znam taki jeden program: mozilla firefox i wspaniały hub Allegro.pl gdzie za niewielkie pieniądze można nabyć wiele nowych lub uzywanych płyt z muzyką, to lepsze niż krasc mp3 - nie prawdaż?
_________________ Turn your hamster into a fighting machine!
Kosta -Usunięty- Gość
Wysłany: Nie 13 Lis, 2005 10:53
Nie no, ja tylko je ściągam. Więc proszę o nazwy lub przesłanie ich ...
Pomogła: 29 razy Dołączyła: 14 Wrz 2002 Posty: 2694
Wysłany: Nie 13 Lis, 2005 10:59
plejer napisał/a:
znam taki jeden program: mozilla firefox i wspaniały hub Allegro.pl gdzie za niewielkie pieniądze można nabyć wiele nowych lub uzywanych płyt z muzyką, to lepsze niż krasc mp3 - nie prawdaż?
Kosta napisał/a:
Ee ... Kosta ? Wiesz co to są prawa autorskie ?
Sciąganie mp3 jest nielegalne ejsli przetrzymujesz je dluzej niz 24 h ... po tym czasie wg prawa powinnas je kasowac :p
Samo ściaganie to jedno, kazdy czasem cos sciagnie, ale takie upublicznianie sie z tym, zadowolenie z faktu że sie kradnie czyjas prace, i jeszcze mówienie wprost 'ja tylko kradne' jest tragiczne po prostu.
Kosta - bedziesz muzykiem, nagrasz cos, zobaczysz ile to kosztuje roboty to może zrozumiesz.
Kosta -Usunięty- Gość
Wysłany: Nie 13 Lis, 2005 11:15
dziękuję bardzo =/
Ant0n -Usunięty- Gość
Wysłany: Nie 13 Lis, 2005 11:16
dc++, ale trzeba znac huby, na ktorych ludzie udostepniaja muzyke, jaka Ci sie podoba.
albo latwiej - http://www.slsknet.org/ - ale nie uzywam i nie moge w niczym pomoc :P
Kosta, załóżmy że jestes w tej chwili głodna, pójdziesz do sklepu ukrasc bułke, masło i ser czy je kupisz? tak samo jest z muzyką, sciagajac ją z neta jedyne co robisz to kradzież i musisz to zrozumiec, a chwalenie się tym faktem nie jest mile widziane... jak juz kradniesz rób to po cichu, to nie jst powód do dumy.
Pomogła: 11 razy Dołączyła: 02 Kwi 2005 Posty: 1210
Wysłany: Nie 13 Lis, 2005 12:15
Kinga napisał/a:
plejer napisał/a:
Kosta napisał/a:
Sciąganie mp3 jest nielegalne ejsli przetrzymujesz je dluzej niz 24 h ... po tym czasie wg prawa powinnas je kasowac :p
Jest to kradziez :/
w takim razie ilu ludzi kradnie? 99% ludzi ktorzy sciagają mp3 z neta nie usuwają ich po 24h. Ty usuwasz?
Nie chodzi o fakt sciagania i nie usuwania, ale o sposob wypowiedzi autorki, Ja tylko sciagam! pomozcie mi kraść! no sry...chwali sie tym jakby to był powód do dumy, zamiast sama poszukac programu i siedziec ze swoim procederem cicho, to mnie wkurza a nie sam fakt sciagania ;]
Kosta -Usunięty- Gość
Wysłany: Nie 13 Lis, 2005 13:00
Ja prosiłam o nazwy takich programów, a nie o Twój referat na temat ściągania plików z neta ( w tym wypadku mp3 ) . Nie chwalę się tym, po prostu poprosiłam forumowiczów o pomoc.