Zawsze dużo jadłam. W nocy zrywałam się i chodziłam do lodówki coś przekąsić. W ogóle było w normie i nigdy nie narzekałam na swój wygląd. Dopiero od niedawna jakoś przestałam jeść. No wczoraj wzięłam do szkoły 2 kanapki ale oddałam koleżance , a sama zjadłam tylko pół. Tato nałożył mi 3 pyzy, próbowałam wcisnąć jednego, ale wyplułam go, a te 2 odłożyłam z powrotem. Jeszcze pare dni temu jak jadłam zupę , zrozumiałam, że ją wciskam na siłę ... . Wczoraj zwymiotowałam przed klatką, ale nie specjalnie i w domu też =( Nie wiem, teraz mam zamiar wybrać się do sklepu po coś, ale naprawdę mam takie dziwne uczucie, że jak zjem , to przytyję. Nie chcę się odchudzać, ale coś mi mówi, żeby nie jeść, nawet nie dam rady =(
Hmmm...czyżby początki anoreksji?? Z opisu tak wynika...ale czy Ty chcesz sie odchudzać?Bo jeśli nie, to to brzmi dosyć dziwnie... A jeśli jesz ulubionego batona, którego nigdy wczesniej byś sobie nie odmowila, też nie możesz go zjesc?
Kosta -Usunięty- Gość
Wysłany: Wto 13 Gru, 2005 13:19
Przed chwilą zjadłam serka i od razu poczułam się pełna i wymiotować mi się chce .. Nie wiem, jakoś nie chcę się odchudzać =(
Ant0n -Usunięty- Gość
Wysłany: Wto 13 Gru, 2005 13:26
a jestes glodna?
Kosta -Usunięty- Gość
Wysłany: Wto 13 Gru, 2005 13:50
Nie właśnie =( Jakoś mi się nie chce =/ W ogóle to jest mi niedobrze, chcę zwymiotować, po tym serku, czuję to =(((
Ant0n -Usunięty- Gość
Wysłany: Wto 13 Gru, 2005 14:24
wiec sie nie obzeraj na sile. jedz tyle, ile potrzebujesz. takie zaburzenia sa normalne w Twoim wieku ;) Nie ma sensu od razu zameczac sie gadaniem o anoreksji.
Wysłany: Wto 13 Gru, 2005 15:06
ant0n - A ja właśnie radziłbym pójście do lekarza. Takie coś (Zjedzenie małej pierdoły, po której chce się wymiotować) jest nienormalne. To nie jest normalne, nawet w wieku dojrzewania.
Tak czy kwak lekarz pomoże, nie bać się lekarzy...
Pomogła: 12 razy Dołączyła: 25 Sty 2003 Posty: 632
Wysłany: Wto 13 Gru, 2005 15:10
nie jedz na siłę... może twój orgaznizm nie potrzebuje już tyle pokarmu ile wcześniej, bo przestałaś tak bardzo rosnąc i tak szybko się rozwijac? Jak poczujesz się głodna to coś zjedź i tyle... bo chyba musisz się poczuć głodna w końcu nie? tak mi sie przynajmniej wydaje
_________________ '...abyś pewnego dnia odkrył, że baśń może się nieco różnić od twoich wyobrażeń.'
Pomogła: 13 razy Dołączyła: 15 Lip 2004 Posty: 606
Wysłany: Wto 13 Gru, 2005 15:20
Mam to samo od jakiegoś czasu. Rano jem kanapkę, w szkole i wieczorem, to wszystko. Kiedyś jak miałam paczkę ciastek czy coś to od razu je zjadałam, teraz nie mam ochoty na nic, od dwuch dni koło kompa lezy czekolada, a ja nie mam ochoty jej nawet ruszyć, to kompletnie nie w moim stylu. Jak w sobotę normalnie zjadłam obiad to później cały czas mnie mdliło. W nocy nie mogę spać, w szkole robi mi się słabo, a czym gorzej się czuję tym bardziej nie mogę jeść, co tylko pogarsza moje samopoczucie.
Z tego, co słyszałam to anoreksja nie polega jedynie na tym, że człowiek się odchudza, ale także brak apetytu spowodowany jakimiś problemami też jest do niej zaliczany.
Ant0n -Usunięty- Gość
Wysłany: Wto 13 Gru, 2005 15:33
Shaunri napisał/a:
ant0n - A ja właśnie radziłbym pójście do lekarza. Takie coś (Zjedzenie małej pierdoły, po której chce się wymiotować) jest nienormalne. To nie jest normalne, nawet w wieku dojrzewania.
Tak czy kwak lekarz pomoże, nie bać się lekarzy...
napewno lekarz nie zaszkodzi, ale teraz jest moda na anoreksje, wszystkie dziwczyny ja sobie wmawiaja, a tylko skromny procent faktycznie cierpi na ta dolegliwosc. dlatego poprostu odradzam jakas wielka panike, a jezeli nie chce sie wybrac do lekarza, to niech poczeka troche, nie wciska w siebie jedzenia na sile, bo byc moze po prostu go teraz nie potrzebuje.
No chyba ze lekarz jest bliskoi po drodze ;] to w wiekszosci przypadkow najlepsze rozwiazanie (chociaz kto wie, przy dzisiejszej, ignorujacej wszystko i wszystkich sluzbie zdrowia..)
<a zaburzenia laknienia to najbardziej normalne w okresie dojrzewania zjawisko>
Kosta -Usunięty- Gość
Wysłany: Wto 13 Gru, 2005 16:13
Może i tak. Chociaż strasznie kręci mi się w głowie. No ale poczekam trochę, może to normalne ... Dzięki Wam ;]
Pomogła: 7 razy Dołączyła: 21 Kwi 2003 Posty: 1093
Wysłany: Wto 13 Gru, 2005 17:12
Mi to normalnie też nie wygląda. Prędzej bym to do bulimii podłączyła. Może to jakies zaburzenia w psychice? Że podświadomie ne chcesz przytyć i dlatego Twój organizm wydala to co zjesz?
Uważam, że najlepiej skonsultować się z lekarzem. Jeśli oddatkowo kręci Ci się w głowie, to może jakiś wirus? Nigdy nic nie wiadomo, lepiej dmuchać na zimne.
Hmm .. Mają mi robić jakieś badania na żołądek, RTG chyba =(
Ja nie miałam robionego tego badania...
Ja też tak mam zawsze rano...Ugryzę kawałek kanapki i odrazu go wypluwam...
Dopiero przed wyjściem łapię zwykłą bułkę i jem w czasie drogi do szkoły...
3maj się...