Przypominam. Istnieje ktoś taki jak lekarz, i to do niego ludzie zgłaszają sie ze swoimi problemami zdrowotnymi. Z tego co wiem (a mogę się mylić), alergie są wrodzone, nie nabyte i raczej nie przemijają same z czasem. Na pewno można jednak leczyć ich objawy. Rusz wiec swój tyłek i idź do lekarza, bo tutaj przecież nikt Ci recepty na odpowiednie specyfiki nie wypisze
_________________ “Smart people believe weird things because they are skilled at defending beliefs they arrived at for non-smart reasons.”
—Michael Shermer
Ba, alergia prawie zawsze jest nabyta, a wynika ze zbyt dobrych warunków sanitarnych. Organizm nie ma styczności np. z kurzem, a gdy dochodzi do pierwszego z nim kontaktu organizm wywołuje reakcje obronne.
Są alergie są nabyte i wiadomo wrodzone. Ale wole ci się zacząć leczyć swoją alergię bo nie leczona alergia prowadzi do Astmy . Tak mi się wydaje i tak mi tata powiedział . On sam ma astmę i ja chciałabym by jej nie miał , bo nie mogę mieć żadnego zwierza.
_________________ Ach, co za oszczędność czasu zakochać się od pierwszego wejrzenia! <:3)~