Wysłany: Nie 11 Gru, 2005 10:48 Skrzepy czy jak im tam...
Pisałam kiedyś na innym forum i dziewczyny mi odpowiedziały, ze są to właśnie skrzepy.
Nie wiem jak to określić.
Oprócz wydzieliny miesiączkowej (takiej normalnej)...Dużo złuszczonej ścianki macicy tak myślę....W każdym razie....Nie chce byś obrzydliwa ale coś jak....Budyń z rozgotowanymi owocami...
Dobra sory.
Od rana zmieniłam podpaskę 5 razy.
W nocy też to cos miałam i musialam wstać, bo inaczej bym sie utopiła.
Dziewczyny, czy miałyście kiedyś coś takiego?
Piszcie proszę!
P.S. Nigdy mnie nie bolał brzuh dzisiaj boli, a miesiączkuję od sierpnia.
Stokrotka -Usunięty- Gość
Wysłany: Nie 11 Gru, 2005 11:07
Jeżeli masz bardzo obfite miesiączki wybierz się z mamą do ginekologa on nie gryzie Bo skoro zmieniłaś od rana aż tyle podpasek to coś nie tak, może lepiej używaj tamponów!
A jak brzych cię boli weź no-spę lub tabletkę przeciwbólową!
Brzuch mnie nie boli aż tak mocno ale boli.
Jest to znośne więc nie mam zamiaru faszerować się tabletkami.
Zjadłam kochany rosołek mamusi i przeszlo .
Myślę, ze tampony to nie byłby dobry sposób, ponieważ tak jak mówię to są....Gluty (naprawde sory ale juz nie wiem jak to okreslic) których nie wchłąnia podpaska to tymbardziej tampon. jeszcze by to dodatkowwo blokował .
stotka -Usunięty- Gość
Wysłany: Nie 11 Gru, 2005 11:28
a bierzesz może leki na większą krzepliwość krwi?
mama mojej koleżanki brała i lało się z niej jak z zażynanej świni.
jeśli nie bierzesz, a nie ustępuje, to wio do ginekologa.
Ostatnio zmieniony przez Asiula1994 dnia Nie 11 Gru, 2005 11:36, w całości zmieniany 1 raz
No cóż myślę, że trochę poczekam, bo to dopiero od dzisiaj (od 4 rano).
Kiedyś też tak miałam, czytałam, że to normalne....
Gabra -Usunięty- Gość
Wysłany: Nie 11 Gru, 2005 15:18
te gluty jak ty nazwalas ma kazda kobieta wiec tampon chyba je pochlania
ja niedawno tez mialam miesiaczke b.obfitą ale podpaske zmienialam co ok 4 godziny i nie przeciekala ;]
Pomogła: 7 razy Dołączyła: 21 Kwi 2003 Posty: 1093
Wysłany: Nie 11 Gru, 2005 19:25
Ani tampon ani podpaska ich nie pochłaniają.
Dziewczyny zazwyczaj wczytują się w definicje ciężkich chorób a najprostrzych "regółek" nie znają
Wystarczy przeczytać to:
Cytat:
MIESIĄCZKA- jest to występujące regularnie krwawienie z dróg rodnych. Organizm pozbywa się w ten sposób przygotowanej wyściółki macicy - jeśli nie doszło do zapłodnienia. Krew może zawierać śluzowate skrzepy; jej wydzielaniu może towarzyszyć ból w dole brzucha. Proces ten, trwający od trzech do siedmiu dni, powtarza się raz na miesiąc. Rozpowszechnione przekonanie, że w czasie miesiączki nie można zajść w ciążę, jest nieprawdziwe. Kobiety, które mają krótkie cykle i dłuższe miesiączki, mogą zajść w ciążę także w tym czasie.
Asiu, już znasz odpowiedź na Twoje pytanie?
To całkiem normalne, każda kobieta ma skrzepy, jedne je zauważają a inne może i nie. Uważam, że nie masz po co iść na razie do ginekologa. Ja też mam obfite miesiączki i pomiędzy 2 a 3 dniem muszę wstać raz w nocy, bo podpaska nie starcza (oczywiście ta na noc). Czasami, zeby czuć się świeżo zużywam w ciągu dnia nawet 7-8 podpasek. Po prostu mam obfite krwawienia.
Tak na przyszłość - prowadź kalendarzyk
Ja się załamię.
Prowadzę kalendarzyk.
Dzisiaj po przyjściu do szkoly miałam wielką plamę na tyłku. Zasłoniłam ją swetrem i poszłam do pani po podpaske.
Koleżanki uparly sie ze musze isc do domu sie przebrac no i pani mnie zwolnila.
Powiedziała, ze na resztę lekcji nie muszę wracać.
No i zastanawiam się czy wrócić czy nie.
Ale chyba zostanę w domu, bo za 15 minut znowu bede musiala wracać.
EDIT> Iśka to może jest coś też o tym jak sobie ze skrzepami radzić?!
Nie mozna przecież co 5 min podpaski.
U mnie skrzepy pojawiają się bardzo często.
Gabra -Usunięty- Gość
Wysłany: Pon 12 Gru, 2005 14:46
jak pojawi ci sie skrzep to nie znaczy ze od razu musisz zmieniac podpaske
Wysłany: Pon 12 Gru, 2005 15:14
Cóż... Jeśli masz aż tak obfite krwawienia miesięczne, to po prostu zostawaj w domu na ten okres... Nie widzę innej możliwości, skoro podpaska nie pomaga. Byś musiała zostać w domu...
Dla mnie to jest równoznaczne ponieważ skrzepy są duże a towarzyszy im duża ilość krwi.
[ Dodano: Pon 12 Gru, 2005 15:15 ]
Shaunri napisał/a:
Cóż... Jeśli masz aż tak obfite krwawienia miesięczne, to po prostu zostawaj w domu na ten okres... Nie widzę innej możliwości, skoro podpaska nie pomaga. Byś musiała zostać w domu...
PS: Jak to dobrze że nie jestem dziewczyną ; )
No pewnie - pójdę na wagary. Spox
kradziejka -Usunięty- Gość
Wysłany: Pon 12 Gru, 2005 18:35
powiedz mamie jak jest
powinna to zrozumiec a jak nie to powiedz niech wymyśli coś dzieki czemu bedziesz mogła chodzic bezpiecznie do szkoly
Pomogła: 7 razy Dołączyła: 21 Kwi 2003 Posty: 1093
Wysłany: Pon 12 Gru, 2005 19:39
Posłuchaj: moja koleżanka ma tak silne bóle miesiączkowe, że podczas pierwszego dnia leży blada w łóżku. Mama daje jej zwolnienie z jednego dnia w szkole raz w miesiącu, chyba, ze ma ważny sprawdzian.
Może warto pogadać z mamą? Mi też z dwa, trzy razy zdarzyło, że przeleciało mi w szkole. Nie wyobrażam sobie chodzić z poplamionymi spodniami więc pobiegłam (zwolniona przez nauczycielkę) do domu i wróciłam na pozostałe lekcje. Widać, że jesteś pilną uczennicą i nie chcesz tracić zajęć, ale myślę że jeśli porozmawiasz z mamą na pewno znajdziecie razem jakieś rozsądne wyjście z sytuacji
Ja kiedy mam pierwszy i drugi dzień zakładam do szkoły always ultra super plus lub nawet always ultra night i po prostu zmieniam je w szkole nawet 2 razy. Taki nasz los: niektóre kobiety cierpią z powodu bólu menstruacyjnego, a niektóre mają bardzo obfite krwawienia. Radzić sobie jakoś trzeba
A tak w ogole, tampony to naprawde fajna sprawa :] sa duzo wygodniejsze i wydaje mi sie ze chlonniejsze niz podpaski :] ja nie wyobrazam sobie zycia bez tamponow :] a te skrzepy to sprawa zupelnie normalna, ma je kazda dziewczyna wiec glowa do gory
_________________ GoOd GiRlS gO tO hEaVeN
bAd GiRlS...wHeRe ThEy WanT
...............
*** Każdy biały anioł jest w dziesiątej części prostytutką***