Pomogła: 55 razy Dołączyła: 18 Mar 2005 Posty: 5646
Wysłany: Pon 27 Lis, 2006 17:46
ta, a ja przy moim wzroście powinnam ważyć co najmniej 6 kilo więcej, a tłuszczyku mam wystarczająco, żeby się zacząć odchudzać, nie można tak na to patrzeć, bo każdy mimo wyglądu może ważyć inaczej, i same cyferki dużo nie mówią.
KleO -Usunięty- Gość
Wysłany: Pon 27 Lis, 2006 18:00
Monik napisał/a:
Moja koleżanka ma 145-150 (nie wiem dokładnie) i waży 58 kg
Przy tym wzroście to duża nadwaga.
nasty_girl napisał/a:
ta, a ja przy moim wzroście powinnam ważyć co najmniej 6 kilo więcej, a tłuszczyku mam wystarczająco, żeby się zacząć odchudzać, nie można tak na to patrzeć, bo każdy mimo wyglądu może ważyć inaczej, i same cyferki dużo nie mówią.
Sama wysoka nie jestem, więc w tym przedziale trochę się orientuję.
Pomogła: 11 razy Dołączyła: 26 Cze 2006 Posty: 1270
Wysłany: Pon 27 Lis, 2006 18:03
nasty_girl napisał/a:
Matematyka nigdy nie kłamie, ale interpretator wyników może się mylić Faktem jednak jest, że taka waga, to dość sporo.
_________________ “Smart people believe weird things because they are skilled at defending beliefs they arrived at for non-smart reasons.”
—Michael Shermer
Pomogła: 55 razy Dołączyła: 18 Mar 2005 Posty: 5646
Wysłany: Sro 29 Lis, 2006 14:21
ja jakoś do końca cyrom nie wierzę, biorąc pod uwagę, że z koleżankami o prawie tym samym wzroście, i przy podobnej postórze mamy po 10-15 kg różnicy. to akurat powinnaś osądzać po tym, jak wyglądasz, a nie po wadze.
Pomogła: 45 razy Dołączyła: 19 Kwi 2004 Posty: 2212
Wysłany: Sro 29 Lis, 2006 17:15
Dzisiaj moja koleżanka z klasy mało mi co oczu nie wydrapała upierając się przy tym, że jak ma sie np. 160 cm wzrostu to się powinno ważyć 60 kg i koniec. Jej mama jest lekarką i wszystko wie najlepiej.
To prawda? Bo mnie to śmieszy ^^ Moim zdaniem wszystko zalezy od tego ile kto ma lat. I dla mnie osoba przy 160 cm wzrostu mająca 13 lat i ważąca 60 kg jest pulpetem : P I nie uznałabym tej wagi jako wagę prawidłową, więc jak to w końcu jest?
Nie zalezy to od wieku lecz od budowy ciala i okresu w jakim sie czlowiek znajduje. wiadomo ze osoba ktora dojrzewa bedzie wazyc troche wiecej niz osoba o tym samym wzroscie ktora jeszcze nie zaczela dojrzewac.
niektorzy maja np. "grube kosci" i mimo, ze waza wiecej niz rowiesnicy czy normy to i tak sa szczupli
_________________ Jedna z najglupszych dziewczyn tego swiata....