Co sądzicie o tym zespole? U mnie jest on na pierwszym miejscu.
Mają bardzo fajne kawałki. The Unfogiven i The Unforgiven II, Nothing Else Matters, One, Fade To Black... Dużo ich... Jestem wprost zakochana w tej kapeli. Oprócz tych ballad są inne kawałki równie świetne.
Ostatnio zmieniony przez dnia Sob 08 Mar, 2008 10:19, w całości zmieniany 3 razy
Wysłany: Nie 19 Mar, 2006 11:33
Nie podałaś żadnych argumentów za metallicą... "Jest super" - fajnie, ale kogo to niby zachęci?
PS: Tak, słucham metallici.
Poza tym wymieszałaś utwory denne z utworami legendarnymi : ) Poza tym warto mie porównanie, posłuchaj innych zespołów, zobaczysz że mimo wszystko istnieją zespoły lepsze - Pod względem technicznym. Szybsze, agresywniejsze solówki, wokalista z większymi umiejętnościami głosowymi (Słowa mi brakuje... Paleta...? Tak czy owak chodzi o możliwości "wyciągania" głosu przez wokalistę), bardziej pomysłowy rif, agresywniejsza, szybsza perkusja. Długo tak można.
Metallica jest po prostu "pierwsza" przez co bardziej znana (Po wyduaniu St.Angera to się z nich taki popowy zespół zrobił... Skaczą za nimi nastolatki jak za Blogiem 27...) i z każdą płytą coraz gorsza...
KleO -Usunięty- Gość
Wysłany: Nie 19 Mar, 2006 11:45
No wiesz... St. Anger nie jest rewelacyjną płytą, ale tam niektóre piosenki można posłuchać. Jeśli według Ciebie przez ten album zrobił się bardziej popowy zespół, to się z tym nie zgodzę... Może chcieli coś innego nagrać, może za wzór wzieli System of a Down, ale ksero im jednak na dobre nie wyszło... Teraz nagrywają nowy album. Kirk Hammett powiedział, że tak samo jak fani tęskni za solówkami. Na St. Anger się one nie pojawiły. Wierzę, że tym razem wrócą do starych czasów Podobno premiera nowej płyty przypada na rok 2006/2007... Ehh.. warto poczekać A jeśli chodzi o głos James'a... wg mnie jest on najlepszy jaki dotąd słyszałam!
ja nie nawidze metalu.. punk rocku , rocka itp.. wiec tym bardziej nie lubie tego zespolu... ja wogle nie rozumiem jak metal moze byc muzyką.. wrzeszcza na cala pare i wala w niewiadomo co ze az uszy bolą i jeszcze ten wygląd.. długie przetłuszczone włosy ;/ obrośnięci wszystko czarne i jakieś łańcuchy wszędzie ;/ poprostu rastamany I stopnia ;/
_________________ 'Dam tyle ile Ciebie stać dla mnie'
Wysłany: Nie 19 Mar, 2006 16:11
"poprostu rastamany I stopnia ;/" - Ale chrzanisz... Tu dopiero uszy bolą. Idź słuchać B27, albo Tokio Hotel
Natalie - St. Anger to tragedia. O tym "zpopowieniu" mówiłem w sensie komercji. Po prostu poszli na pieniądze. Zrobił się z nich zespół bardziej New Metalowy, co bardzo źle wpłynęło na mój odbiór zespołu. Na nowy album nie czekam - bo nie widzę potrzeby, nie sądzę żeby nagle wrócili do starych czasów, pewnie znowu zrobią komercyjne gów**
PS: System jest tak samo komercyjny Wystarczy spojrzeć na ostatni album - Hypnitize. Większego syfu w życiu nie słyszałem. Mezermize to było coś, ale to przyniosło im sukces jakich mało, więc poszli dalej - i zaszli za daleko.
KleO -Usunięty- Gość
Wysłany: Nie 19 Mar, 2006 16:45
kasia0001 napisał/a:
ja nie nawidze metalu.. punk rocku , rocka itp.. wiec tym bardziej nie lubie tego zespolu... ja wogle nie rozumiem jak metal moze byc muzyką.. wrzeszcza na cala pare i wala w niewiadomo co ze az uszy bolą i jeszcze ten wygląd.. długie przetłuszczone włosy ;/ obrośnięci wszystko czarne i jakieś łańcuchy wszędzie ;/ poprostu rastamany I stopnia ;/
Po co się udzielasz na ten temat, jak nawet nie znasz tego zespołu. Metallica gra lekki metal. Nawet nie znasz gości. Za wzór wydaje Ci się Marylin Manson. Niestety metal ma podgatunki muzyki. Metallica gra thrash metal. I nie drą się! Pewnie ty słuchasz hh i techno.. ja bym tego czegoś nie nazwała muzyką. Na komputerze moge sobie skomponować jakiś kawałek i gotowe. HH - same gadanie do mikrofonu łysych pał, te głosy mnie przerażają Czuję odrazę do takich osób, takich 'brudasów' (tego lepiej nie komentować), bleeeee... Ja nie słucham metalu gdzie drą ryja, że się nie da słuchać. Gdybyś posłuchała piosenkę 'Mama Said' na pewno zmieniła byś zdanie na ten temat, nawet nie wiem, czy nazwałabyś to metalem - najlepiej oglądnij teledysk.
Po co się udzielasz na ten temat, nie słyszałaś żadnej piosenki, a tu już będziesz się brać do krytykowania. Szkoda mi takich ludzi... Nawet nie wiedzą co to jest muzyka...
Wysłany: Nie 19 Mar, 2006 17:54
Natalie - Wybacz, ale odnoszę wrażenie że mógłbym powiedzieć że Ty teżnie za bardzo znasz się na muzyce... Fakt, Kasia pokazuje totalne braki inteligencji, ale...
Nie mów "Pewnie słuchasz hh" - bo akurat hip-hop ma swoją przeszłość, ma swoją rolę (A przynajmniej miał) i wpierw się zainteresuj samym tematem, potem neguj. Tak na marginesie - Polacy nie grają hip-hopu, Eminem nie gra hip-hopu...
Czemu uważasz że darcia ryja nie da się słuchać? Próbowałaś? Szukałaś w tym czegoś, czego nie ma w innej tego typu muzyce? Bo akurat death i black [metal] jest muzyką bardzo techniczną - of course znajdzie się wiele wyjątków pseudo satanistycznych zespołów wzywających Belzebuba i zarzynających owieczki na koncertach. Wyjątki znajdą się wszędzie. Strasznie jesteś uprzedzona do wszystkiego co nie jest metallicą, albo chociaż nie jest podobne do metallici.
"Nawet nie wiedzą co to jest muzyka" Bo się tym nie interesują. Ty też nie wiesz co to muzyka. Słuchasz metallici bo jest popularna - nawet w kręgach hip-hopowców jest to zespół znany. W tym temacie mógłbym spokojnie nazwać Cię ograniczoną - to, że słuchasz metallici a nie Meza nie obliguje Cię do krytykowania innych.
Shaunri jak czytasz to co ja pisze to czytaj przynajmiej do końca i ze zrozumieniem bo też napisałam że nienawidze punkrocka i rocka a z tego co slyszałam to Blog27 i TH to punkrock czy cos w tym stylu czego nie slucham ;/
_________________ 'Dam tyle ile Ciebie stać dla mnie'
Pomogła: 11 razy Dołączyła: 02 Kwi 2005 Posty: 1210
Wysłany: Nie 19 Mar, 2006 20:00
Eeee. Wzorowali sie na soad nagrywając st.anger ? rotfl.
To moj ulubiony zespol, e wow gratuluje nicka. Po Twoich wypowiedziach i naskoku na Kasie to mozna pomyslec, ze Tobie sie wydaje ze jestes najwiekszym znawcą metalu i Metallici...
Mama Said? Po tej piosence ludzie uznali, ze Metallica staje sie popowa...Ten kawałek przypomina Ci heavy metal? Bo mi country. Ale nie mówie, ze Go nie lubie. Metallica nie tylko gra ballady o ile napewno to wiesz (bo przeciez jesteś wielką fanką, nie?;] )
Nie oceniaj całego metalu tylko po grze Metallici...sa inne zespoly ktore reprezentują heavy metal...
_________________ mood for ska
KleO -Usunięty- Gość
Wysłany: Nie 19 Mar, 2006 21:20
No to źle mnie zrozumieliście. Jeśli chodzi o to co słucham, to nie tylko Metallicę :/
Jeśli chodzi o Mama Said, to dałam przykład tylko kasi0001, że to nie jest zespół nie wiadomo jaki, jak właśnie go określiła :/ Jednak tego kawałka nie nazwałabym country. Ja jednak słyszę różnicę.
Shaunri, jeśli chodzi o death i black metal, to nie powiadziałam, że nie lubię tego rodzaju muzyki - wręcz przeciwnie.
A jeśli chodzi tam o SOAD.. nie miałam na myśli krytykować ten zespół, bo go też lubię, i nie chodziło mi całkowicie o to, że Metallica wzodowała się na SOAD. Są momenty, które moga przypominać te zespół..
Eh.. nawet nie zrozumieliście mnie dobrze, a już na mnie najeżdżacie.
Wysłany: Pon 20 Mar, 2006 06:54
"bleeeee... Ja nie słucham metalu gdzie drą ryja, że się nie da słuchać." W black'u i death'ie (W większości zespołów) występuje growl... Więc jak możesz ich słuchać?
PS: Nie najeżdżam na Ciebie. Po prostu mówię jakie mam zdanie.
Metallica - SOAD; Tu akurat nie masz w żadnym stopniu racji. Zespoły niesamowicie się różnią...
KleO -Usunięty- Gość
Wysłany: Pon 20 Mar, 2006 19:24
Shaunri, wiem, że chcesz postawić na swoim.. ja tez nie lubię przegrywac :>
Zapomniałam dopisać też tam, co chodzi o darcie ryja.. miałam na myśli te przesadnie darcie Więc w tym przypadku też mnie źle zrozumiałeś :>