| Dzieci OnLine | Suwałki | Gry online | Maluch |

Dzieci OnLine  Strona Główna Dzieci OnLine
Człowiek nigdy nie pozbędzie się tego, o czym milczy.

RegulaminRegulamin   FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum

Poprzedni temat :: Następny temat
Idź do strony 1, 2  Następny
piersi
Autor Wiadomość
Mała Płeć:Mężczyzna
Moderator

PostWysłany: Wto 07 Lut, 2006 15:37   piersi Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

heloł, pisze odnosnie piersi a dokladniej sutkow.
Nie jetem pewna czy dobrze wyczytalam gdzies, ale na poczatku gdy piersi zaczynaja rosnac wpierw rosna sutki, robia sie tzw. "paczki", ok mi zaczely piersi rosnac jakies ponad 3 lata temu, ale otoczki sie nie spłaszczyły. czy one zawsze beda juz takie "odstajace"? da sie przyzwyczaic, ale jakos to tak swietnie nie wyglada wg mnie. czy poprostu splaszczaja sie gdy piersi osiagna swoj calkowity ksztalt.

sorki za taki niepoukladany post, ale tak na szybko pisany;)
pozdr
Przejdź na dół
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
malti Płeć:Kobieta

Pomogła: 1 raz
PostWysłany: Sro 08 Lut, 2006 11:36    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Hej Mała
Wydaje mi się, że sutki nie rosna pierwsze, tylko piersi od tego miejsca zaczynaja rosnac i wszystko zaczyna sie od "paczkow"

Jesli chodzi o to co napisalas to ja mam w sumie bardzo podobnie
a z tego co sie dowiedzialam to one odstają poniewaz nadal mamy w sobie duzo hormonow i to znaczy ze dojrzewanie sie jeszcze nie skonczylo i piersi dalej moga rosnac.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Mała Płeć:Mężczyzna
Moderator

PostWysłany: Sro 08 Lut, 2006 14:34    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

no one rosna napewno rosna, wiec jednak moze sie to zmienic? poprostu stozki i tyle. otoczki sie nie splaszczyly jeszcze, czy tak to sie jakos tam nazywa
Powrót do góry
askawtn Płeć:Kobieta
Debiutant
Debiutant

Pomogła: 2 razy
PostWysłany: Pią 10 Lut, 2006 21:04    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Telarche - jest to termin określający rozpoczęcie dojrzewania gruczołów piersiowych u dziewcząt w trakcie dojrzewania płciowego. Stopień rozwoju gruczołów sutkowych określa pięciostopniowa skala Tannera dla sutka (M - łac. mamma - sutek).

* M1 - stadium dziecięce; otoczka brodawki sutkowej płaska, blada
* M2 - stadium "pączka"; otoczka brodawki i brodawka poszerzona i uwypuklona
* M3 - otoczka brodawki i brodawka uwypuklone, pojawia się wzgórek tkanki tłuszczowej pod brodawką i otoczką
* M4 - otoczka brodawki i brodawka uwypuklone, powstaje wtórny wzgórek ponad wzgórkiem z tkanki tłuszczowej
* M5 - stadium dojrzałe; zanik wzgórka wtórnego, brodawka sutkowa silnie pigmentowana, wysunięta; pierś zaokrąglona, zbudowana z tkanki tłuszczowej i gruczołowej

Wyjaśniło się coś?? Wink
Powrót do góry
malti Płeć:Kobieta

PostWysłany: Wto 14 Lut, 2006 13:40    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Czyli rozumiem, ze ja i zapewne Mała jesteśmy w fazie M4 i piersi się nadal rozwijają
niedońca tylko rozumiem co to jest zanik wzgórka wtórnego
Powrót do góry
Aga002 Płeć:Kobieta
Junior
Junior

PostWysłany: Pon 28 Sie, 2006 19:44    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

a ja jestem w fazie M3 Razz i mam 13 lat a wy ile?
Powrót do góry
Sissa11 Płeć:Kobieta
Dyskutant
Dyskutant

PostWysłany: Czw 09 Lis, 2006 15:41    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Ja jestem w fazie M3 Wink Mam 11 lat..tylko jedna pierś jest wieksza od drugiej! Po prostu wiecej tkanki tłuszczowe, wkurza mnie to...Aha i mam najmniejsze piersi w klasie Sad Oprucz dziewczyn,które nie majawogóle... Aha mam pod 65 a w 71... Czy jest na mnie stanik typy push-up ????

Numer Gadu-Gadu
713939
Nikita Płeć:Kobieta
Nina
Moderator globalny

Pomogła: 45 razy
PostWysłany: Czw 09 Lis, 2006 16:51    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

kup sobie push-upa jeśli taaaaak bardzo chcesz mieć cycki w wieku 11 lat.
Będzisz wtedy taaaaaaaka spoko, że wieszzz.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora

Numer Gadu-Gadu
7894138
Czarna Płeć:Kobieta
Dyskutant
Dyskutant

PostWysłany: Czw 09 Lis, 2006 21:41    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Hehe rozsmiesza mnie to. ja nigdy nie myslalam o tym by miec jak najwieksze cycki i nigdy ich nie powiekszalam ( raz mi sie zdarzylo ale dla posmiania sie ( mialam stanik DD na sobie i sterte skarpetek w srodku i lazilam sobie tak porzez caly dzien a do tego mialam sztuczne wlosy jakies na glowie).

Numer Gadu-Gadu
2551311
Monik Płeć:Kobieta
Kici kici
Moderator globalny

Pomogła: 11 razy
PostWysłany: Pią 10 Lis, 2006 18:16    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Przypomniało mi się, że koleżanka, która zwykle nie nosi biustonosza, czego efektem jest kompletny brak biustu, dzisiaj miała na sobie stanik chyba po mamie, conajmniej B ; p Nie no, od wczoraj by jej tak nie urosły... ^^

Numer Gadu-Gadu
4961269
Dyskutant
Dyskutant

PostWysłany: Sro 06 Gru, 2006 16:47    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Yyyyy,,,Monik...A czy to,ze sie nie nosi stanik, to efekt braku biutu? Czy moje koleżanki,które jego nie mają,bo nie mają na co, to tez tego wina? Bo jakaś zdeterminowana płaska 9-latka będzie cały czas w staniku chodzić żeby jej piersi urosły... Nooo,tej twojej koleżance tak z dnia na dzień nie orosły, to raczej nie możliwe Laughing A chyba ze push-upa kupię Nikita, będę taaaka spoooooko że wiesz.

Monik: Przejrzyj sobie temat Magdurki, który jest zamkniety "Czy ona powinnna wiedzieć".
Źle sie zrozumiałyśmy Smile Jak ja napisałam,ze jakbys była płaska i twoje cycate koleżanki gadały o tobie o piersiach,czy nie byłoby przykro.Mi chodziło o przyjaciółkę Magdurki. Ona jest płaska z powodu choroby itp. pisało w temacie.Chodziło mi o jej uczucia.MI też nie jest wesoło z bardzo małym biustem,który na szczęście zaczął szybciej rosnać. I ja na miejscy przyjaciółki Magdurki nie chciałabym być,postawiłam sie na jej miejscu i wyszło.Piersi podałam jako przykład. Nic prostszego. A ty monik napisałaś ,że jesteś płaska. W galerii raczej na to nie wyglada Wink

Numer Gadu-Gadu
713939
Kici kici
Moderator globalny

PostWysłany: Sro 06 Gru, 2006 17:09    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Sissa11 napisał/a:
A czy to,ze sie nie nosi stanik, to efekt braku biutu?

Źle się wyraziłam... Ona potem ubrała sobie usztywniany, z miseczką i właśnie chodziło mi o to, że nie nosiła takiego.
Sissa11 napisał/a:
W galerii raczej na to nie wyglada

Zdjęcia kłamią : P

Numer Gadu-Gadu
4961269
Dyskutant
Dyskutant

PostWysłany: Sro 06 Gru, 2006 17:11    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Tak...zdjecia kłamią tylko bardzo wyraźnie widać nawet bez przyglądania się

Numer Gadu-Gadu
713939
Kici kici
Moderator globalny

PostWysłany: Sro 06 Gru, 2006 17:13    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Sissa11 napisał/a:
Tak...zdjecia kłamią tylko bardzo wyraźnie widać nawet bez przyglądania się

Echh... No może nie jestem całkowicie, obłędnie płaska, ale nie czepiajmy się detali ;p

Numer Gadu-Gadu
4961269
Dyskutant
Dyskutant

PostWysłany: Sro 06 Gru, 2006 18:52    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Ja też nie jestem plaska a na to wygląda biggrin
A tak w ogóle piersi zaczęły mi rosnać w tamtym roku...

Numer Gadu-Gadu
713939
Strona 1 z 2 Idź do strony 1, 2  Następny
Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi