| Dzieci OnLine | Suwałki | Gry online | Maluch |

Dzieci OnLine  Strona Główna Dzieci OnLine
Człowiek nigdy nie pozbędzie się tego, o czym milczy.

RegulaminRegulamin   FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum

Poprzedni temat :: Następny temat
Idź do strony 1, 2  Następny
Problem
Autor Wiadomość
Inversja Płeć:Kobieta
Dyskutant
Dyskutant

Pomogła: 1 raz
Ostrzeżeń:
 1/3/6
PostWysłany: Pią 08 Lip, 2005 19:22   Problem Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Mam taki malutki problemik. Za tydzien jade z tata na wycieczke na Floryde i to jest 16 a ja w zeszlym mieciacu dostalam okres 15/16 jakos tak. I teraz tak. Bedziemy na plazy w Miami i napewno bede chodzic w stroju kapielowym. I teraz co mam zrobic jesli dostane okres?? Przeciez w podpasce bede odczuwac duskonfort a jak bede chciala poplywac?? Jedynym wyjsciem sa tampony tylko jakie?? Teraz jestem w Chicago i tu niema czegos takiego jak O.B jest tylko TAMPAX. Jaki rozmiar??
Przejdź na dół
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
kaasiiennkaa Płeć:Kobieta
Debiutant
Debiutant

PostWysłany: Pią 08 Lip, 2005 20:24    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

na sam poczatek najlepsze sa te o najmniejszym rozmiarze.

Numer Gadu-Gadu
5685410
Sasha Płeć:Kobieta

PostWysłany: Pią 08 Lip, 2005 20:37    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Odi
Na pierwszy raz najlepszy jest zestaw ''Moje Pierwsze O.B'' ale skoro tam gdzie jestes niema marki O.B, sprobuj ta marke do ktorej masz dostep czyli Tampax. Idz z jakas kolezanka bedzie ci razniej ( jesli sie oczywiscie wstydzisz jesli nie to idz sama) i kup takie o Najwiekszej chlonnosci ale o naj mniejszym rozmiarze. Napewno w Chicago jest Rossman a jak nie to jakis sklep tego typu. POszukaj tam moze akurat z Tampaxu bedzie taki zestaw.
Powrót do góry
Francesca Płeć:Kobieta
Junior
Junior

PostWysłany: Pią 08 Lip, 2005 20:54    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Mam ten sam problem. I chyba też spróbuje z kolegami t. Smile
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora

Numer Gadu-Gadu
9420406
Inversja Płeć:Kobieta
Dyskutant
Dyskutant

Ostrzeżeń:
 1/3/6
PostWysłany: Pią 08 Lip, 2005 20:56    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Nie daleko odemnie jest Wallgrenss przejde sie dzisiaj i zobacze jak nie to kupie te najmniejsze o najwiekszej chlonnosci Very Happy

EDIT:
Saha to byl twoj 1 post i juz masz odemnie punkt pomogl mi Very Happy
Powrót do góry
Maaalwinkaaa Płeć:Kobieta

PostWysłany: Nie 10 Lip, 2005 13:10    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

hej
jestem w bardzo podobnej sytuacji, tylko ja jeszcze nie mam okresu, ale naprawdę wszystko na to wskazuje, że w ciągu jakichś 2 tygodni będe miała...A za równo dwa tygodnie wyjerzdżam do Aten, a tam sami wiecie ciepła woda, ocean a ja tak strasznie chce popływać...ale się boję, bo czy mając miesiączke można kąpać się w wodzie ?
Nie chcę mówić o swoich problemach mamie, bo ona unika tych tematów jak ognia...No ale na ile wystarcza tampon ? czy mając go mogę spokojnie siedzieć w wodzie ?
Przepraszam, może kiedyś już były zadawane takie pytania, a ja nie doczytałam...przepraszam i proszę dziewczyny o odpowiedź...Kurcze, ja tak nie chcę mieć okresu...zazdroszcze facetom...ech...
pozdrawiam
Powrót do góry
Gabra
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: Nie 10 Lip, 2005 14:04   

mozna siedziec w wodzie jak masz tampon.. www.dojrzewam.pl przyda sie ;p
Powrót do góry
frigg Płeć:Kobieta
Aktywista
Aktywista

Pomogła: 13 razy
PostWysłany: Nie 10 Lip, 2005 14:06    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

tylko dobrze by bylo dziewczyny, zebyscie po kazdej kampieli w wodzie, poszly do kibla sparwdzic czy tampon nie przecieka, bo tampon procz tego ze chlonie krew z jednej strony,to z drugiej moze chlonac wode...tampon to nie korek
Powrót do góry
Naomi Płeć:Kobieta
Aktywista
Aktywista

Pomogła: 4 razy
PostWysłany: Wto 12 Lip, 2005 09:51    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Na pewno w Chicago jest jakiś sklep w którym możesz zaopatrzyć się w tampony.
Jeśli nie ma O.B to weź TAMPAXY(najlepiej takie z aplikatorem). Łatwiej je włożysz Wink
Powrót do góry

Numer Gadu-Gadu
1826428
AloneMoon Płeć:Kobieta
Dociekliwy
Dociekliwy

PostWysłany: Wto 12 Lip, 2005 13:04    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Nie kazdemu Aplikator pomaga,niektoym nawe utrudnia.
Trzeba dukladnie uwazac zeby wprowadzic rorke do polowy,jak wprowadzisz rorke nie tak gleboko i wyjmiesz ta druga czesc ,ta pierwsza moze zostac w pochwie.
Mi Aplikator pomogl,ale teraz juz go nie uzywam bo jest tylko na rozmiary Normal ,Maxi i Super Maxi.Dlatego jest nie zbyt dobry dla poczatkujacych.
Wole O.B mini z Silktouch Razz
I jak kaasiiennkaa juz powiedziala ,uzywaj jak najmniejszego rozmiaru (np. jak ci slabo krwawi,nie uzywaj rozmiaru Super maxi).

ps.Nie dziwie sie ze w chikago nie ma O.B ,O.B to europejska frima.

Numer Gadu-Gadu
2064691
panienka_wierzba Płeć:Kobieta
Aktywista
oszukajka *^-^*
Aktywista

Pomogła: 9 razy
PostWysłany: Sro 13 Lip, 2005 12:56    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

aplikator mhm
kup oba i z i bez
przykladowo j nie potrafie z aplikatorem, cholernie mi przeszkadza etc. chociaz juz prawie 1,5 roku uzywam samych tamponow
to juz bedzie jej wlasny wybor
w kazdej drogerii czy nawet zwyklym sklepie znajdziesz tampony

Numer Gadu-Gadu
2891618
Kinga Płeć:Kobieta
Aktywista
^ ^
Aktywista

Pomogła: 29 razy
PostWysłany: Czw 14 Lip, 2005 12:34    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

panienka_wierzba napisał/a:
aplikator mhm
kup oba i z i bez
przykladowo j nie potrafie z aplikatorem, cholernie mi przeszkadza etc. chociaz juz prawie 1,5 roku uzywam samych tamponow
to juz bedzie jej wlasny wybor
w kazdej drogerii czy nawet zwyklym sklepie znajdziesz tampony

A mi np z aplikatorem jest lepiej biggrin
Powrót do góry

Numer Gadu-Gadu
2568294
elfkaNenar
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: Czw 14 Lip, 2005 19:39   

A mnie lepiej bez...
Wyimaginowany chomik Elfki: "A ja wole podpaski"
Powrót do góry
KleO
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: Pią 15 Lip, 2005 14:39   

Ja raz zastosowałam tampon i nie było mi z nim wygodnie. Źle go włożyłam, mimo że głęboko - czułam go. Początki są trudne, wiem, ale trzeba 'poćwiczyć' Wink
Zaniedługo będę mieć okres, może jutro, może pojutrze, kto wie, bo mi tak wypada, więc poćwiczę, hyhy Razz
Powrót do góry
laniade Płeć:Kobieta
Dociekliwy
Dociekliwy

PostWysłany: Pią 15 Lip, 2005 22:59    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

A co do tych "Tampax" jesli nie wiesz jaka maja chlonnosc zobacz czy na opakowaniu nie ma takich kropelek zazwyczaj na takich rzeczachjest jakos okrelona chlonnosc albo poszukaj stronki tampaxy na necie (powinna byc) i sprawdz jakie sa do wyboru
http://www.tampax.com/en_us/pages/prod_main.shtml?pageid=pm0001
w tym wypadku jak widze sa jakies kolorki teczy wejdz na ta stronke pomoze ci Razz

Strona 1 z 2 Idź do strony 1, 2  Następny
Odpowiedz do tematu