a co ty myslisz ze sie zbabralo i w dzien magicznie wszystko sie zagoi i bedzie cacy? musisz poczekac.. stosuj ja regularnie i ci sie powoli bedzie goic.. no i pamietaj zeby kolczyka miec odpowiedniego .. pisalam juz wczesniej i frigg zebys se zmienila na takiego ze stali hirurgicznej..
nie myśle tak!!! poprostu bardzo mnie to boli ... jak juz predzej pisalam z dnia na dzien boli coraz mocniej ....
frigg napisał/a:
a mam jescze jedno pytanie - czy ta kosmetyczka zapytala sie cibie o wiek czy moze bylas z ktoryms z rodzicow?
byłam sama! bez rodziców ... bez nikogo kto jest osobą pełnoletnia ... faktem jest ze wyglądam na 18 lat ( z tego co mówią znajomi) ale moja mama też sie zdziwiła że nie musiała ze mną iść a kolczyk mam! a tak wogóle ... u mnie w mieście nie ma żadnego studio gdzie można poprosić o radę specjaliste ... są tylko kosmetyczki ....
Pomogła: 13 razy Dołączyła: 25 Lis 2004 Posty: 809
Wysłany: Sob 28 Maj, 2005 20:02
wiesz mnie to dziwi, ze boli z dnia na dzien coraz bardziej , bo powinno byc odwrotnie...opuchlizna napewno powinna zaczac juz znikac, bo niewielka ilosc krwi czy czegos w rodzaju ropy to jakis czas ma prawo plynac - w sumie to jednak rana....jesli nie ma studia w twoim miescie, moze jest w jakims najblizszym postaraj sie przejechac a napewno zadzwonic - odpowiedzialny piercer napewno doradzi ci lepiej....jesli w ciagu nastepnych kilku dni bedzie caly czas gorzej proponuje juz nie piercera czy kosmetyczke tylko wyjecie kolczyka i wizyte u lekarza - interniste badz dermatologa, a narazie woda utleniona i tribiotyk ci zostaje.....
i to jest wlasnie smutne - bo skoro pani oceniala twoj wiek po wygladzie to masz prawo (albo twoja mama) aby ewnetulana odpowiedzialnosc czy koszty leczenia poniosla ta pani...i wielka szkoda, ze nie poszukalas wiedzy o profesjonalnym przekluwaniu wczesniej, niz teraz sie meczyc i denerwowac....
i spojrz moze na ta strone co podalam ci wczesniej w poscie, moze tam znajdzijesz jescze jakies wskazowki (ta strone moge polecic z czystym sumieniem - bo sama zamawiam tam kolczyki i rady dotyczace pielegnacji sama przetestowalam)