oj po co skakac po necie w poszukiwaniu takiego 'wyliczacza'? bezsens.
maria 12, wierz mi, na prrrawde nie ma niczego strasznego w kupnie stanika. a juz tym bardziej w oznajmieniu wlasnej, rodzonej matce, ze chcesz juz nosic biustonosz. przeciez ona zrozumie, ze rozwijasz sie i dorastasz, wiec musicie zainwestowac w takie babskie sprawy.
a moze twoja mama tez juz zauwazyla, ze powinnas kupic sobie biustonosz, ale niczego nie mowi, bo nie chce cie do tego zmuszac? to tez dosyc mozliwe.
co do mierzenia - zaden problem. najpewniej twoim pierwszym stanikiem bedzie tzw. 'zerowka'. pamietaj, bys wybrala sobie dobry i wygodny stanik, bo bedziesz w nim spedzac sporo czasu.
pozdrawiam.
Pomogła: 13 razy Dołączyła: 15 Lip 2004 Posty: 606
Wysłany: Pon 02 Maj, 2005 20:58
Zmierzyłam własne rozmiary i z tego co widzę to powinnaś nosić mały staniczek, ja jestem płaska i noszę 75 A czyli bardzo malutki, a jeśli chodzi o mamę to podejdź do niej i się zapytaj "Mamo kupisz mi staniczek??" lub po prostu weź kasę i pójź sama lub z dobrą przyjaciółką na zakupy
ja tam mój pierwszy stanik kupiłam sobie sama wziełam kasę i posłam do sklepu i spytałam się o małe rozmiary pani mi podała i przymieżałam (mój pierwszy stanik ma schowany w szace ale się już od dawna w nigo nie mieszczę- ale zostawiłam tak sobie na pamiątkę :-) )
moj pierwszy stanik kupilam sobie z mama, nawet akurat nie myslalam o nim, bo wiedzialam, ze wtedy nie mialam co "wlozyc" do tego stanika. Ale ona zaczela cos tam szperac i wyszperala mi dwa AA
teraz ich nie mam, gdzies sobie leza od dawna na smietniku
_________________ Kiedys znajde dla nas dom z wielkim oknem na swiat,
znowu zaczniesz ufac mi,
nie pozwole ci sie bac!
mi pierwszy stanik kupiła ciocia chiba... taki topik 65AA bodajże. potem mama mi kupowała staniki i sama sobie kupowałam. były dwa takie z key'a z tęczą, był takki szary mięciutki. Obecnie chodzę w topach, bądź w obcisłych koszulkach na ramiączka, ale mam też 2 czy 3 staniki do koszul.
_________________ Na twarzy uśmiech
a w sercu ból
to najtrudniejsza z życiowych ról...
Maria 12: Jeśli na przykład biegasz na wf-ie i ci się piersi trzęsą, albo przez koszulkę prześwitują ci sutki to powinnaś nosić stanik. Ja zaczęłam nosić jak miałam 11 lat. Nie masz się czego wstydzić, powiedz po prostu mamie "Mamo, możesz mi kupić biustonosz?". Mi mama sama zaproponowała, na początku nosiłam żadko, np. tylko na wf zakładałam, żeby mi nie prześwitywały piersi. A teraz to już noszę rozmiar B.
Oczywiście, żąe powinnaś nosić stanik. Ja po prostu powiedziałam kiedyś przy mierzeniu bluzki, że mi ona prześwituje, a mama sama mi zaproponpowała kupno stanika.
Napisałaś,ze pod biustem masz 64 cm a w 71 cm...Czyli 65AA.JA mam pod 65 prawie identycznie...Aha mam 11 la,noszę stanik już z rok...Mam 5 staników...Dziewczyno noś stanik lepiej,po to są staniki AA
Pomogła: 11 razy Dołączyła: 26 Cze 2006 Posty: 1270
Wysłany: Pią 10 Lis, 2006 21:40
Sissa11: patrz na daty. Jeśli temt jest z ponad roku (jak w tym przypadku) i jest w nim jakaś prośba, to nie odnawiaj. Ta osoba zapewne już dawno rozwiązała swój problem, albo nie wchodzi na to forum. Moderatorzy, chyba musicie zamknąć ; )