jak myślicie? jakie kolory cieni pasują do ciemnych, brązowych oczu?
mam już 16 lat a nie umiem się pomalować jak człowiek
w sumie to jeszcze nigdy nie używałam cieni... i nie wiem za bardzo JAK SIĘ TO ROBI!
heh, może Wy umiecie opisać, jak użyć cieni do powiek żeby ładnie wyglądało?
(tzn: czy tylko powiekę się maluje czy nad nią jakoś też...?) Pomóżcie
a po co chcesz malować oczy? żeby wyglądać "dojrzalej?" to chyba nie jest świetny pomysł. mając ciemne oczy nie musisz nic z nimi robić, darker is better
Przychylam się do opinii Keeva, ale jeśli już musisz /a na pewno nie musisz, więc tylko sobie to przeczytaj/ to do brązowych oczu pasują jasne cienie, czyli np. jakiś perłowy lub kremowy. A pokrywać nim należy tylko ruchomą część powiek i zawsze przed nałożeniem na powiekę zdmuchiwać nadmiar.
Ale i tak uważam, że Ci to niepotrzebne, naturalność jest najładniejsza
jak myślicie? jakie kolory cieni pasują do ciemnych, brązowych oczu?
mam już 16 lat a nie umiem się pomalować jak człowiek
w sumie to jeszcze nigdy nie używałam cieni... i nie wiem za bardzo JAK SIĘ TO ROBI!
heh, może Wy umiecie opisać, jak użyć cieni do powiek żeby ładnie wyglądało?
(tzn: czy tylko powiekę się maluje czy nad nią jakoś też...?) Pomóżcie
Jeśli tak bardzo chcesz używać cieni do powiek to proszę bardzo
Jeżeli chcesz by twoje spojrzenie było wyraziste - musisz pamiętać o odpowiednim rozłożeniu kolorów . Główna zasada: jaśniejszy cień powinien znaleźć się wyżej, tuż pod brwiami, ciemny nisko - blisko linii rzęs.
Znajdź chwilkę czasu i sama przetestuj kolory cieni. Tak najlepiej sprawdzisz w którym wyglądasz najlepiej.