Rodzice od dluzszego czasu namawiaja mnie na staly aparat... ja jednak nie chce by mnie wysmiewano... wiem ze duzo osob teraz go nosi i nawet jest w modzie ;/ ale sa tacy co sie smieja ale pocieszylam sie bo widzialam aparat kosmetcyzny to znaczy zamiast tych blaszek sa biale lub przezroczyste blaszki tylko ze jest drucik srebny co prawda jeden ale go widac a juz bylam prawie zdecydowana wczoraj ejdnak uslyszalam o aparacie jezykowym tzn zakladanym od tylu zebow... czy on jest dobry? czy ktos z was taki nosi? czy ma to samo dzialanie????? prosze o odp
_________________ Wisła Kraków duma wszystkich Polaków!!!
Kielbasa Chann -Usunięty- Gość
Wysłany: Wto 09 Sie, 2005 16:58
Napewno Ci chodzi o ten niewidoczny. Z tego co wiem on jest b.dobry moja znajoma go ma i sobie go chwai
stotka -Usunięty- Gość
Wysłany: Wto 09 Sie, 2005 18:22
Najlepiej zapytaj denstysty/ortodonty czy tego tam co go zakłada (ja to nigdy nie wiem ).
tak... ale mniej widoczny tzn z tymi bialymi blaszkami czy ten praktycznie nie widoczny zakladany od tylu zebow...? ale nic o nim nie wiem a chyba bylby najlepszy...
_________________ Wisła Kraków duma wszystkich Polaków!!!
Nawet jak będziesz miała ten widoczny aparat i ktoś będzie się z ciebie śmiał, to po prostu go olewaj. Tacy ludzie nie są warci twojej uwagi, miej ich gdzieś. Jak zobaczą, że cię to nie rusza to przestaną.
Pomogła: 55 razy Dołączyła: 18 Mar 2005 Posty: 5646
Wysłany: Sro 10 Sie, 2005 15:46
o to jaki aparat bedzie najlepszy spytaj dentyste (sa rozne, ty mowisz o jakims jezykowym, sa takie ze sie nosi caly czas, sa takie na noc tylko.. ale nie kazdy musi pasowac do twojej wady.. ) a jak juz ci powie jaki najlepszy to spytaj czy jest mozliwosc zeby byl jakis ozdobny, kolorowy, albo przezroczysty..
Boże ale masz problem , aparat mam juz przeszlo rok i jakoś nikt jeszcze sie nie smial ... a z resztą nawet gdyby to co świadczy to tylko o tym ze jest debilem itd...
_________________ Życie jest jak płomień - wystarczy mały podmuch żeby zgasło.
moja kolezanka ma aparat .. tkai widoczny.. i nikt sie z niej nigdy nie smial, wrecz rpzeciwnie, oan ejst abrdoz lubiana ma wspanialego chlopaka i jest cool. nikt nawet nie zwraca uwagi an ten aparat.
_________________ bądź przy mnie blisko
bo tylko wtedy
nie jest mi zimno
H. Poświatowska
Nosilem ten 'widoczny' przez ponad 2,5 roku, nikt sie ze mnie nie smial, wrecz byla to moja wizytowka i bylem z nim kojarzony, teraz od kilku miesiecy mam proste, biale zeby, ogolem jestem zadowolony. Jedyne, co boli to koszta :/ [schodzi na to circa 10k zl]