Witam jestem tu po raz 1 i mam problem, a mianowicie: od kilku dni jestem przeziębiony, leżę w łóżku i ze względu na to, że nie hcę wyziębiać organizmu nie kąpię się. Moim problemem jest to, że na moim podbrzuszum i kroczu wyskoczyły bardzo drobne czerwone krosteczki w miejscach, w których normalnie są majtki. jestem chory o środy, dzisiaj jest piątek, w czwartek poczułem się lpiej, więc poszedłem do szkoły, ale szybko poczułem się gożej i się zwolniłem. W tym czasie miałem na sobie, jak się okazało, lekko ciasne majtki. W miejscach, w których są majtki poczułem swędzenie po kilku godzinach, pod wieczzór je zdjąłem i swędzenie już nie występuje, ale pojawiły się właśnie te czerwone krosteczki. Czy może to być spowodowane drapaniem i podrażnieniem skóry przez za ciasne majtki?? Jeśli nie, to co to może być i czym może być spowodowane. Zaznaczam od razu, że nie proszę o porady w stylu "idź do lekarza", bo chcuiałbym tego uniknąć, tylko co to może być, jak się pozbyć tegp. Z góry dziękuję. Pozdrawiam
EDIT: wykompałem się, umyłem dokładnie całe miejsce, w którym mam tą wysypkę, posmarowałem wieczorem kremem Nivea Soft, widać znaczną poprawę, ale zauważyłem też, że wysypka przeszła mi na brzuch i nieznacznie na klatke. Chyba jednak będe musiał iść do lekarza, mimo wszystko czekam na ewentualne porady czym jest spowodowana wysypka i jak się jej pozbyć.
Wysłany: Sob 13 Sty, 2007 17:02
1) Ortografia
2) Zapewne przez osłabienie organizmu nabawiłeś się niewielkiego, ale cholernie męczącego uczulenia na jakiś-tam materiał. Zazwyczaj takie wysypki przenoszą się przy drapaniu, wcale nie tak dawno wyglądałem jak balon po umyciu się mydłem w płynie. Do lekarza specjalnie nie masz nawet po co iść, bo nikt Ci nie przepisze badań alergologicznych, a chyba Ci się płacić nie chce. Co najwyżej lekarz przepisze Ci jakąś tam maść, która i tak nic nie daje : )
Generalnie zobacz co za materiał w mych gatkach tam masz, kup z jakiegoś innego i zobacz czy efekt będzie.
Pomogła: 55 razy Dołączyła: 18 Mar 2005 Posty: 5646
Wysłany: Nie 14 Sty, 2007 22:19
to ty chyba nigdy świnki i zapalenia węzłów chłonnych nie miałaś. Świnka to świnka, węzły chłonne to węzły chłonne, jedyne co to przy śwince można też mieć zapalenie węzłów.
to ty chyba nigdy świnki i zapalenia węzłów chłonnych nie miałaś. Świnka to świnka, węzły chłonne to węzły chłonne, jedyne co to przy śwince można też mieć zapalenie węzłów.
nie miałam ani świnki, ani zapalenia wezlow, ani rozyczki, ani ospy, ani tężca ani innych różnych syfiastych chorób.
to takie dziiiwnee...
KleO -Usunięty- Gość
Wysłany: Nie 14 Sty, 2007 23:42
Ja sobie kiedyś 'M jak Miłość' oglądałam. I co się okazało... Kiedy Jacek był z Martą, okazało się, że jest bezpłodny, bo miał świnkę. I niestety dzieci nie mógł mieć. A to dziwne?
Ja sobie kiedyś 'M jak Miłość' oglądałam. I co się okazało... Kiedy Jacek był z Martą, okazało się, że jest bezpłodny, bo miał świnkę. I niestety dzieci nie mógł mieć. A to dziwne?