Nie wiem kiedy moge sie spodziewac okresu, bo mialam go raz na poczatku wrzesnia przez 10 dni. I mam tylko takie pytanie: bo do szkoly nosze podpaske w plecaku ale jesli dostane okres to moze przecieknac przez bielizne? bo wiadomo ze kiedy dostane to pojde do toalety zalozyc podpaske ale w tym czasie moze mi przecieknac? bo moge akurat nie byc w szkole i nie miec przy sobie podpaski. I jeszcze jedno: bede czula kiedy dostane okres?
zazwyczaj oprzybyciu tej slynnej cioci przyjezdzajacej samochodem koloru RED:P towarzysza rozne objawy o ktorych napewno bylo duzo w innych tematach(typu bol brzucha, sutkow itd) przecieknac moze bo to przeciez sporo sie tej krwi z ans kobietek wydobywa:P hihi wiec taka podpaska gdzies w plecaq nikomu nie wadzi a moze sie przydac szczegolnie ze pierwsze miesiaczki nie sa regularne i nie wiadomo kiedy moze cie zastac:P
Pomogła: 55 razy Dołączyła: 18 Mar 2005 Posty: 5646
Wysłany: Sro 18 Paź, 2006 14:50
no w każdym razie jedna ma bardziej obfite, inna mniej, no ale możliwość że przecieknie jest, więc noś ze sobą nei tylko do szkoły, ale jak gdzieś idziesz weź do torebki, bo zawsze może się przydać
Pomogła: 45 razy Dołączyła: 19 Kwi 2004 Posty: 2212
Wysłany: Sro 18 Paź, 2006 15:06 Re: Pytanie o okres
MaDz!A napisał/a:
Nie wiem kiedy moge sie spodziewac okresu, bo mialam go raz na poczatku wrzesnia przez 10 dni. I mam tylko takie pytanie: bo do szkoly nosze podpaske w plecaku ale jesli dostane okres to moze przecieknac przez bielizne? bo wiadomo ze kiedy dostane to pojde do toalety zalozyc podpaske ale w tym czasie moze mi przecieknac? bo moge akurat nie byc w szkole i nie miec przy sobie podpaski. I jeszcze jedno: bede czula kiedy dostane okres?
Przecież możesz zakładać wkładki higieniczne. A jeśli pojawi się miesiączka, zmienisz ma podpaskę. Dopiero zaczynasz miesiączkować, więc normalne, ze masz nieregularne miesiączki. Noś ze sobą zapasową podpaskę, do szkoły w plecaku, do kina np. w torebce, tak abyś nie była zaskoczona i miała jak się zabezpieczyć.
Na kilka dni przed miesiączką organizm będzie Ci dawa ł sygnały (chociaż nie każda kobieta musi mieć podobne objawy):
- piersi stają się nabrzmiałe i lekko obolałe
- możesz poczuć się zmęczona
- możesz stać się placzliwa lub kłótliwa
- może Cie pobolewać brzuch
oki dzieki za wszystkie rady ale mam pytanie bo mowicie ze jak dostane to mam isc do łazienki zalozyc podpaske ale czy w drodze do łazienki moze mi przecieknac przez bielizne i moge miec plame na spodniach O_o i jeszcze jedno: jesli nie bede czula ze dostalam okres i bede chodzic w tych gaciach i mi w tym czasie przecieknie xD mam nadzieje ze poczuje
Pomogła: 55 razy Dołączyła: 18 Mar 2005 Posty: 5646
Wysłany: Sro 18 Paź, 2006 20:13
jeśli zmienisz chwile po tym jak dostaniesz na pewno nie zdążą przecieknąć.. jak nie zauważysz i będziesz tak chodzić to oczywiste że jest taka możliwość.
_________________ “Smart people believe weird things because they are skilled at defending beliefs they arrived at for non-smart reasons.”
—Michael Shermer