| Dzieci OnLine | Suwałki | Gry online | Maluch |

Dzieci OnLine  Strona Główna Dzieci OnLine
Człowiek nigdy nie pozbędzie się tego, o czym milczy.

RegulaminRegulamin   FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum

Poprzedni temat :: Następny temat
anemia....:/
Autor Wiadomość
tina151 Płeć:Mężczyzna

PostWysłany: Sro 31 Maj, 2006 15:02   anemia....:/ Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Ostatnio byłamu lekarza i dowiedziałam sie ze mam anemie. Najbardziej brak mi żelaza i witaminy B1. Mam leki na to które bede brac przez 2 miesiace, ale chciałabym sie poradzic jaka mam prowadzic diete bogata w rózne witaminy aby z tego wyjsc.
Przejdź na dół
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
Słupek Płeć:Mężczyzna
Aktywista
The Man Without Fear
Aktywista

PostWysłany: Sro 31 Maj, 2006 16:14    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Jeśli jesteś kolejną nastolatką oszalałą na punkcie odchudzania, to zaprzestaj tego. Myślę, ze bez głodzenia każda normalna dieta w połączeniu z tymi specyfikami będzie dobra. Dokładniejsze instrukcje powinien Ci wg mnie dać lekarz, który te leki przypisał.

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Keeveek Płeć:Mężczyzna
Aktywista
Aktywista

PostWysłany: Sro 31 Maj, 2006 17:52    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

jak sama wiesz dieta powinna być bogata w żelazo i witaminę B1 Razz
dużo czerwonego mięsa, przyda sie marchewka, porzeczki i takie tam Wink

Numer Gadu-Gadu
1550297
Ego_centryczna Płeć:Kobieta
Junior
Junior

Pomogła: 5 razy
PostWysłany: Sro 31 Maj, 2006 18:10    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

dodam, że naturalnym źródłem witaminy B1 są takie produkty jak ryż /mmm.../, ziemniaki, mięso wieprzowe, drożdże czy też ziarna pszenicy Razz

Numer Gadu-Gadu
530938
Nikita Płeć:Kobieta
Nina
Moderator globalny

Pomogła: 45 razy
PostWysłany: Czw 01 Cze, 2006 09:53    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

W naszym kraju głównym źródłem witaminy B1 są: produkty zbożowe, mięso, wędliny (szczególnie wieprzowina) oraz rośliny strączkowe - groch, fasola. Pieczywo ciemne, razowe, kasze i niepolerowany ryż są znacznie lepszym źródłem tiaminy niż pieczywo jasne. Bogatym źródłem witaminy B1 są drożdże oraz pieczywo i ciasta wypieczone na drożdżach. Wink
Jedz produkty zawierające żelazo, tj. groch, szpinak, brokuły, chleb pełno przenny, płatki śniadaniowe, krewetki, fasola, wątróbka.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora

Numer Gadu-Gadu
7894138
Odpowiedz do tematu