| Dzieci OnLine | Suwałki | Gry online | Maluch |

Dzieci OnLine  Strona Główna Dzieci OnLine
Człowiek nigdy nie pozbędzie się tego, o czym milczy.

RegulaminRegulamin   FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum

Poprzedni temat :: Następny temat
Idź do strony 1, 2  Następny
Jaki żel na krosty?
Autor Wiadomość
aneta007 Płeć:Kobieta
Junior
Junior

Ikona Tematu/Postu PostWysłany: Sob 05 Sie, 2006 15:06   Jaki żel na krosty? Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Mam 13 lat.
Mam pare krostek na twarzy. Chcę mieć czystą cere ale jakiego zelu mam uzywac?
Możecie mi podac nazwe zelu i cene? Prosze.
PS. nie dawajcie mi jakis zeli na wagry albo na cos innego. chce tylko nazwe niedrogiego zelu . chcialabym po tym zelu nie miec zadnych krost tylko ładną i czystą cerę.

Czekam na odpowiedzi. Wink

Ostatnio zmieniony przez aneta007 dnia Sob 05 Sie, 2006 19:44, w całości zmieniany 1 raz
Przejdź na dół
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
joasia1990 Płeć:Kobieta
Aktywista
Aktywista

Pomogła: 12 razy
PostWysłany: Sob 05 Sie, 2006 15:21    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Kazdy ma inna cere wiec nikt nie poda ci nazwy zelu ktory napewno ci pomoze. Zeby sie przekonac trzeba najpierw wyprobowac (ale nie tylko raz tylko co najminiej kilka dni a najlepiej 2 tygodnie).

Poza tym nie ma zadnego zelu - cud po ktorym od razu znikaja krosty. Zele tylko wspomagaja leczenie tradziku.

Jesli chcesz juz taki zel kupic to najlepiej idz do sklepu i sama sobie wybierz odpowiedni kosmetyk do twojej cery, np. Nivea Visage Young, Clerasil, Clean&Clear, Under Twenty, Garnier... to chyba te najpopularniejsze. Praktycznie wszystkie te kosmetyki maja zblizona cene, kosztuja jakies 13-18 zl wiec mysle ze to nie drogo. Tansze oczywiscie sa ale raczej mniej znanych firm.

Zeby zel naprawde poskutkowal powinnas tez dokupic do niego tonik i krem tej samej firmy.

A jak nie chcesz wydawac kasy to polecam domowe maseczki (np. z drozdzy) Wink

Numer Gadu-Gadu
6476170
smutna Płeć:Kobieta
Junior
Junior

Pomogła: 4 razy
PostWysłany: Sob 05 Sie, 2006 15:25    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

a ja bym polecila wizyte u dermatologa;] to nie boli ani nic nie kosztuje jesli zarejestrujesz sie w przychodni:) lekarz cie zobaczy i zapisze cos profilaktycznego. lub poprostu wybierz sie do drogerii ub apteki i tam popros o cos odpowiedniego dla ciebie;)
Powrót do góry
Ego_centryczna Płeć:Kobieta
Junior
Junior

Pomogła: 5 razy
PostWysłany: Sob 05 Sie, 2006 15:53    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Ach, ach.. Rozumiem Twój problem, bo masz 13 lat /a to taaaki zaawansowany wiek/ i parę krostek na twarzy. Dlatego prosisz aby "każdy du wszedł" /i zwróćmy uwagę na czteroliterowe słowo w temacie, znamy takowe?/.
Tak jak chciałaś weszłam w ten temat. A moja rada to: załóż torbę na głowę ;]

Numer Gadu-Gadu
530938
Junior
Junior

PostWysłany: Sob 05 Sie, 2006 19:47    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

ale jestes ZŁOŚLIWA ego_centryczko Twisted Evil
Powrót do góry
Ikusia Płeć:Kobieta
Debiutant
Debiutant

Pomogła: 2 razy
Ikona Tematu/Postu PostWysłany: Sob 05 Sie, 2006 20:36    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Ja bym polecała maseczkę którą możesz zrobić sama

Drożdże rozpuść w niewielkiej ilości mleka z dodatkiem kilku kropli oliwy z oliwek na papkę. Przed nałożeniem maseczki twarz musi być dobrze umyta.Maseczkę nakłada się na twarz i szyję z pominięciem ust i okolic oczu.
Zmywa się po ok. 10 minutach ciepłą, przegotowaną wodą. Aby działała skutecznie należy nakładać regularnie przynajmniej raz w tygodniu Very Happy
Powrót do góry

Numer Gadu-Gadu
4532417
Junior
Junior

PostWysłany: Sob 05 Sie, 2006 21:10    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

A JAKIE SĄ TE SKŁADNIKI TEJ DOMOWEJ MIESZANKI? PLIS P0OWIEDZCIE MI
Powrót do góry
joasia1990 Płeć:Kobieta
Aktywista
Aktywista

Pomogła: 12 razy
PostWysłany: Sob 05 Sie, 2006 21:35    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

aneta007 napisał/a:
A JAKIE SĄ TE SKŁADNIKI TEJ DOMOWEJ MIESZANKI? PLIS P0OWIEDZCIE MI

Jesli juz to domowej maseczki.

Skladniki sa rozne bo i maseczek jest tysiace. Musisz dobrac sobie odpowiednia do twojej cery.

[ Dodano: Sob 05 Sie, 2006 ]
Jak nie chce ci sie szukac to masz tu kilka przepisow na maseczki do cery tlustej tradzikowej.

Oczyszczająca maseczka z drożdżami i miodem

Składniki: 3 łyżki drożdży, łyżka ciepłego mleka, łyżeczka miodu.

Jak przyrządzać: Wszystkie składniki utrzeć na jednolitą masę.

Jak stosować: Maseczkę nałożyć na twarz, zostawić na pół godziny i spłukać ciepłą wodą. Prawda, że cudownie odświeża? Jeśli masz kłopoty z tłustą i zanieczyszczoną cerą, warto nakładać tę maseczkę 2 razy w tygodniu. Kuracja powinna trwać ok. 2 miesięcy.

Maseczka z drożdżami

I jeszcze jeden wariant drożdżowej maseczki, bez dodatku miodu. Zastygająca masa może powodować nieprzyjemne uczucie ściągniętej skóry. Ale efekt jest tego wart: buzia będzie gładka, dobrze ukrwiona i głęboko oczyszczona.

Składniki: 20 g drożdży, trochę mleka.

Jak przyrządzać: Drożdże rozkruszyć, wymieszać na papkę z podgrzanym mlekiem.

Jak stosować: Masę nałożyć na twarz za pomocą pędzelka, zostawić, aż całkiem stwardnieje. Następnie dokładnie spłukać ciepłą wodą.

Drożdżowy peeling również pobudza krążenie i głęboko oczyszcza tłustą skórę. Nie wolno go jednak stosować, jeśli na twarzy utworzyły się krostki i ropne wypryski.

Drożdżowy peeling do cery tłustej
Składniki: kostka drożdży (ok. 40 g), 2 łyżki mleka.

Jak przyrządzać: Drożdże rozkruszyć. Mleko lekko podgrzać, wymieszać z drożdżami na gładką masę, odstawić do napęcznienia.

Jak stosować: Gotową papką posmarować twarz, najlepiej przy użyciu pędzelka. Zostawić do przeschnięcia na 15-20 minut, następnie delikatnie zetrzeć maseczkę palcami. Resztki spłukać ciepłą, a następnie zimną wodą.

Miodowa maseczka z drożdżami

Trzech muszkieterów walczy z tłustą cerą: wspomagany przez oliwę i drożdże miód dokłada wszelkich starań, aby wygrać te zmagania. Ta odżywcza maseczka dostarcza skórze białka, witamin i minerałów. Szczególnie polecana jest przy cerze zanieczyszczonej i mieszanej.

Składniki: Łyżeczka miodu, pół kostki świeżych drożdży (ok. 20 g), 2 łyżki oliwy z oliwek.

Jak przyrządzać: Oliwę podgrzać w kąpieli wodnej. Zdjąć z ognia, w ciepłej rozpuścić miód. Drożdże dokładnie rozkruszyć, wszystkie składniki utrzeć na niezbyt gęstą pastę.

Jak stosować: Maseczkę równomiernie nałożyć na twarz, zostawić do wyschnięcia. Jeśli masz podrażnioną i zaczerwienioną skórę, spłucz maseczkę wodą (przy skórze mocno przesuszonej woda powinna być ciepła). Jeśli nie, możesz wzmocnić działanie maseczki, ścierając ją z twarzy po wysuszeniu tak jak peeling. Zabieg można powtarzać najwyżej 2 razy w tygodniu.

Maseczka z białka i miodu

A oto ściągająca maseczka do cery tłustej. Oczyszcza i napina skórę, a także przyspiesza gojenie.

Składniki: 3 łyżki niezbyt gęstego miodu, białko, trochę mąki pszennej.

Jak przyrządzać: Białko ubić na sztywną pianę, dodać miód (jeśli jest za gęsty, można go najpierw lekko podgrzać). Na koniec dosypać mąkę i mieszać, aż powstanie gęsta papka.

Jak stosować: Maseczkę nałożyć na twarz, najlepiej za pomocą pędzelka. Zostawić na 30 minut, następnie spłukać letnią wodą.

Maseczka z mąki pszennej i jogurtu

Mąka nie kojarzy się nam zwykle z luksusem ani nawet z czystością. Na dźwięk tego słowa myślisz pewnie raczej o kalorycznych wypiekach albo o smacznych, ale tuczących włoskich makaronach. Ale pozory mylą: choć tak niepozorna, mąka jest niezwykle wartościowa, jeśli chodzi o pielęgnację urody, i na pewno szybko docenisz jej zalety. To właśnie mąka chroni skórę suchą i łuszczącą się, to mąka łagodzi podrażnienia skóry wrażliwej, to mąka... Przekonaj się sama! Jogurt z mąką? Brzmi jak jakieś dietetyczne paskudztwo, ale w istocie to doskonały odżywczy kosmetyk do cery tłustej i zanieczyszczonej, który głęboko oczyszcza skórę i zamyka rozszerzone pory.

Składniki: 2 łyżki mąki pszennej, 2 łyżki jogurtu.

Jak przyrządzać: Składniki dokładnie wymieszać.

Jak stosować: Na oczyszczoną twarz nałożyć przygotowaną papkę, ułożyć się wygodnie, zostawić na pół godziny. Gdy maseczka wyschnie, zmyć ciepłą wodą.

Wysuszający kompres do cery tłustej
Oczyszczająca maseczka, która sprawia, że skóra jest gładka i delikatna. Ma działanie lekko wysuszające i przeznaczona jest przede wszystkim do cery tłustej.

Składniki: 3 łyżki mąki pszennej, łyżeczka miodu, trochę ciepłego mleka.

Jak przyrządzać: Mleko wymieszać z mąką i miodem na niezbyt gęstą pastę.

Jak stosować: Na oczyszczoną twarz nałożyć jeszcze ciepłą masę, przykryć wilgotnym ogrzanym ręcznikiem, zostawić na 15 minut. Na zakończenie spłukać twarz ciepłym mlekiem.

Oczyszczająca maseczka z mąki owsianej

Masz już zaskórników po uszy? To skocz do kuchni i szybko przygotuj taką mączną maseczkę. Użyta w niej mączka z migdałów otwiera pory i uwalnia skórę od nadmiaru tłuszczu.

Składniki: Pół szklanki mąki owsianej, 2 łyżeczki mączki ze zmielonych migdałów, białko, ew. odrobina wody.

Jak przyrządzać: Wymieszać oba rodzaje mąki, dodać białko, całość starannie wymieszać na gładką masę. Zbyt gęstą papkę należy rozcieńczyć wodą.

Jak stosować: Grubą warstwę masy nałożyć pędzelkiem na twarz, zostawić na 15 minut. Zmyć ciepłą wodą.

Taraz pasuje? Wink

Numer Gadu-Gadu
6476170
askawtn Płeć:Kobieta
Debiutant
Debiutant

Pomogła: 2 razy
PostWysłany: Sob 05 Sie, 2006 22:26    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Też tak miałam. Wystarczyło kilka razy na dzień myć twarz (nie ważne jakim żelem, ja myłam bodajże mydłem siarkowym) i przecierać ją tonikiem. Ważne też, żeby nie dotykać twarzy i nie nanosić na nią niepotrzebnie bakterii. U mnie pomogło Smile
Powrót do góry
Marcia10 Płeć:Kobieta
Aktywista
Hate me, my friend...
Aktywista

Pomogła: 9 razy
PostWysłany: Nie 06 Sie, 2006 21:18    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Tak, moj brat tez tak mial i byl twarz mydlem szarym a potem smarowal tonikiem. Ostatnio stosuje masc cynkowa.

Numer Gadu-Gadu
6482031
poziomka Płeć:Kobieta

PostWysłany: Czw 17 Sie, 2006 11:51    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

ja uzywam Under Twenty żel głeboko oczyszczający taki niebieski okolo 12 zl. a jak umyje juz nim twarz to pozniej smaruje sobie twarz kremem Sudocrem w aptece mozesz go dostac okolo 13 zl. polecam..

BaSiA__ToSiA Płeć:Kobieta

Pomogła: 1 raz
PostWysłany: Pią 18 Sie, 2006 16:40    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Jesli masz tylko kilka wyprykow nie masz sie czym martwic Razz ja obecnie uzywam masci ktrora nie jest zbyt tania(40zl) ale dostaje ja od dermatologa i sama bez konsultacji nie radzilabym jej uzywac... jezeli masz wiecej "przmilych" krosteczek to moze udaj sie dermatologa a on Ci poradzi co bedzie dla Ciebie najlepsze Smile wiec trzymaj sie cieplutko i miej nadzieje ze to kiedys minie ( ja sie zawsze tego trzymam Very Happy Very Happy )
Powrót do góry

Numer Gadu-Gadu
7514281
Monik Płeć:Kobieta
Kici kici
Moderator globalny

Pomogła: 11 razy
PostWysłany: Pią 18 Sie, 2006 16:53    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Ja używam toniku Clearasil (ok 10-13 zł) i żelu Clearasil (ceny nie pamiętam). Czy jest poprawa? Hm... Może troszkę Razz Działa najbardziej w sensie psychologicznym: wydaje mi się, że pomaga, bo go używam Mr. Green Ale serio, trochę pomogło... : )

Numer Gadu-Gadu
4961269
sin Płeć:Kobieta

PostWysłany: Pią 18 Sie, 2006 20:24    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Wybróbowałam kosmetyki z kilku serii i mogę Ci polecić serię Nivea Visage Young, naprawdę działa Smile Nie popadaj w paranoję przez 'kilka krostek'^^ , po prostu kup sobie 1-2 produkty (proponuję żel do mycia twarzy i krem nawilżający) i problem z głowy.
Jeśli kosmetyki nie pomogą i trądzik się rozwinie, zamiast do kosmetyczki idź do dermatologa (ja już byłam kilka razy, nie ma się czego bać, mój ulubiony gatunek lekarza :] ) a on już się Tobą zajmie. Cool
Mój brat miał bardzo silny trądzik ale po leczeniu (antybiotyk i jakieś inne środki) trądzik zniknął prawie bez śladu.
Pryszcze wyskakują zwykle wtedy, kiedy przesadzisz z czekoladą, ostrymi przyprawami, jesteś zestresowana lub masz okres...
Trzymaj się. Wink

Powrót do góry
nasty_girl Płeć:Kobieta
Aktywista
lalala :d
Aktywista

Pomogła: 55 razy
PostWysłany: Pią 18 Sie, 2006 20:55    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

nie taki problem z glowy, jednej cerze pasuje taki kosmetyk, dla kogos innego jest beznadziejny, ze tobie pomogl, nie znaczy ze jej pomoze..
Powrót do góry
Strona 1 z 2 Idź do strony 1, 2  Następny
Odpowiedz do tematu