Wysłany: Nie 05 Lut, 2006 20:30 problem z przyjaciólką...:(:(:(
Moja przyjaciółka wymyśliła sobie ze jest brzydka. To jej wielki, okropny kompleks, który marnuje jej życie towarzyskie, bo ona boi się nawiązywać kontakty. Po prostu myśli, że ludzie jej nie zaakceptują bo jest "brzydka" i boi się wszelkich kontaktow z nieznajomymi. Ja organizuje impreze u mnie, bedą ludzie z mojej klasy, ale ona nie chce przyjść, bo sie boi (nie chodzimy razem do klasy). Cały czas moarzy o chłopaku, ale nie robi nic w tym kierunku! CO ja mam jej powiedzieć! Ona nie przyjmuje do wiadomości żadnych argumentów!!!
Pomogła: 55 razy Dołączyła: 18 Mar 2005 Posty: 5646
Wysłany: Nie 05 Lut, 2006 20:55
powiedz jej ze chlopaka sie nie szuka, ze nie marzy sie o nim tylko kiedys rpzyjdzie czas, ze takiego pozna, a on ja zaakceptuje taka jaka jest.
Gabra -Usunięty- Gość
Wysłany: Nie 05 Lut, 2006 22:35
jeżeli ktos sie siebie wstydzi to to widac.ludzie nie lubią osob,ktore uważają sie za gorsze ;] a jeszcze jak ona np mowi 'ale ja brzydka jestem..patrzcie jedno oko mam wyżej od drugiego o 3 milimetry' -to juz nie ma co liczyc na to,by ją polubili
pozatym,wygląd nie jest najwazniejszy lecz to co mamy w sobie.i nie kazdy zwraca uwage na wygląd.znam osoby,ktore piękne nie są a i tak są lubiane ^^
Wysłany: Pon 06 Lut, 2006 07:15
Gabara - Jednak mówimy po części o szkole - A jak w szkole jest to wszyscy wiedzą. Szkoła już niejedną delikatną osóbkę w kompleksy wprowadziła - Zasrana instytucja...
A co do problemu koleżanki - nic nie zrobisz. Sama powiedziałaś że nic do siebie nie przyjmuje, to niby co masz zrobić? Siłą na imprezę i stój pani jak kołek?
"powiedz jej" Hop siup, łatwo powiedzieć. Na impreze zgodziła się przyjść po wielkich namowach. Najgorsze jest to, że ona się po prostu boi kontaktów z nieznanymi jej ludźmi. Nie wiem jak jej pomóc...
Pomogła: 12 razy Dołączyła: 02 Mar 2003 Posty: 792
Wysłany: Sro 08 Lut, 2006 00:13
A moze powinna jechac na jakis dosc dlugi oboz (np. 2-tygodniowy) gdzie nie bedzie nikogo znala i bedzie musiala zżyc sie z innymi uczestnikami bo np beda musieli ze soba wspolpracowac jako druzyny czy cosik takiego. Albo beda mieli jakies zajecia (np. pierwsza pomoc) i tez bedzie tzeba byc otwartym dla innych. Ja tez mialam taki problem, pojechalam na oboz i wszystko minelo, rozkrecilam sie i teraz nikogo sie nie wstydze.
Tylko ze to tez zalezy od charakteru. Jedni na takim obozie sie rozkreca a inni jeszcze bardziej zamkna w sobie.
Nijak - Kto Ci każe pomagać? Jeśli jej z tym bardzo źle, to sama coś z tym zrobi. Jednak jeśli taką drogę sobie wybrała - to po co ją z tego wyciągać?
Jak to po co ją z tego wyciągać? Przecież to moja przyjaciółka, a dla przyjaciól zawsze chce się jak najlepiej no nie? A obóz....latem była na kolonii i jakoś nie widać efektów...Jak przyjdzie na imprezę, to się może rozkręci.
Pomogła: 55 razy Dołączyła: 18 Mar 2005 Posty: 5646
Wysłany: Sro 08 Lut, 2006 15:26
ale zrozum ona moze tego nie chciec. to tak jak by ona sluchala metalu, ty techno i dla twojego dobra chciala cie wziac na koncert metalowy, mimo ze go nie znosisz. bo chce dla ciebie dobrze.
Wysłany: Sro 08 Lut, 2006 17:27
A kto powiedział że to dla niej dobre? Są ludzie którzy lubią towarzystwo innych, a są tacy którzy nie lubią. Są też skrajności, znaczy osoby które szału dostają jak już mają z kimś zamienić słowo, o dłuższej rozmowie nie mówiąc, oraz są osoby które bez ileś-tam-set-tysięcy słów dziennie nie wytrzymają.
Ale ona mi już mówiła, że chciałaby się zmienić, bardzo tego pragnie, tylko sie boi! Ja jednak myślę, ze ta impreza pozwoli jej otworzyć się, chociarz troszeczkę
dobrym pytaniem w tej sytuacji byłoby: czego się koleżanka nie boi?
boi się iść na imprezę, ale chce iść; boi się coś w sobie zmienić; ale chce coś zmienić.
matko. tragedia.
pogadaj z jej matką, albo coś... trza podbudować dziewczyne. ;p
albo wyciągnij ją do drogerii. o.