nasty/Słupek - Sytuacja w kraju to nie informacje z mediów, to nie politycy - Tak, sytuacja w kraju jest dobra. Politycy ośmieszali się, ośmieszają i będą ośmieszać, papka dla mas, podawana przez media.
to spytaj o to kogoś kto szuka pracy.. bo kiedy bezrobocie jest duże, i człowiek przez rok pracy znaleść nie może, to jak dla mnie nie ma w tym nic dobrego.
mój chłopak szuka od ponad roku pracy, po paru miesiącach szukania czegoś w swoim zawodzie, i kierunku studiów zaczął szukać byle jakiej, byle by zarabiać trochę.. i mimo, że w naszym mieście jest strefa ekonomiczna, i pełno ludzi do produkcji zatrudniają, to pracy mu się nie udało dostać.. więc mam powody sądzić, że z pracą jest bardzo ciężko.. wiadomo też zależy od miasta, we wrocławiu jest pare razy tyle ofert pracy co u nas.. ale też nie jest łatwo.. moja ciocia szuka też pracy od paru miesięcy i mimo wielu ofert jak narazie nie znalazła pracy..