| Dzieci OnLine | Suwałki | Gry online | Maluch |

Dzieci OnLine  Strona Główna Dzieci OnLine
Człowiek nigdy nie pozbędzie się tego, o czym milczy.

RegulaminRegulamin   FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum

Poprzedni temat :: Następny temat
Idź do strony 1, 2  Następny
Golenie nóg
Autor Wiadomość
elfkaNenar
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: Czw 05 Cze, 2003 23:12   Golenie nóg

Czym najlepiej golić nogi? Golark czy może lepiej jakimś kremem np. Vet? A gdzieś po ilu dniach odrastają włosy po depilacji, czy goleniu? I czy to prawda, że po goleniu wyrastają brzydkie czarne, grube włosiska na nogach, a po depilacji czy woskowaniu nie?
Przejdź na dół
Gościówa Płeć:Kobieta
Aktywista
Aktywista

PostWysłany: Pią 18 Lip, 2003 18:44    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Naukowcy udowodnili że golenie włosów nie wpływa na ich długość, kolor, i ilośc. Najwolniej odrastają włoski po wyrywaniu ich np. woskiem. Możesz kupić też specjalne plastry woskowe. Plus: włoski odrastają coraz słabsze Minus: lekki ból. Kremy i pianki do depilacji np. veet są równie skuteczne lecz trudno je się stosuje. GDy za krytko będziesz trzymac krem na skórze może on nie zadziałać a gdy zadługo może on podrażnić skórę. Plus: nogi sa gładkie. Włoski odrastają wolno Minus: Łatwo podrażnia skórę. nieciekawa cena
Większośc osób goli włoski specjalną maszynkąnajlepiej gillet for women ze specjalna rączka któa zapobiega wyślizgiwaniu się golarki z rąk plus: łatwo i szybko, bezboleśnie minusL włoski szybko odrastają, można się skaleczyć
Wypróbuj rózne metody i sama zdecyduj która jest dla ciebie najlepsza i najwygodniesza

Numer Gadu-Gadu
730730
Alice_10 Płeć:Kobieta
Dociekliwy
Dociekliwy

PostWysłany: Sro 27 Sie, 2003 18:46    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

mysle ze jajlepszy sposob jest wyrywanie wlosow woskiem....ciekawe czy to boli???

Lilly Płeć:Kobieta
Dociekliwy
Dociekliwy

PostWysłany: Sro 27 Sie, 2003 19:13    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Alice, i jeszcze sie pytasz, pewnie, że boli!

Numer Gadu-Gadu
3571565
Lilly Płeć:Kobieta
Dociekliwy
Dociekliwy

PostWysłany: Sro 27 Sie, 2003 19:17    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

A tak wracając do temtu, to uważam, że najlepszy sposób to laser.
Mimo, że to bardzo kosztowny zabieg i trzeba go kilka razy powtarzać, by już ci nigdy włosy nie odrosły, ale warto (jak bede mieć dużo kasy, to se tak zrobie Wink )

Numer Gadu-Gadu
3571565
hajdulka
Junior
Junior

PostWysłany: Sro 27 Sie, 2003 22:02    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

alice poruwnaj sobie do wosku plster opatrunkowy ! jak nakleisz go np na reke a poznije bedziesz go zrywac to napewno boli bo wlosy sie do niego przykleily wosk to straszny bol Razz

Villemo
Junior
Junior

PostWysłany: Czw 28 Sie, 2003 00:20    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Gościówa napisał/a:
Kremy i pianki do depilacji np. veet są równie skuteczne lecz trudno je się stosuje.

To nie jestprawda. Ja depilowałam włosy pod pachami kremem veet i trzymałam krem długo, ale włoski nie wychodziły w całości i efekt był taki jak po goleniu, czyli szybko odrastały i do tego jeszcze podrażnienia. Najtańszym i bezbolesnym sposobem jest golenie, ale włosy szybko odrastają, chooć na nogach nie widać tego bardzo i można je golić raz na kilka dni. Polecam metodę depilatorem elektrycznym. Choć to boli(ale teraz są dobre golarki i już nie tak bardzo), to włosy odrastają nawet do 4 tyg. Moja siostra goli sobie tym sposoobem okolice bikini, bo nie robią się zapalenia mieszków włosowych(jak po goleniu). Niestety niektóre osoby mogą mieć potem czerwone kropeczki, jeśli będą one się długo utrzymywały, lepiej nie używać elektrycznego depilatora.

HEZJOD
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
Villemo
Junior
Junior

PostWysłany: Czw 28 Sie, 2003 00:22    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Zapominiałam napisać, że lepiej odżywić i nawilżyć skórę przed depilowaniem(nie bezpośrednio, skóra nie może być tłusta). Włosy wtedy lepiej się wyrywają i nie łamią się. Na początku bardzo boli, ale przyzwyczaisz się.

HEZJOD
Powrót do góry
Aktywista
Aktywista

PostWysłany: Czw 28 Sie, 2003 10:38   golenje Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Villemo !!! Ja sobie tego nie wymyslilam tylko przeczytalam.
Wg. mnie to prawda ze kremu do depilacji np. veet sie trudniej stosuje niz normalna golarke gdyz niektorzy mają wrazliwa cere i potem wyskakują im wypryski albo skura sie robi czerowona po takim kremie np. mojej mamie. A na ulotce pisze ze trzeba miec dobre wyczucie czasu bo gdy za szybko zmyjesz krem to nie da zadnego skutku i tylko sie zmarnuje a gdy za dlugo...moze skora sie podraznic...bo to przeciez chemia!! rozpuszcza wlosy...moja mama kiedys to stosowala to mowila ze dobry bo wlosy odrastaja wolniej i sa jasniejsze tyle ze ona nie mioze tego stosowac bo ma wrazliwą skóre...ja polecam najzwyklejsza golarke...bez bólu i szybko...

Numer Gadu-Gadu
730730
Villemo
Junior
Junior

PostWysłany: Czw 28 Sie, 2003 14:14    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

ja używałam i efekt był podobny do tego po goleniu.

HEZJOD
Powrót do góry
Xesquio Płeć:Mężczyzna
Dociekliwy
Dociekliwy

PostWysłany: Czw 28 Sie, 2003 14:27    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Alice_10 napisał/a:
mysle ze jajlepszy sposob jest wyrywanie wlosow woskiem....ciekawe czy to boli???

Laughing Laughing Ta metoda jest stara i bardzo boli ale skutkuje

Numer ICQ
Gość
PostWysłany: Wto 23 Wrz, 2003 19:09   

Ja boje się golić nogi! Boje się że golarką będzie strasznie bolało! Wolałabym jednak krem bo to jest bezboleśnie. I szybko. Podskakuję
Powrót do góry
deg Płeć:Mężczyzna
Aktywista
Aktywista

PostWysłany: Sro 24 Wrz, 2003 00:56    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Golarką nie boli - przecież mężczyźni golą nimi twarze i nie wyją z bólu! Smile

Aktywista
Aktywista

PostWysłany: Sro 24 Wrz, 2003 19:02    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Może gosciowi chodziło o depilator?

Numer Gadu-Gadu
730730
Weronika
Gość
PostWysłany: Sro 24 Wrz, 2003 19:38   

Mój największy włos ma 5 cm
Powrót do góry
Strona 1 z 2 Idź do strony 1, 2  Następny
Odpowiedz do tematu