czesc !!
czasami miałam małą wydzieline że ledwo mi majtki moczyło.
ale ostatnio miałam taka duża ze mi przemokło.
jak byłam w lazience zawołałam mame:
-mamo, co to jest (pokazałam majtki)
-(ogląda majtki, dotyka wydzieliny)pewnie jakies plamieni
i wrzuciła majtki do pralki i poszła.
mam tak teraz czesto. jak mam mamie powiedziec ze chce wkładki???
(czytałam wczesniejsze posty i tam pisałyscie ze jak mamie pokazałyście to sama zaproponowała wkladki)
wtedy ajk jej pokazałam majtki miałam naprawde dużo a ona po pierwsze nie powiedziała mi co to jest(chociaż wiedziałam) i po drugie nie dała mi wkładek
To idz do sklepu i kup sobie sama.... A jak się mama spyta coś na temat tych wkładek to jej powiedz, że musiałaś sobie kupić, bo są Ci niezbędne i tyle.
ale ostatnio miałam taka duża ze mi przemokło.
jak byłam w lazience zawołałam mame:
-mamo, co to jest (pokazałam majtki)
mi tez sie zdarza ze przemocze, ale to pozniej zasycha, jednak lepiej nosic wkladki, bo nie musisz sie martwic ze przecieklo na spodnie czy cos, chociac wydzielina nie leci tak mocno jak okres i nie przecieknie, leci tez stopniowo, bardzo wolno i malymi "kroplami". Ja mam to od 5 klasy. Piszą w gazetach, czy gdziekolwiek, ze po pojawieniu sie wydzieliny około 1,5 roku pozniej moze pojawic sie okres. Nie jest to do konca prawda, bo mozesz miec wczesniej albo pozniej. Ja mialam we wrzesniu brazowe plamienie przez 9 dni i nie mam nic az do teraz. Nie wiem tez za bardzo kiedy moge sie teraz spodziewac okresu i czuje sie niepewnie, dlatego z tego powodu oraz z tego, ze mam duzo wydzieliny postanowilam codziennie nosic wkladki, chyba ze zapomnie =D. A co do mamy, to dlaczego masz sie wstydzic spytac o wkladki skoro nie wstydzilas sie jej powiedziec o samej wydzielinie i na dodatek pokazalas jej.
Kup sobie sama. Np. Bella Panty kosztują ok.2 zł. Ale moim zdaniem to lepsze Bella Panty New. Ale to jak juz kto woli. No ale jak nie chcesz mieć zbytniego ubytku w ksie to kup te tańsze, bo np. z Naturelli coś około 6 zł. Albo wal mamie prosto z mostu, przecież ona musi zrozumieć.