Czy ktoś miał szczepienia na błonnice, tężeci i wzw b ??
mam pojutrze szczepionkę w szkole i bardzo się boję
Czy bolała was ona ??
Z góry dzięki za odpowiedż
Szczepienia te są obowiązkowe i każdy tutaj je miał. Nie jest to jakoś szczególnie bolesne, ot ukłucie. Nie przejmuj się, bo naprawdę nie ma czym.
_________________ “Smart people believe weird things because they are skilled at defending beliefs they arrived at for non-smart reasons.”
—Michael Shermer
Ostatnio zmieniony przez Słupek dnia Wto 03 Paź, 2006 22:39, w całości zmieniany 1 raz
_________________ “Smart people believe weird things because they are skilled at defending beliefs they arrived at for non-smart reasons.”
—Michael Shermer
Pomogła: 45 razy Dołączyła: 19 Kwi 2004 Posty: 2212
Wysłany: Sro 04 Paź, 2006 15:14
Zapewne miałam, ale nie przypominam sobie czy bolało czy nie, nie pamiętam czy jakakolwiek szczepionka mnie kiedyś bolała : )
Nie przejmuj się szczepieniem, to naprawdę nic strasznego.
Może cię najwyżej na początku ukłucia i przy końcu lekko zapiec, lub lekko poboleć, a możesz nawet nic nie poczuć.
Heeee, śmieszy mnie gdy ktoś boi się szczepieniaaaa.
Pomogła: 55 razy Dołączyła: 18 Mar 2005 Posty: 5646
Wysłany: Sro 04 Paź, 2006 15:23
wiesz, różnie ludzie mają, jedni się boją szczepienia, inni czego innego.. tak jak by ktoś napisał, że ty jesteś śmieszna, że się czegoś boisz.. swoją drogą te troszke bardziej bolą, i jest to seria szczepień, moja siostra niedawno miała, to ręka ją strasznie bolała, i już od razu mówiono, że jak coś ma sobie okłady z octu robić itd.. więc to nie jest też takie o tylko ukucie. pozatym można się bać nie tyle samego szczepienia co igieł i innych jakiś elementów.. ja np po jakiś kuciach zawsze słabnę.. i nie tyle boję się tego co mi zrobią, co tego co będzie ze mną potem.
Pomogła: 45 razy Dołączyła: 19 Kwi 2004 Posty: 2212
Wysłany: Sro 04 Paź, 2006 15:30
No właśnie - niektórzy po szczepieniach mogą się słabo czuć, albo może ich boleć ręka przez parę dni. Więc np. samo szczepienie może cię w ogóle nie boleć, ale zato później może boleć cię ręka...
Pomogła: 55 razy Dołączyła: 18 Mar 2005 Posty: 5646
Wysłany: Sro 04 Paź, 2006 15:57
ale nie po każdym.. po tym akurat ostrzegała, że będzie bardziej boleć, i żeby okłady robić.. w niektórych przypadkach słabo czuć to mało powiedziane..