Czytałam chyba każdą część(nie no...drugiej nie przeczytałam):
Jaki ma sens czytanie jedynie 1. i 3. tomu książki?? Przecież wtedy zupełnie nie wiadomo o co chodzi .
Mialam zadac to samo pytanie. Ale jakby sie tak zastanowic, bo moze czytala 1 i 3 czesc, a ogladala 1, 2 i 3. To mialo by jakis sens.
A co do tematu to Wladce Pierscieni lubie, nawet bardzo. Ogladalam wszytskie 3 czesci. Ksiazek nie czytalam, sa jak dla mnie za grube Ale moze kiedys ... A moja ulubiona postacia jest Gandalf.
_________________ Słowa dwa----------> Ty i Ja
stotka -Usunięty- Gość
Wysłany: Sro 02 Lut, 2005 18:45
*chowa się pod biurko*
Nie czytałam żadnej części, nie widziałam żadnego filmu... Może pomyślicie, że jestem zacofana, ale poprostu nie interesuje mnie to. Kiedyś pewnie wezmę jakąś książkę z tej sagi do ręki.
Ale mój stosunek do tego jest obojętny. Ani nie ubóstwiam (bo nie znam :mrgreen ), ale też nie jestem stanowczo przeciw.
Himitsu -Usunięty- Gość
Wysłany: Czw 03 Lut, 2005 16:38
GirlX napisał/a:
Mialam zadac to samo pytanie. Ale jakby sie tak zastanowic, bo moze czytala 1 i 3 czesc, a ogladala 1, 2 i 3. To mialo by jakis sens.
A co do tematu to Wladce Pierscieni lubie, nawet bardzo. Ogladalam wszytskie 3 czesci. Ksiazek nie czytalam, sa jak dla mnie za grube Ale moze kiedys ... A moja ulubiona postacia jest Gandalf.
1. No nie wiem, czy miałoby jakiś sens. W każdej części znajduje się tak wiele różnic (między książką a filmem ofkoz) że aż głowa boli. Moim zdaniem dwie najbardziej rażące różnice to:
brak Toma Bombadila
Eowyna (która w książce była piękna, czego w filmie się nie uświadczy)
Tych dwóch czynów Jacksonowi nie wybaczę .
2. Grube?? O_o Toś Ty, dziewczyno, grubej książki nie widziała .
Gabrielen napisał/a:
Kiedyś pewnie wezmę jakąś książkę z tej sagi do ręki.
Pomogła: 55 razy Dołączyła: 18 Mar 2005 Posty: 5646
Wysłany: Pon 20 Cze, 2005 23:29
a mi pozostaje sie tylko modlic zeby nie nakrecili nastepnej czesci
Himitsu -Usunięty- Gość
Wysłany: Wto 21 Cze, 2005 16:22
nasty_girl napisał/a:
a mi pozostaje sie tylko modlic zeby nie nakrecili nastepnej czesci
Co? O_o
Toć to przecież byłaby profanacja :/ A reżyser tego czegoś miałby przesrane do końca życia
No chyba że ktoś by sfilmował "Pierścień Mroku", czyli kontynuację WP... to byłoby może nawet ciekawe
hehe jej głównie chodziło o to, że kolejną część musiałaby oglądać ze mną a nie przepada za takimi filmami:p a co do jakiejś kontynuacji to niech nic nie robią i zostawią tak jak jest:)
_________________ I love my sweet heart
....zamknięty cały świat w króciutkim słowie "MY"