| Dzieci OnLine | Suwałki | Gry online | Maluch |

Dzieci OnLine  Strona Główna Dzieci OnLine
Człowiek nigdy nie pozbędzie się tego, o czym milczy.

RegulaminRegulamin   FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum

Poprzedni temat :: Następny temat
Idź do strony Poprzedni  1, 2
Jak przekonać babcię?
Autor Wiadomość
Shana Płeć:Kobieta
Junior
Junior

Pomogła: 1 raz
PostWysłany: Sob 25 Cze, 2005 20:46    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

no spoko, niezłą znalazłaś sobie koleżankę. taka dorosła [w dosłownym sensie znaczenia tego słowa] raczej nie powinna być twoją znajomą. nie chodzi mi, że samo w sobe to jest złe, tylko, że nie znasz tego człowieka. znasz tylko z internetu. a takie coś trudno nazwac prawdziwą znajomością, ponieważ tak naprawdę w ogóle jej nie znasz. ja na twoi miejscu darowałabym sobie. możesz dalej z nią utrzymywać kontakt przez internet, ale ja bym do niej nie jechała... chyba, że ona przyjedzie do ciebie, w końcu to ona ma 31 lat, a ty 13... rozumiem twoich rodziców i babcię.
pozdro, pomyśl o tym.

Będziemy wzruszać powietrze

Zbigniew Herbert "Napis"
Przejdź na dół
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora

Numer Gadu-Gadu
4254015
*Neona*
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: Czw 21 Lip, 2005 18:13   

Jescze raz dziękuję Wam za odpowiedzi.

Wiem, że trochę się spóźniłam, ale wróciłam na forum, żeby powiedzieć, że czwartego lipca spotkałam się z Michaliną. Było cudownie Smile Poznałam nawet jej synka. Moja znajoma jest uroczą i dobrą kobietą, która nie skrzywdziłaby nawet muchy, a co dopiero mnie (została nawet wegetarianką, bo nie może pogodzić się ze świadomością że to, co leży na talerzu było kiedyś żywym zwierzęciem i że ludzie mogą być aż tak okrutni). Dajcie spokój, czy taki ktoś może być kimś złym? Wątpię! Naprawdę, jestem bardzo zadowolona i mam nadzieję, że to nie było moje ostatnie spotkanie z nią.

Ja do takich spotkań podchodzę odważnie, moi rodzice też. Uważam, że nie trzeba być zaściankowym, tylko otwartym na innych ludzi. Dzięki takim spotkaniom (większość się odbywała w moim mieście, to było pierwsze poza jego terenem) poznałam już kilka świetnych osób, między innymi Shaleńca z forum na mini-spotkaniu ludzi z Hajnówki Wink

Co do postu Natalii - Naomi: i tak znajomych w moim wieku mam pod dostatkiem. Akurat pod tym względem w moim życiu jest urodzaj. Bardzo trudno znaleźć starszą osobę, która zajęłaby się kimś znacznie młodszym od siebie. Ja znalazłam. I jestem zadowolona Smile
Powrót do góry
Papierowa Tęcza Płeć:Mężczyzna
Turbo Szatan
Moderator

PostWysłany: Czw 21 Lip, 2005 18:32    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Sry, że offtop, ale nie wytrzymałem
Cytat:
została nawet wegetarianką, bo nie może pogodzić się ze świadomością że to, co leży na talerzu było kiedyś żywym zwierzęciem i że ludzie mogą być aż tak okrutni
powiedz to Hitlerowi, który również był wegetarianinem - jak mnei to wkurza - jak człowiek może być tak głupi i nie rozumieć, że nie może przeżyć - a raczej żyć w normalnym trybie bez jedzenia mięsa - taka jest naturalna kolej rzeczy i trzeba się z tym do diabła pogodzic ;[

Wegetarianizmowi mówię wielkie NIE!!!

Numer Gadu-Gadu
8989120
gosia_vip Płeć:Kobieta

PostWysłany: Czw 21 Lip, 2005 20:06    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Wiesz jakbym była na miejscu twojej babci też była bym za tym żebyś nie jechała. Twoja babcia chce cie chronić od tego co jest złe. I myśli ,że znajomości internetowe są złe. Może niech ta pani do której chcesz jechać, porozmawia z twoją babcią, moze wtedy się przekona. Albo niech się spotkają jakoś. Wtedy by se pogadały i wtedy by cie babcia raczej puściła Smile.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
Gabra
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: Czw 21 Lip, 2005 20:21   

gosiu,czytaj uważniej,2 posty nad tobą *Neona* napisała ze się juz spotkala Neutral.I bylo dobrze..
Powrót do góry
Kosta
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: Czw 21 Lip, 2005 20:44   

Wiedziałam *Neona*, że się z nią spotkasz biggrin. Fajnie. Tylko wiesz, że nie każda osoba mówi prawdę. Powinnaś troszkę uważać...
Pozdrawiam
Powrót do góry
*Neona*
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: Sob 23 Lip, 2005 12:14   

Papierowa Tęcza napisał/a:
jak człowiek może być tak głupi i nie rozumieć, że nie może przeżyć - a raczej żyć w normalnym trybie bez jedzenia mięsa - taka jest naturalna kolej rzeczy i trzeba się z tym do diabła pogodzic ;[

Wegetarianizmowi mówię wielkie NIE!!!

Hitler niewiele mnie obchodzi. Najważniejsze, że spotkałam się z Michaliną, że cało i zdrowo wróciłam do Hajnówki. Ja sama jadam mięso, nawet często i nie zamierzam z niego rezygnować (chyba, że zamieszkałabym u niej, hehe). A M. żyje i jakoś nieszpieszno jej do odejścia z tego świata Smile.

Pozdrawiam!
Powrót do góry
Shaleniec Płeć:Kobieta
Aktywista
Aktywista

PostWysłany: Sob 23 Lip, 2005 21:37    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Neona, dzieki ze tak o mnie napisalas:* (ze ejstem swietna osoba) ty tez ejstes naprawde super!
a co do tematu to swietnie ze sie z Michalina spotkalas:D a ja zdecydowanie popeiram wegetarianizm i sama zostane wegetariankąSmile ale jak troche jeszcze dorosne(np. jak ebde miala 18-20 lat)

H. Poświatowska
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Strona 2 z 2 Idź do strony Poprzedni  1, 2
Odpowiedz do tematu