no spoko, niezłą znalazłaś sobie koleżankę. taka dorosła [w dosłownym sensie znaczenia tego słowa] raczej nie powinna być twoją znajomą. nie chodzi mi, że samo w sobe to jest złe, tylko, że nie znasz tego człowieka. znasz tylko z internetu. a takie coś trudno nazwac prawdziwą znajomością, ponieważ tak naprawdę w ogóle jej nie znasz. ja na twoi miejscu darowałabym sobie. możesz dalej z nią utrzymywać kontakt przez internet, ale ja bym do niej nie jechała... chyba, że ona przyjedzie do ciebie, w końcu to ona ma 31 lat, a ty 13... rozumiem twoich rodziców i babcię.
pozdro, pomyśl o tym.
_________________ Gdy wyschnie źródło gwiazd
Będziemy świecić nocom
Gdy skamienieje wiatr
Będziemy wzruszać powietrze
Zbigniew Herbert "Napis"
*Neona* -Usunięty- Gość
Wysłany: Czw 21 Lip, 2005 18:13
Jescze raz dziękuję Wam za odpowiedzi.
Wiem, że trochę się spóźniłam, ale wróciłam na forum, żeby powiedzieć, że czwartego lipca spotkałam się z Michaliną. Było cudownie Poznałam nawet jej synka. Moja znajoma jest uroczą i dobrą kobietą, która nie skrzywdziłaby nawet muchy, a co dopiero mnie (została nawet wegetarianką, bo nie może pogodzić się ze świadomością że to, co leży na talerzu było kiedyś żywym zwierzęciem i że ludzie mogą być aż tak okrutni). Dajcie spokój, czy taki ktoś może być kimś złym? Wątpię! Naprawdę, jestem bardzo zadowolona i mam nadzieję, że to nie było moje ostatnie spotkanie z nią.
Ja do takich spotkań podchodzę odważnie, moi rodzice też. Uważam, że nie trzeba być zaściankowym, tylko otwartym na innych ludzi. Dzięki takim spotkaniom (większość się odbywała w moim mieście, to było pierwsze poza jego terenem) poznałam już kilka świetnych osób, między innymi Shaleńca z forum na mini-spotkaniu ludzi z Hajnówki
Co do postu Natalii - Naomi: i tak znajomych w moim wieku mam pod dostatkiem. Akurat pod tym względem w moim życiu jest urodzaj. Bardzo trudno znaleźć starszą osobę, która zajęłaby się kimś znacznie młodszym od siebie. Ja znalazłam. I jestem zadowolona
została nawet wegetarianką, bo nie może pogodzić się ze świadomością że to, co leży na talerzu było kiedyś żywym zwierzęciem i że ludzie mogą być aż tak okrutni
powiedz to Hitlerowi, który również był wegetarianinem - jak mnei to wkurza - jak człowiek może być tak głupi i nie rozumieć, że nie może przeżyć - a raczej żyć w normalnym trybie bez jedzenia mięsa - taka jest naturalna kolej rzeczy i trzeba się z tym do diabła pogodzic ;[
Wiesz jakbym była na miejscu twojej babci też była bym za tym żebyś nie jechała. Twoja babcia chce cie chronić od tego co jest złe. I myśli ,że znajomości internetowe są złe. Może niech ta pani do której chcesz jechać, porozmawia z twoją babcią, moze wtedy się przekona. Albo niech się spotkają jakoś. Wtedy by se pogadały i wtedy by cie babcia raczej puściła .
Gabra -Usunięty- Gość
Wysłany: Czw 21 Lip, 2005 20:21
gosiu,czytaj uważniej,2 posty nad tobą *Neona* napisała ze się juz spotkala .I bylo dobrze..
Kosta -Usunięty- Gość
Wysłany: Czw 21 Lip, 2005 20:44
Wiedziałam *Neona*, że się z nią spotkasz . Fajnie. Tylko wiesz, że nie każda osoba mówi prawdę. Powinnaś troszkę uważać...
Pozdrawiam
*Neona* -Usunięty- Gość
Wysłany: Sob 23 Lip, 2005 12:14
Papierowa Tęcza napisał/a:
jak człowiek może być tak głupi i nie rozumieć, że nie może przeżyć - a raczej żyć w normalnym trybie bez jedzenia mięsa - taka jest naturalna kolej rzeczy i trzeba się z tym do diabła pogodzic ;[
Wegetarianizmowi mówię wielkie NIE!!!
Hitler niewiele mnie obchodzi. Najważniejsze, że spotkałam się z Michaliną, że cało i zdrowo wróciłam do Hajnówki. Ja sama jadam mięso, nawet często i nie zamierzam z niego rezygnować (chyba, że zamieszkałabym u niej, hehe). A M. żyje i jakoś nieszpieszno jej do odejścia z tego świata .
Neona, dzieki ze tak o mnie napisalas:* (ze ejstem swietna osoba) ty tez ejstes naprawde super!
a co do tematu to swietnie ze sie z Michalina spotkalas:D a ja zdecydowanie popeiram wegetarianizm i sama zostane wegetarianką ale jak troche jeszcze dorosne(np. jak ebde miala 18-20 lat)
_________________ bądź przy mnie blisko
bo tylko wtedy
nie jest mi zimno
H. Poświatowska