Ja napisałam że prawdziwej miłości nie ma. A jak jest zwykła to się zdarza raczej w poźniejszym wieku. (Chodzi o to że nie jak się ma 11 lat).
A prawdziwa trwa to końca, do samej śmierci.
Chyba mam, tak i owszem..... ^...^ sory ale mózg mi się zlasował.
Chciałam napisać, że nie ma prawdziwej, a jest zwykła i trwa do śmierci.
Jak i również to że prawdziwa sie zdarza... ale BARDZO rzadko.
Żeby Ci rozjaśnić... To tak jak alegoria - takie ukryte znaczenie.... i taki paradoks... np. 6 miliardów ludzi na ziemi zakłada że słońce jest żółte.
Ale jakby sie wgłębić to niedokońca. Prawda?
Pomogła: 12 razy Dołączyła: 02 Mar 2003 Posty: 792
Wysłany: Pią 02 Lut, 2007 19:29
Memi napisał/a:
Chciałam napisać, że nie ma prawdziwej, a jest zwykła i trwa do śmierci.
Ok. Ja "wszystko" rozumiem. Każdemu się takie rzeczy zdarzają Ale powiedz mi jedno. Jaka jest różnica między prawdziwą a zwykłą miłością? Bo dlugo nad tym myślałam i nic mi nie przychodzi do głowy
_________________ "Bez miłości każde życie jest jedynie udawaniem i mijaniem."
Prawdziwa to taka której nie ma, a jeśli czegoś nie ma, to nie może być prawdziwe. Rozumowanie Memi jest sprzeczne logicznie.
_________________ “Smart people believe weird things because they are skilled at defending beliefs they arrived at for non-smart reasons.”
—Michael Shermer
Prawdziwa to taka której nie ma, a jeśli czegoś nie ma, to nie może być prawdziwe. Rozumowanie Memi jest sprzeczne logicznie.
Słupek czy Ty jesteś Marta?
Jak nie to sie nie wypowiadaj.
Prawdziwa miłość to taka która trwa do końca, do śmierci. (to już wiesz)
A zwykła to taka np. 3 letnia pomiędzy nastolatkami. (Choć i tak nieźle jak na osoby w wieku 14 - 19 powiedzmy.)
Słupek!! Eh.... sprzeczne logicznie?
oh, nie, nie ma takiej opcji, każdy bezsens ma swój sens, moje rozumowanie również i to taki, że sobie nie wyobrażasz.
Wysłany: Pią 02 Lut, 2007 22:10
Strasznie macie czarno-biały świat. Albo jest miłość, to znaczy partnerzy są ze sobą do końca świata, albo nie ma jej w ogóle. Życie jednych (Jak to nastolatków - czyt. większej części) jest strasznie czarne, no ale cóż poradzić : )
Na szczęście człowiek może się przekonać że nie wszystko jest takie proste jakby się wydawało, inaczej życie byłoby strasznie nudne.
Forum jest publiczne, jak nie chcecie, żeby ktoś się wtryniał, to sobie na gg piszcie.
Cytat:
Prawdziwa miłość to taka która trwa do końca, do śmierci. (to już wiesz)
E tam, prawdziwa miłość to taka, która trwa przynajmniej 80 lat
Memi napisał/a:
Słupek!! Eh.... sprzeczne logicznie?
oh, nie, nie ma takiej opcji, każdy bezsens ma swój sens, moje rozumowanie również i to taki, że sobie nie wyobrażasz.
Żeby sobie takie rzeczy wyobrażać musiałbym chyba być pod wpływem prawnie zabronionych specyfików.
Shaunri napisał/a:
Strasznie macie czarno-biały świat. Albo jest miłość, to znaczy partnerzy są ze sobą do końca świata, albo nie ma jej w ogóle.
Zapomniałeś o miłości zwykłej. Czyli nie system dwójkowy, a trójkowy.
_________________ “Smart people believe weird things because they are skilled at defending beliefs they arrived at for non-smart reasons.”
—Michael Shermer
Miłość... jedno z piekniejszych uczuc... z ukochaną osoba najczesciej przezywamy najpiekniejsze chwile naszego zycia. To taka dłuzsza chwila calkowitej magi... gdy wszystko mamy w czterech literach i jestesmy szczesliwi...
_________________ Jedna z najglupszych dziewczyn tego swiata....