Witam. Mam problem bardzo poważny... Siostra kiedyś była powiem nie chudą osobą ale to bło kilka lat temu... Potem odchudzała się i odchudziła się idealnie... Miałam wspaniałą figurę jaką prawie wszystkie dziewczyny jej zazdrościły... Potem zaś jak zaczęła normalnie się odżywiać powstał bardzo duży problem wchodziło jej wszystko w biodra, tyłek i uda... ogólnie jest ona niską osobą okolo 165 cm, wzrostu naprawde ma bardzo duże biodra uda i tyłek... To jest straszne bo ona jest załamana... Próbowaliśmy wszystkiego operacji... lecz niestety żaden z lekarzy niechciał się tego podjąć ponieważ ma dopiero niecałe 17 lat... była również załamana, ale postanowiła spróbować czegoś innego ćwiczeń... kupiła sobie rowerek treningowy jeździła barrdzo często, mało jadła naprawde mało... biegała i wogóle... już kilka miesięcy tak... lecz niestety nic jej nie schodzi wogóle nie wiemy już co robić w rodzinie, bo ona jest naprawde bardzo załamana... bojimy się o nią ... Prosze pomóżcie powiedzcie co ona ma robić, żeby była taka możliwość żeby to zrzuciła... żeby wyglądała jak wszystkie inne dziewczyny!!! Prosze Was... jeśli mogę prosić to wolałabym żeby jakieś postronne osoby nie pisały, które się na tym nieznają... bo to nie jest potrzebne... to jest bardzo poważna sprawa... potrzebuje osoby do porady takiej aby naprawde się znała, żeby powiedziała co ona ma robić... bo to strasznie dla nas ważne... to dotyczy życia osoby... ((( Prosze jeszcze raz bardzo o odpowiedz...
_________________ Próbowałam wielu rzeczy i za każdym razem
pamiętałam żeby żaden kamień nie stał się głazem,
żeby droga była prosta, a sumienie czyste...
No i właśnie widać jak to przeczytałaś... kurde czy ja moge liczyc tu na pomoc?????? Prosze... Przecież jak już tyle pisałam ona ćwiczy cały zcas tyle miesięcy już dieta jest taka, że prawie ona nie jee... je bardzo mało!!! Żeby za wszelką cenę schudnąć nic nie pomaga!!! Nic...
Christine fan -Usunięty- Gość
Wysłany: Czw 28 Lip, 2005 22:34
Nie ma innej opcji,niech wybierze sobie jakas diete i cwiczenia konkretne...
Wyssanie tluszczu zebami raczej odpada.
Tak ćwiczenia konkretne jakie stosuje... własnie wszystkie chyab co wynalazła co powinno pomóc na te partie ciała no i prosze niestety... Ja nie wiem czy wogóle coś da się w takim przypadku zrobić, już trace nadzieje...
Pomogła: 55 razy Dołączyła: 18 Mar 2005 Posty: 5646
Wysłany: Czw 28 Lip, 2005 22:40
jezeli twojej siostrze udalo sie schudnac raz to powinna tak samo zrobic 2 raz, widocznie nie stara sie juz jak kiedys, albo zamiast cos zrobic narzeka, i nie wiem czym niby ten przypadek przytycia mialby sie roznic od innych.. widocznie rowerek to za malo
No ja widze jak się męczy???? A Ty mówisz, że to za mało???? Że ona się nie stara??? Ona by wszystko zrobiła żeby tylko schudnąć!!!! Dla niej to jest takie wstrętne że ona prawie nienawidzi siebie!! Ty wogóle nic nie rozumiesz...
Pomogła: 55 razy Dołączyła: 18 Mar 2005 Posty: 5646
Wysłany: Czw 28 Lip, 2005 22:46
no wlasnie nie rozumiem..
kradziejka -Usunięty- Gość
Wysłany: Czw 28 Lip, 2005 22:58
po pierwsze nie offtopować, to nie jest czat a po drugie
kobiecie zwłaszcza dojrzewającej a ona jest w takim wieku potrzebne są takie a nie inne składniki odżywcze
skoro stosowała juz dietę to zapewne stracila zbędny tłuszcz, ale co chcesz aby teraz zżuciła? białko?? materiał budulcowy?
jeśli ma szerokie biodra, to fakt źle brzmi ale to dobrze dla niej, kobiety z szerokimi biodrami są lepiej przystosowane do rodzenia dzieci, mogą ich mieć więcej, pozatym tego nie zmienisz
są miejsca gdzie kobieta musi mieć troche więcej ciała, np piesi czy uda, ja nie mówie tu o przesadnym tłuszczu ale o podstawach, a co do ruchu nigdy zawiele
jeśli twoja siostra przeszła juz etam zmian fizycznych takiej budowy niezmieni, widocznie bedzie miała zawsze takie biodra, jednym jest pisane to innym np. wysoki wzrost, to normalne
Pomogła: 39 razy Dołączyła: 25 Wrz 2003 Posty: 2010
Wysłany: Czw 28 Lip, 2005 23:00
o nie jest ten... efekt jojo ? Moge się mylic... ale wydaje mi się że to to. Chyba za radykalnie zaczeła się odchudzać... albo zbyt szybko zmieniła styl życia na "normalny". Nie za bardzo wiem jak Ci pomóc. Aaa... próbowałaś ziołolecznictwa ? Jest taka gazeta vilcacora, nie wiem czy jeszcze ją wydają, mam stare numery, ale tam na wszelkie dolegliwości (listy od czytelników) radzą, znalazłoby się i coś na odchudzanie. może poszperaj w ziołolecznictwie.
Nie, to nie jest efekt JOJO.
Twoja siostra po prostu dojrzewa, albo kończy dojrzewanie, co wcale nie wiąże się z cudowną utratą paru kilogramów. Jeżeli chce schodnąć, niech nie stosuje żadnych diet, ani innych badziewów, tylko uprawia sport. Niech biega, ćwiczy na rowerze i pływa. Akurat jest lato, odpowiedni czas. Oprócz tego regularne posiłki [tj. śniadanie 8.30, 2-gie śniadanie 10.00, obiad 13.00-14.00, kolacja DO 18.00, nie później]. Jeżeli koniecznie chce zrzucić pare kilo, to niech liczy kalorie w spożywanym pokarmie ;>
Na pewno pomoże, mogę zagwarantować. Jeżeli nie, to cóż - widać taką ma budowę kości.
odpowiednia dieta unikać dań z wysoką ilością węglowodanów(słodycze, ryż itp.), dużo ćwiczeń na spalanie np. robienie bardzo dużej ilośći przysiadów, siłownia na której jest dużo przyrządów które mogą pomóc trener wszystko powie co i jak no i samozaparcie dążenie do celu pozdro i powodzenia
_________________ I love my sweet heart
....zamknięty cały świat w króciutkim słowie "MY"
Może powinna pójsć na jakąś siłownię aerobik i zapytać jakiegoś trenera albo poprostu lekarza rodzinnego w przychodni(lepiej ta 2 opcja ) Może niech chodzi na basen...Gra w gry sportowe ...To też pomaga!