Pomogła: 55 razy Dołączyła: 18 Mar 2005 Posty: 5646
Wysłany: Pią 01 Gru, 2006 07:48
przy 160 wzrostu, wg bmi minimalna odpowiedniej wagi to 52,5, więc nie jest to aż tak duża różnica, a nawet jeśli nie dobra, to nie jest to nadwaga, jak już, lekko okrąglejsza osoba ;p
11 lat i taka waga - nie przejmuj sie
jesli bedziesz sie odchudzac, to tylko sobie zaszkodzisz
to jeszcze nie ten wiek by katowac sie dietami-cud, godzinami na silowni (choc troszke, jesli tak strasznie Ci przeszkadza, mozesz cwiczyc), soczkami fitami i innymi syfami o obnizonej kalorycznosci
poza tym wez pod uwage, ze kto wie czy potem te 50pare sie nie wyrowna do wzrostu.
ja np. bylam cale zycie mala, mimo ze jadlam wszystko w ogromnych ilosciach, a nagle wystrzelilam - w pol roku ok 20 cm
dlatego narazie, jesli chcesz cos zmienic, to zacznij conajwyzej cwiczyc i nie [cenzura] czekoladek czy fast-foodów - nie wolno Ci sie odchudzac
co innego zdrowa zywnosc
to zależy od budowy ciała.. ale jeśli chodzi o te cyferkowe sprawy.. to wynika, że Twoja
* idealna waga powinna być : 49,5 kg ..
* najajniższa dopuszczalna waga: 41,63
* najwyższa to : 56.25
więc.. niby waga jest w normie.. ale jeśli czujesz się źle w swoim ciele.. i inni mówią Ci, że jesteś troche przy kości.. to możesz troche się odchudzac.. ale patrząc na Twój wiek.. i na to, że się jeszcze rozwijasz i rośniesz to raczej jest to zbędne bo Ciebie jeszcze "wyciągnie"
_________________ 'Dam tyle ile Ciebie stać dla mnie'
Ha.
A według mnie nie macie racji.
Ja w piątej klasie miałam 150 wzrostu i ważyłam 52.
Nie miałam nadwagi.
Dlaczego?
Bo dojrzewam szybciej niż inne dziewczyny.
I po prostu tak się rozwijałam, że mój organizm potrzebował więcej jedzenia przez co dużo jadłam.
Teraz jestem w 6 klasie i waże ... chyba 47. Przy 156 wzrostu.
Nie ćwicze, nie głodziłam się. NIC.
Po prostu zrzuciłam to.
Myślę, że z Tobą będzie tak samo.
ja sie odchudzałam w 1 gimnazjum głodzeniem sie i skończyło sie na tym, że zauważyłam, że mi zaczynają włosy wypadać nadmiernie i paznokcie strasznie mi sie łamały. Skończyło sie tym, że sie źle czułam co chwile. Przerzuciłam sie na zdrową żywność i schudłam i to dużo...ja radze ogranicz słodycze, a zamiast slodkości zjedz jabłko albo mandarynki( teraz są dobre).
Poprawiona została interpunkcja i ortografia - Nikita.
_________________ We mnie jest małe dziecko
które zalane łzami
kuli sie w kłębek
bo jedna osoba za wiele
wbiła mu nóż w plecy!
Tym dzieckiej jest moje serce
które już niewie jak bić!
ja wrecz przeciwnie do ciebie
mam 145 wzrostu i waze 35 kilo
według BMi jest w miare ok ale jak sie na mnie spojrzy to jestem strasznym chudzielcem
mam duzy brzuch ale strasznie chude rece
Pomogła: 12 razy Dołączyła: 25 Sty 2003 Posty: 632
Wysłany: Sro 27 Gru, 2006 19:59
Nie ma sprawy, dam wam tabelę idealnych wymiarów. I skończą sie pytania "jaki powinnam mieć biust" "czy nie mam za grubych ud?" itd.
O jedno proszę- niech każdy kto tam wchodzi ma mózg.
Serwis dla transwestytów? Porządne dzieci nie powinny znać takich adresów
_________________ “Smart people believe weird things because they are skilled at defending beliefs they arrived at for non-smart reasons.”
—Michael Shermer