| Dzieci OnLine | Suwałki | Gry online | Maluch |

Dzieci OnLine  Strona Główna Dzieci OnLine
Człowiek nigdy nie pozbędzie się tego, o czym milczy.

RegulaminRegulamin   FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum

Poprzedni temat :: Następny temat
Idź do strony 1, 2  Następny
Szkoła
Autor Wiadomość
Asiula1994 Płeć:Kobieta
Junior
Junior

PostWysłany: Wto 27 Wrz, 2005 17:59   Szkoła Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Mam dwa pytania związane z dojrzewaniem i szkołą.
W której klasie mieliście prelekcję, czy jak to tam się zwie? To coś, że przychodzi chigienistka itp. Czy mieliście coś na W.D.Ż.R o dojrzewaniu?
Dwa. Jesli zabieracie do szkoły zapasową podpaskę to gdzie ją ukrywacie?

Dzisiaj po g. wychowawczej nasza wychowawczyni zatrzymała dziewcyny i gadała, że my już jesteśmy w tym wieku, ze możeby dostać okres, że nie należy wrzucać podpasek do ubikacji itd, nawet nam pokozała jak wygląda podpaska w tej kolorowej folii Neutral .
No i uświadomiła nam ze gdyby nas 'niespodzianka' zaskoczyła to, ze ona może dać podpaskę. Czy u was też tak było?
Przejdź na dół
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość

Numer Gadu-Gadu
2885564
Kosta
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: Wto 27 Wrz, 2005 18:16   

U nas też... Ale z nami gadała o tym Pani pedagog i pielęgniarka.

Pozdrawiam
Powrót do góry
stotka
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: Wto 27 Wrz, 2005 18:47   

Prelekcję z panią z Always miałam w 5 klasie SP. Wypadło na lekcji historii... A wyglądało to tak, że wszystkie dziewczyny ze szkoły (of kors z 5 klas) zlazły się na sali gimnastycznej... no i nam wszystko mówiła. Razz Następną prelekcję, miałam w 2 klasie gim, tym razem z kobitą od O.B. Wypadło na angielskim i j/w było na sali gimnastycznej.
Co do wyglądu podpaski - jeeeny, widzisz w reklamach... a jak tak strasznie Ci zależy, to co to za problem pogadać o tym z mamą, żeby Ci pokazała?
Gdzie trzymam? Hm... kiedyś chowałam tak, byleby nikt nie widział. A teraz wala mi się gdzieś po torbie, czasem mam ją w kieszeni w spodniach... przestałam się tego wstydzić (co z resztą było bezsensowane, ale cóż)

/Natomiast w razie "niespodzianki" sądzę, że bez problemu można zwrócić się do każdej nauczycielki... przynajmniej ja nie mam "oporów"
Powrót do góry
Asiula1994 Płeć:Kobieta
Junior
Junior

PostWysłany: Wto 27 Wrz, 2005 18:56    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Nie napisałam, że nie wiem jak podpaska wygląda zresztą sama już takowych użytwam. Na sali? Wszystkie klasy 5? Opowiedzcie coś o takiej lekcji.
Powrót do góry

Numer Gadu-Gadu
2885564
Nikita Płeć:Kobieta
Nina
Moderator globalny

Pomogła: 45 razy
PostWysłany: Wto 27 Wrz, 2005 19:01    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Ja chodzę do 6 klasy i u mnie jak narazie nie było żadnych prelekcji z pielęgniarką, czy z panią z Always..
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora

Numer Gadu-Gadu
7894138
Kosta
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: Wto 27 Wrz, 2005 19:05   

No u nas było takie spotkanie always. W 6 klasie podstawówki. Przecież kjesteśmy dziewczynami i każda z nas ma takie problemy. Te lekcje są spoko.
Powrót do góry
Kielbasa Chann
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: Wto 27 Wrz, 2005 19:06   

umnie była tylko pogadanka na wychowaniu do życia z pedagog ale żadnej babki z alweys nie było
Powrót do góry
kradziejka
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: Wto 27 Wrz, 2005 19:29   

u nas pani w 6 klasie wzięła dziewczyny do innej sali, tzn pani always bo chłopcy zostali w sali lekcyjnej z nauczycielką, i były tam wszystkie dziewczyny z klas 6 i było nuudno i dawała nam jakieś poradniki i w ogóle bezsens, a no tak doświadczenie nawet zrobiła ile krwi mieści sie w podpasce==`

a co do pytania drugiego to jeśli już muszę to tampony chowam albo po kieszeniach;P albo po dnie plecaka lub wpycham do szafki.

Ostatnio zmieniony przez Nikita dnia Wto 27 Wrz, 2005 19:48, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Gabra
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: Wto 27 Wrz, 2005 19:46   

ja mialam w 6 klasie i mieliśmy z jakas babką z always i pokazywala ze te alwaysy to magiczna rzecz bla bla bla [taka doslownie reklama ;]] i troche o miesiaczce ogolnie. [Tak jak u kradziejki Razz,wypadlo na ruskim,chlopcy zostali a my poszlysmy do stolowki ze wszystkimi dziewczynami z 6 kl]
Ja chowam w przedziale taki jakby na jedzenie i butelke z piciem i tam są kieszonki na dlugopisy i jedna wieksza i tam mi sie miesci ;p
Powrót do góry
opętana Płeć:Kobieta
Aktywista
masochista
Aktywista

Pomogła: 11 razy
PostWysłany: Wto 27 Wrz, 2005 20:03    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Raczej 6 klasa.
Eee no jak gdzie chowamy? specjalnie w taką kieszonke z siatką zeby wszyscy widzieli xDD
Nie no wiadomo ze nie...ja chowam w kieszen specjalną do tego xD bo tam nic nie pakuje praktycznie.

sylvia Płeć:Kobieta
Junior
Junior

Pomogła: 1 raz
PostWysłany: Wto 27 Wrz, 2005 22:56    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Ja jestem w 1 gim. nie miałam żadnych lekcji o dojrzewaniu itp. Na WDŻR też nie miałam...Ja (narazie) nie musze chować podpasek...ale niedługo się zacznie...mam wydzieline od roku.. Smile

Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email

Numer Gadu-Gadu
8700737
nasty_girl Płeć:Kobieta
Aktywista
lalala :d
Aktywista

Pomogła: 55 razy
PostWysłany: Sro 28 Wrz, 2005 15:08    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

tampony "ukrywam" w plecaku.. a na wdz ogladalismy z 5 razy ten sam film, ktory ma z 15 lat, z pogladami starych bab i dziadkow, ktory, gdyby nie to ze ogladalismy go wiele razy by nikomu nie utkwil w pamieci..
Powrót do góry
Ona89 Płeć:Kobieta
Aktywista
Aktywista

Pomogła: 13 razy
PostWysłany: Sro 28 Wrz, 2005 17:18    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

U mnie wychowawczyni mówiła w piątej klasie podstawówki, że w szóstej klasie będziemy mieli taką lekcję z pielęgniarką i na gadaniu się skończyło, bo w tej szostej klasie nic nie było. W gimnazjum było wychowanie do życia w rodzinie, ale gadali tylko o alkocholiźmie i tp. nawet nie było jak pogadać o innych sprawach, bo dziewczyny miały lekcje z chłopakami, więc wszyscy siedzieli cicho być może ze wstydu.

Ja noszę podpaskę w plecaku, wcześniej miałam taką małą, fajną przegródkę, teraz jej nie mam, ale w końcu już nie mam się czego wstydzić, każdy wie, że wszystkie dziewczyny w tym wieku mają okres, więc nawet jak by jakiś chłopak zobaczył jakąś podpaskę to nie robiłby z tego szumu.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email

Numer Gadu-Gadu
5234610
nasty_girl Płeć:Kobieta
Aktywista
lalala :d
Aktywista

Pomogła: 55 razy
PostWysłany: Sro 28 Wrz, 2005 17:30    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

hehe u nas mowili o zapobieganiu ciazy.. ale jakim.. hehe ;p "zaden srodek antykoncepcyjny nie jest dobry, a jak jest lepszy to jest bardzo szkodliwy, to ze prezerwatywy sa skuteczne to mit ktory zostal nam po prlu, a metoda naturalna w waszym wieku tez nic nie da bo jeszcze nie macie na tyle regularnego okresu" <lol> z takim podejsciem mowila do nas wychowawczyni, i ludzie w filmikach Wink
Powrót do góry
werusia555 Płeć:Kobieta

PostWysłany: Sro 28 Wrz, 2005 19:02    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

w naszej szkole była prelekcja z facetka z always. :lol:mamy bardzo fajną facetke do wdż-tu. gitarka kolesiówka. ja chowam podpaske do plecaka do kosmetyczki jak wiekszosc dziewczyn z mojej klasy a jak komuś sie zdarzy "niespodzianka" to napewno któraś dziewczyna ma podpaske. Zawsze ktoś nosi bo chigienistka ma te gróbe z bell-i.ta prelekcja była na stołówce bo nie było miejsca na sali gimnastycznej. mieliśmy jeszcze spotkanie z ginekologiem na świetlicy w 6 klasie.pozdrówka!! Kwiat Laughing

Strona 1 z 2 Idź do strony 1, 2  Następny
Odpowiedz do tematu