moi rodzice zaplnowali, że wyjedziemy do egiptu i postanowili, że będziemy w hotelu dla naturystów. ja nie wyobrażam jak się mam rozebrać przy rodzicach i przy starszym bracie. oni są tym wyjazdem zachwyceni, ale ja nie. nie wiem co mam zrobić
_________________ Tak jak ciało bez ducha jest martwe,
tak też jest martwa wiara bez uczynków.
Wysłany: Pon 11 Wrz, 2006 08:12
<wzdycha> To się nie rozbieraj, jeśli dobrze pamiętam w takich miejscach nie ma przymusu rozebrania się, jest tylko taka możliwość - Z pewnością nikt nie będzie zdzierał z Ciebie ubrania i krzyczał "Rozbieraj się, Policja! Rozbieraj się!".
_________________ “Smart people believe weird things because they are skilled at defending beliefs they arrived at for non-smart reasons.”
—Michael Shermer
Pomogła: 11 razy Dołączyła: 26 Cze 2006 Posty: 1270
Wysłany: Sob 16 Wrz, 2006 18:04
Po pierwsze: ile masz lat? No bo jeśli, powiedzmy, 10, to oni nie uznają twoich wyjaśnień co do niechęci rozbierania się poważnie. Jeśli więcej (a tak jest na pewno ; ) ), to już co innego; powiedz, że masz prawo robić ze swoim ciałem co zechcesz, a akurat tego nie masz ochoty robić. Wytłumacz, że nie jesteś już małym dzieckiem które kąpie mamusia, i nie chcesz, aby ktoś oglądał Twoje ciało. Jeśli powiedzą, że masz się rozebrać - no to co? Przecież Cię siłą nie rozbiorą ; ) Powodzenia.
mam 16 lat brat ma 19 i najbardziej wstydzę rozebrać sie przed bratem, wiem że mi nikt nic nie powie, ale jeżeli brat mnie zobaczy bez ciuchów to sobie dużo pomyśli
_________________ Tak jak ciało bez ducha jest martwe,
tak też jest martwa wiara bez uczynków.
Tobie sie tak zdaje ze sobie za duzo pomysli....
To troche dziwne ale wiek okolo 10 do 17 lat to taki kiedy synowie nie pokazac nawet swoich plecow mamie
Musicie myslec innaczej a z tego wyrosniecie
p.s Jesli mozecie to powiedzcie czego sie wstydzycie (rozumiem pokazac swoj dol nago przy dziewczynach)?
Ja mialem kiedys kompleksy jesli chodzi o miesnie ale chodzilem na silownie i wszystko sie zmienilo;)
Teraz ja jestem szefem w domu (jedyny facet ojca nie ma)
Pomogła: 45 razy Dołączyła: 19 Kwi 2004 Posty: 2212
Wysłany: Pon 18 Wrz, 2006 08:31
Dziwne, baaardzo, że nie można chodzić ubranym, nawet w hotelu...
Spróbuj przemówić jakoś do rodziców, że nie chcesz rozbierać się przy wszystkich, nawet przy bracie, że się krępujesz i wolisz nie jechać.