Pomogła: 12 razy Dołączyła: 02 Mar 2003 Posty: 792
Wysłany: Pią 14 Kwi, 2006 22:27 celibat księży
Nie wiem czy umieszczam ten temat w dobrym miejscu ale mam jedno pytanko. Czy ksiedzu moze grozic jakas kara za to ze nie przestrzega celibatu i bedac kaplanem splodzil dziecko? Bo u nas w parafii zdarzylo sie juz kilka takich przypadkow, wszyscy o tym wiedzieli i jakos ksiadz nie poniosl z tego tytulu zadnych konsekfencji.
_________________ "Bez miłości każde życie jest jedynie udawaniem i mijaniem."
Wysłany: Sob 15 Kwi, 2006 22:50 Re: celibat księży
joasia1990 napisał/a:
Nie wiem czy umieszczam ten temat w dobrym miejscu ale mam jedno pytanko. Czy ksiedzu moze grozic jakas kara za to ze nie przestrzega celibatu i bedac kaplanem splodzil dziecko? Bo u nas w parafii zdarzylo sie juz kilka takich przypadkow, wszyscy o tym wiedzieli i jakos ksiadz nie poniosl z tego tytulu zadnych konsekfencji.
ojciec mojej koleżanki jest teraz proboszczem. i też praktycznie wszyscy o tym wiedzą.. ;P
Widzisz. ksiądz zawsze wyjdzie na prostą.
oficjalnie:tak
nieoficjalnie: no cóż, różnie bywa....
_________________ †"jak wiele krzyku może kryć milczenie" milczę...†
mietek -Usunięty- Gość
Wysłany: Wto 08 Sie, 2006 14:12
Ksiądz powinien jak normalny człowiek, żonę i dzieci mieć. Myślę, że by łatwo jakaś na sutanne poderwał i wtedy by więcej o zyciu wiedział, jakby te nauki przedmałżeńskie prowadził a niue, że z jakichś ksiazek głupoty pieprzy.[/b]