Czy można jakoś zniwelować skrzywienie pleców ćwiczeniami, z profilu są w kształcie litery "S" i przez to mój tyłek jest większy i sterczący Chyba wybiorę się do lekarza, ale póki co was pytam, czy są jakieś ćwiczenia, np. na siłowni, czy coś.
Ja byłam ponad rok temu na rehabilitacji.. chociaż powinnam chodzić co 3-4 miesiące na 2 tygodnie .. mam to samo skrzywienie ;] skolioza inaczej ;p .. duzo jest cwiczen xD
np. na czworaka podnosi się na przemian .. lewą nogę i prawą rękę i odwrotnie xD , takie dziwne ćwiczenia niektóre są, że nie da się wytłumaczyć ;p .. w sumie radzę Ci zacząć chodzic na rehabilitacje ;] .. przez to, że nie chce mi się chodzic.. ciągle mnie boli kręgosłup i nie mogę tak proosto siedziec bo się męcze hehe ;p .. a jak chodzilam na ćwiczenia to się nie męczyłam.. Miałam ćwiczenie z takimi lekkimi ciężarkami.. a jak w domu podnosze hankle to przez to po parunastu dniach zaczął boleć mi kręgosłup więc nie wiem czy siłownia jest odpowiednim wyjściem ;p
_________________ 'Dam tyle ile Ciebie stać dla mnie'
Pomogła: 45 razy Dołączyła: 19 Kwi 2004 Posty: 2212
Wysłany: Wto 19 Gru, 2006 19:06
pływanie, pływanie i jeszcze raz pływanie.
ćwicz też systematycznie, poszukaj czegoś w necie na kręgosłup lub po prostu idź do ortopedy, choć on i tak powie, że masz ćwiczyć i ćwiczyć lub skieruje cie na rehabilitacje.