no z tym ze trzeba by dzieciaki uswiadamiac to sie zgodze w 100% ale wine ponosi tu chyba szkola bo nie bardzo przygotowane sa te lekcje "przygotowania do zycia w rodzinie" ;]
ale chodzi mi w tej chwili o to ze to chyba dobrze ze chlopcy jeszcze nie gadaja w ciaz jakie to fajne filmiki ogladali kiedy rodzicow nie bylo w domu jesli maja dopiero 11lat;] bo to chyba jeszcze nie odpowiedni czas;]
To że o tym nie rozmawiają nie znaczy, że nie oglądają
_________________ “Smart people believe weird things because they are skilled at defending beliefs they arrived at for non-smart reasons.”
—Michael Shermer
heh jesli ogladaja to by sobie je pewnie opowiadali chyba ze u nich to jakis zakazany tetmat o ktorym nie mozna wspomniec nawet;]
[ Dodano: Pią 25 Sie, 2006 15:45 ]
a co do tych podrecznikow to moze i racja, ale tu wina jest takze nauczycieli bo zazwyczaj do tych przedmiotow nie ma podrecznikow wiec nauczyciel sam sobie wybiera o czym chce prowadzic lekcje i 3ma sie jakiegos tam programu ale np u mnie jest tak ze pdz'u uczy babka ktora jest kolo 60 i nigdy chyba nie miala nawet chlopaka wiec co ona nam moze o tym powiedziec? hihi chociaz w liceum juz troche sie o tym wie i jest juz tam kilka mlodych mam;]
Wysłany: Pią 25 Sie, 2006 17:02
smutna - Nie, po prostu dla nich to rzecz tak prosta, że mówi się o niej tylko w żartach, bo po co? U chłopaków żadko występuje chęć "zwierzania się" czego to się nie oglądało.
ale chodzi mi w tej chwili o to ze to chyba dobrze ze chlopcy jeszcze nie gadaja w ciaz jakie to fajne filmiki ogladali kiedy rodzicow nie bylo w domu jesli maja dopiero 11lat;] bo to chyba jeszcze nie odpowiedni czas;]
wiadomo ze sie o tym dowiedza... ale jesli by myslaly ze dzieci biora sie z kapusty to nie chcialyby sprobowac rozkoszy milosci bez odpowiedniego przygotownia w tak mlodym wieq;)
Taa, żyjmy w zakłamaniu i liczmy, że nikt nie zauważy. Aby nie offtopicować, polecam przenieść rozmowę do wskazanego przeze mnie powyżej tematu.
_________________ “Smart people believe weird things because they are skilled at defending beliefs they arrived at for non-smart reasons.”
—Michael Shermer
nasty_girl> Pewnie jakiś ksiądz jej na lekcji powiedział.
—Michael Shermer
jesli mysla to znaczy ze maja jakies plany z tym zwiazane;] i co uwazasz ze to normalne ze 11 latek chce uprawiac seks? no sorry ale dla mnie to jest dziwne!! wiec co to za wielkie zdziwinie ze dzieciaki nie gadaja o seksie?
i co uwazasz ze to normalne ze 11 latek chce uprawiac seks?
Zawsze wydawało mi się, ze byłem normalnym 11-latkiem, dziękuję, że uświadomiłaś mi prawdę
—Michael Shermer
ja tylko wyrazam swoje zdanie ze dla mnie jest to dziwne ze majac 11 lat ktos moze uprawiac seks! jesli ty uwazasz ze to jest normalne to loozik - twoja opinia i ja szanuje ja majac 11 lat nawet sie jeszcze nie calowalam...
Zdecyduj się do cholery, "chce uprawiać seks" czy "uprawia seks"? Bo ja nie wyznaję zasady chcieć to móc.
—Michael Shermer
nasty> To było do mnie czy do smutnej? Jak dla mnie, to 11-latki mogą myśleć, a nawet rozmawiać o seksie, narkotykach, fajkach, alkoholu czy czym tam chcą. Póki nie uprawiają seksu, ani tych rzeczy nie używają, to wszystko jest ok.
—Michael Shermer