| Dzieci OnLine | Suwałki | Gry online | Maluch |

Dzieci OnLine  Strona Główna Dzieci OnLine
Człowiek nigdy nie pozbędzie się tego, o czym milczy.

RegulaminRegulamin   FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum

Poprzedni temat :: Następny temat
Idź do strony 1, 2  Następny
Palaca przyjaciolka
Autor Wiadomość
malti Płeć:Kobieta

Pomogła: 1 raz
PostWysłany: Nie 29 Sty, 2006 15:40   Palaca przyjaciolka Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Czesc
Mam taki problem z przyjaciolka, ona zaczela palic papierosy

Rozmawialam z nia i mowilam ze to szkodliwe i ze smierdzi ale niewiele pomoglo i chyba bardzo sie nie przejela

Jak jest przy mnie to prosze, zeby nie palila i naszczescie nie pali ale wiem i widzialam ja kilka razy z papierosem w ustach

naprawde chcialabym aby przestala, co moge zrobic ?

Moze to glupie ale zalezy mi na niej i niechce aby zaczela chorowac i wogole

Pozdrawiam
Przejdź na dół
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
nasty_girl Płeć:Kobieta
Aktywista
lalala :d
Aktywista

Pomogła: 55 razy
PostWysłany: Nie 29 Sty, 2006 15:56    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

chorowac.. od paru papierosow nie bedzie, wiec sie nie martw.. porozmawiaj z nia jescze pare razy, znajdz informacje o szkodliwosci i daj jej, powiedz ze to zaden szpan, itp
Powrót do góry
Shaunri Płeć:Mężczyzna
Aktywista
Aktywista

PostWysłany: Nie 29 Sty, 2006 18:16    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

nasty - Bo to żaden szpan - Fajki wyszły z mody, teraz "cioty" (Dla płci przeciwnej można dostosowac inne określenie, ale nieco zbyt wulgarne żeby je tutaj napisac) palą, to juz nie te czasy, po prostu wyszło to z mody.

Nic nie możesz zrobic, nie sądzę żeby przejmowała się twoją gadaniną - przy tobie palic zapewne nie będzie.

A co do szkodliwości to papierosy leczą, powodują że człowiekowi łatwiej jest oddychac, zmniejszają procentową szansę na raka, zapaście, zawały <ironia>
Powrót do góry
mietek
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: Sob 11 Lut, 2006 22:18   

Eh... a ja tam popalam od czasu do czasu, w koncu zycie bez uzywek by bylo nudne....
Powrót do góry
opętana Płeć:Kobieta
Aktywista
masochista
Aktywista

Pomogła: 11 razy
PostWysłany: Sob 11 Lut, 2006 23:39    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

W takim razie moje życie jest nudne;p
Eeee nie;)

Blanka Płeć:Kobieta
Moderator

Pomogła: 12 razy
PostWysłany: Nie 12 Lut, 2006 00:15    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

1. Wcale nie głupie, martwisz sie o nią to twoja przyjaciółka nie?
2. Nie zachoruje od kilku papierosów, no chyba, że... stanie sie to nałogiem
3. Pogadaj z nią: dowiedz sie dlaczego zaczela palic i w jaki spoosb jej to pomaga
4. Zastosuj metodę psychologiczną, zamiast
"Nie pal"
powiedz "Kiedy palisz, jest mi bardzo smutno" czy cos w tym stylu.
Ludzie nie lubią zakazów! A jeśli powiesz o tym co czujesz, to nie ma prawa się bulwerrsować.
5. W przypadku bardzo upartej dziewczyny powiedz zestracila dla ciebie wartosc... bądź hamska.
Moze to niezbyt delikatna metoda ale moge zaświadczyc, że bardzo skuteczna(ale chodziło o cos innego). tzn po prostu traktuj ją, jak powietrze. Powinno pomoc...
6. W ostatecznosci, jesli bardzo przeszkadza ci jej palenie i nie jestes w stanie go zaakceptowac, daj jej wybor- wasza przyjazna, a to [cenzura]...

ps. Wyjaśnijmy- ja osobiście nic do palaczy nie mam- ich żyie, ich wybór... Ja moge decydować tylko za siebie, ew moge porozmawiać z kims i TYLE. Nie narzucamy komus swojej woli bo czesto ta osoba, jako ze czlowiek lubi robic na przekor, poczuje, ze chcey ograniczyc jej wolnosc i przez to nie ulegine prosbom...wrecz przeciwnie. To tyle...

papa 3majcie sie cieplutko.

Numer Gadu-Gadu
7399523
choredusze Płeć:Kobieta
Junior
Junior

Pomogła: 1 raz
PostWysłany: Nie 12 Lut, 2006 10:17    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

oj oj... znudzi jej sie

Numer Gadu-Gadu
1744817
Wielka Łapa Płeć:Mężczyzna
Junior
Junior

PostWysłany: Nie 12 Lut, 2006 14:29    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Shaunri napisał/a:
nasty - Bo to żaden szpan - Fajki wyszły z mody, teraz "cioty" (Dla płci przeciwnej można dostosowac inne określenie, ale nieco zbyt wulgarne żeby je tutaj napisac) palą, to juz nie te czasy, po prostu wyszło to z mody.

Też tak myślę, ale tacy ludzie nie mają co robić, to chwytają się "sprawdzonych metod i działań" dla zabicia wolnego czasu i siebie... lepszych nie ma...

Aktywista
Aktywista

PostWysłany: Nie 12 Lut, 2006 16:08    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

mietek napisał/a:
Eh... a ja tam popalam od czasu do czasu, w koncu zycie bez uzywek by bylo nudne....

uzywek? ok, rozumiem lubisz sobie zajarac, lubisz pobawic sie na tablecie. to sa uzywki, one cos daja. a przepraszam, co masz z papierosow?
Powrót do góry
mietek
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: Nie 12 Lut, 2006 16:25   

Używka - substancja pochodzenia roślinnego przeznaczona do użytku codziennego, a z powodu swego składu chemicznego działająca pobudzająco na układ nerwowy: kawa, herbata, alkohol, wino, tytoń, przyprawy, afrodyzjak i tym podobne.

powiedz mi ze nie korzystasz z zadniej z nich ...... wszyscy traktuja ze fajki to tylko jedyna uzywka:P a nwet nie weisz ile z ilu uzywek korzystasz w codziennym zyciu:P

nasty_girl palilas keidys albo chociaz sprobowalas?
Powrót do góry
Aktywista
Aktywista

PostWysłany: Nie 12 Lut, 2006 16:30    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

tak, duzo za dlugo, czego zaluje i ciesze sie ze spotkalam kogos, kto mi to z glowy wybil.
Powrót do góry
Junior
Junior

PostWysłany: Nie 12 Lut, 2006 16:36    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Ale herbata czy kawa nie powoduje raka itp. I to jest istone w tym. Bez używek w życiu można się obejsć, chociaż kawa ułatwia wstawanie i przebudzenie, alkohol ułatwia trawienie, ale za to bez papierosów można się w zupełności obejść.

Ostatnio zmieniony przez Wielka Łapa dnia Nie 12 Lut, 2006 16:42, w całości zmieniany 2 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora
Aktywista
Aktywista

PostWysłany: Nie 12 Lut, 2006 16:39    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

no ale w sumie, kawa tez ma swoje negatywne skutki.
Powrót do góry
Junior
Junior

PostWysłany: Nie 12 Lut, 2006 16:59    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

nasty_girl napisał/a:
no ale w sumie, kawa tez ma swoje negatywne skutki.

W sumie tak. Ale palenie fajek nie ma praktycznie żadnych korzyści, oprócz podwyższenia poziomu dopaminy - substancji powodującej miłe odczucia, tym samym mamy mniejsze szanse na zachorowanie na Parkinsona, która jest związana z niskim poziomem dopaminy...

Junior
Junior

PostWysłany: Nie 12 Lut, 2006 17:04    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Nie popadajmy w skrajności - wiele rzeczy ma swoje negatywne skutki i niekoniecznie muszą to być używki.

A co do problemu z przyjaciółka, to myślę, że jedyne co może dać skutek to żebyś z nią porozmawiała (nie chodzi o to, zebyś powiedziala, że papierosy są szkodliwe, ale żebyś powiedziała że Ci na niej zależy i że chcesz dla niej dobrze... nie wiem co mozna więcej na to poradzić...)

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora

Numer Gadu-Gadu
1444473
Strona 1 z 2 Idź do strony 1, 2  Następny
Odpowiedz do tematu