiek jest wykszatalcony. Nawet gdybys wydal miliardy, to nie zmienisz jego funkcjonowanie na wydajniejsze niz około 5%, bo w tylu jest wykorzystywany umysl ludzki.

Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Aktywista
Aktywista

PostWysłany: Czw 16 Cze, 2005 14:21    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

wykształconych ludzi jest mrowie, tylko nie mają pieniędzy na badania.. - -

Numer Gadu-Gadu
1550297
Otwieracz
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: Czw 16 Cze, 2005 19:00   

Pieniądze, pieniądze. Jeden z najwspanialszych wynalazków. Swoją drogą, powinni przenieść tę rozmowę gdzie indziej, jako offtop, ale na tyle ciekawy, by go nie usuwać.
Powrót do góry
Elun Płeć:Kobieta
Aktywista
Aktywista

Pomogła: 7 razy
PostWysłany: Czw 16 Cze, 2005 19:06    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

nawet gdyby mieli kase, to nie wynajda nigdy niczego, co przekroczy ich mozliwosci. Intelektualne oczywiscie. Moze za jakies kilka set lat znow wynajda leki na choroby, na ktore umiera teraz miliony osob. Ale to jest kwestia dlugiego czasu i ogolnego rozwoju nauki, a nie wplacenia w ciagu kilku minut na konto ogromnych pieniedzy.

Powrót do góry
frigg Płeć:Kobieta
Aktywista
Aktywista

Pomogła: 13 razy
PostWysłany: Czw 16 Cze, 2005 19:11    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Otwieracz napisał/a:
Pieniądze, pieniądze. Jeden z najwspanialszych wynalazków. Swoją drogą, powinni przenieść tę rozmowę gdzie indziej, jako offtop, ale na tyle ciekawy, by go nie usuwać.

mowisz masz.....
Powrót do góry
stotka
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: Czw 16 Cze, 2005 20:31   

Keeveek napisał/a:
np jakie? bo ja żadnej nie znam.

Np gruźlica była nieuleczalna. Malaria, cholera, dżuma.. teraz na wszystko są leki

Tez wiele nie znam, bo mnie to speszal nie interesuje, ale np... aids? Dotyczy wielu krajow, prawda? Wielu ludzi... prawda? (juz to, ze czesc choruje przez glupote pomine).

[i juz dzisiaj mi sie myslec nie chce biggrin wiec wypowiadac sie bede jutro :>]
Powrót do góry
Strona 1 z 2 Idź do strony 1, 2  Następny
Odpowiedz do tematu