Pomogła: 12 razy Dołączyła: 25 Sty 2003 Posty: 632
Wysłany: Pią 23 Gru, 2005 20:50
Nie no... chodzi mi o sytuację gdy dwie osoby się kochają i są mniej wiecej w tym samym wieku, ale wedlug stereotypu nie powinni... - czy wtedy poczekac czy dzialac wbrew stereotypowi?
_________________ '...abyś pewnego dnia odkrył, że baśń może się nieco różnić od twoich wyobrażeń.'
To zalezy od sytuacji. Kiedyś uwarzałam, że nie, bo jeśli się mocno kocha i się ufa tej drugiej osobie to wtedy można to zrobić, ale wczorajsza wiadomość od mojej przyjaciólki (13 lat) że to zrobiła zamieszała mi w głowie;/ Ten chłopak nie ejst odpowiedni już to robiła parę razy i jest starszy i chyba nie bardzo stały w uczuciach ,a zresztą za dobrze go nie zna;/ Ta wiadomosć zwaliła mnie z nóg;/
Wysłany: Pią 23 Gru, 2005 21:31
Ma, ma, ma, ma, ma i jeszcze raz ma. Chyba że ludzie są nadwyraz dojrzali. Polecam przeczytać inny wątek Aniołka - Gdzie mądra 13- latka zastosowała najlepszą metodę seksu przerywanego. Oczywiście skuteczna jak leki na AIDS, więc koleżanka ma problem.
Do czego dążę? Po prostu jeśli tych dwojga zdaje sobie sprawę z tego czym jest seks i jak do niego podejść i są niesamowitym wyjątkiem i nie rozstaną się po tygodniu, a dodatkowo kochają się, o czym w tym wieku żadko można mówić to czemu nie?
zalezy ile maja lat, jak 11 czy 12 to za malo, 13 czy 14 tez uwazam za skromna liczbe ;) [chociaz nie mozna tez uogolniac]
ludzie nie od razu sa dojrzali psychicznie, potem moga powaznie zalowac tego czynu, a pojecie milosci czesto bywa zdradliwe.
czasm 17 i 22 :>
nawet jesli to co? uwazasz ze taka milosc nie ma racji bytu? poza tym moim zdaniem do sexu milosc jest zbedna, albo raczej niekonieczna. wiec nie widze przeszkod nawet w takim wypadku (oczywiscie jezeli obie strony tego chca, wiedz na co sie pisza itd)
taaa... ebdzie uprawiac seks bez milosci.. tylko dla przyjemnosci. i rozejdzie sie po miescie że panna X to dupodajka i jak komus sie zechce to do niej.
moze i jak kobieta jest starsza to moze sobie pozwolic na takie cos, bo 15-19latki nie rozumieja jeszcze czegos takiego jak seks bez zobowiazan.
_________________ Możesz być gdziekolwiek, kiedy twoje życie nagle się zaczyna... kiedy otwiera się przed tobą przyszłość. Na początku możesz nawet nie zdawać sobie z tego sprawy... ale to się już stało.
Wiesz co mnie obchodzi co ktos o mnie powie? gowno- frag ahaha ;]
Sex bez zobowiazan piekna sprawa tylko akurat w tej kwesti trzeba byc juz bardzo ostroznych, czujnym i trzeba sie kierowac jakimis zasadami a nie isc na zywiol. Bo to 2 rozne rzeczy.
Wysłany: Sob 24 Gru, 2005 11:09
Mroczny Jogurt - Ale do takiego czegoś dzieci (Bo jak nazwać 13-15 letnią młodzież) się niezbyt nadają. Już nie merdaj w głowach młodzieży, że seks bez zobowiązań to fajna sprawa. Jeszcze trochę a w wieku 5-6 lat będzie "siara" być dziewicą...
Bo moim zdanie to trzeba czuc ze to TEN chlopak i TEN czas...Wiek hmm każdy dojrzewa w różnym tempie a więc jego rózni ludzie w różnym wieku są na to gotowi