| Dzieci OnLine | Suwałki | Gry online | Maluch |

Dzieci OnLine  Strona Główna Dzieci OnLine
Człowiek nigdy nie pozbędzie się tego, o czym milczy.

RegulaminRegulamin   FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum

Poprzedni temat :: Następny temat
Idź do strony 1, 2  Następny
Kolczyk w języku.
Autor Wiadomość
a_nuluj Płeć:Kobieta

Ikona Tematu/Postu PostWysłany: Pią 02 Lut, 2007 19:04   Kolczyk w języku. Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Witam.
Chciałam sobie zrobić kolczyk w języku. Nawet odwiedziałam dzisiaj kilka miejsc, w których jest możliwe przekłucie sobie owej części ciała. Niestety. Jeżeli jest się niepełnoletnim należy przyjść z osobą dorosłą, lub dostarczyć zgodę z podpisem rodziców. Czy może są jakieś miejsca gdzie zgoda nie jest potrzebna?
Moje znajome wzajemnie robią sobie kolczyki, aczkolwiek jest to chyba zbyt ryzykowne bym się na to zdecydowała...
Co o tym sądzicie? Czy może sama mogłabym przekłuć sobie język?

Pozdrawiam
a_nuluj
Przejdź na dół
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email

Numer Gadu-Gadu
2071312
CHoCoLaTE Płeć:Kobieta
Aktywista
Aktywista

Pomogła: 16 razy
PostWysłany: Pią 02 Lut, 2007 19:08    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Nie przekluwaj sama, ani nie pozwol kolezankom.
Raczej bez zgody nie mozna.
Nie sadzisz ze 14 lat to za malo na kolczyk w jezyku, i na dodatek z takimi zakazaniami w szkolach?
Powrót do góry
Słupek Płeć:Mężczyzna
Aktywista
The Man Without Fear
Aktywista

PostWysłany: Pią 02 Lut, 2007 19:17    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Kolczyki w dziwnych miejscach są niefajne.

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
joasia1990 Płeć:Kobieta
Aktywista
Aktywista

Pomogła: 12 razy
PostWysłany: Pią 02 Lut, 2007 19:22    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Takie rzeczy robi się tylko w profesjonalnych gabinetach kosmetycznych, bo inaczej mozesz sie nabawić jakiegoś zakażenia itp. (chociaż w gabinetach też się to zdarza). Zanim to zrobisz to zastanów sie jeszcze dlaczego chcesz zrobić sobie taki kolczyk. Wbrew pozorom większość chłopaków nie lubi takich gadżetów u dziewczyn. Poza tym sam zabieg bardzo boli, a gojenie trwa dlugo i podbno przez cały czas zbiera się w tym miejscu ropa co raczej nie nalezy do przyjemnych rzeczy. Ja takiego kolczyka nie mam ale wszystkie moje koleżanki, które to zrobiły teraz bardzo żalują.

Numer Gadu-Gadu
6476170
Nikita Płeć:Kobieta
Nina
Moderator globalny

Pomogła: 45 razy
PostWysłany: Pią 02 Lut, 2007 20:02    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Tak, po pierwsze jeszcze raz się zastanów. Kolczyk w języku to nie kolczyk w uchu.
Osobiście nie widzę żadnych korzyści wynikających z posiadania kolczyka w tym właśnie miejscu. Myślę, że bez zgody rodziców się nie obejdzie. Nie bierz pod uwagę możliwości przekłuwania samej sobuie ani przez koleżankę - to najgorsze i dość ryzykowne rozwiązanie.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora

Numer Gadu-Gadu
7894138
nasty_girl Płeć:Kobieta
Aktywista
lalala :d
Aktywista

Pomogła: 55 razy
PostWysłany: Pią 02 Lut, 2007 20:05    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

w profesjonalnym salonie nie przekują ci bez zgody rodzica, a jeśli gdzieś chcą, to lepiej omijaj to miejsce. Poza tym, prędzej czy później rodzice zobaczą, więc może lepiej uprzedzić ich przed faktem?
Powrót do góry
Czarna Płeć:Kobieta
Dyskutant
Dyskutant

Pomogła: 1 raz
PostWysłany: Sob 03 Lut, 2007 00:03    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Po 1. kolezanki to nie dobre wyjscie - ja osobiescie mialam robionego kolczyka przez kolezanke, ale dziewczyna jest doswiadczona i robila kolczyki wieluu osoba przede mna i zadna nie miala probolemow ( robi kazde miejsce w ciele, jakie kto chce... )

Po 2. Samo przekucie nie boli, mi leciala delikatnie krew i zrobilo mi sie slabo ( po kazdym przekuciu tak mi sie robi wiec to nie nowosc )

Po 3. Poczatki sa takie... cos Cie drapie w gardlo, masz ochote wypluc, ciagle gryziesz zebami kolczyka.

Po 4. Nie mozesz nic jesc prawie, boli Cie jezyk, puchnie do dosc duzych rozmiarow, ja przez 5 dni nic prawie nie jadlam... pilam jedynie wode.

Po 5. Mowe masz super... nie bylo osoby ktora sie ze mnie nie smiala z powodu mojej mowy, zreszta... niektore moje kolezanki do tej pory maja problemy z normalnym wyslawianiem....

Po 6. Kolczyk widac... u mnie w szkole chyba kazdy nauczyciel wie i nie trudno zauwazyc to, wystarczy szerzej otworzyc usta przy jakims slowie...

Po 7. Jesli myslisz, ze ukryjesz to przed rodzicami to zapomnij... ja powiedzialam mamie w ten sam dzien... zadyma na 102 ale teraz z ciekawoscia patrzy jak zmieniam kolczyk.

Po 8. Rana goi sie od pol roku do roku. Trzeba 10razy bardziej dbac o usta, mycie zebow po kazdym posiolku wskazane, po przekuciu specjalne herbatki i lod rowniez.

Po 9. Zero seksu oralnego oraz calowania przez miesiac- dwa po przebiciu, zbiera sie wydzielina na okolo dziurki, chce sie goic.

Po 10. Ja mam kolczyka od wrzesnia i do tej pory czasem boi mnie jezyk.

Ja nie zaluje.. ale szczerze mowiac malo jest tak wytrwalych osob... ja przezywalam meki przez pierwszy tydzien potem powoli byl luz... robienie kolczyka w czasie roku szkolnego- nie polecam. Najlepiej na wakacje kiedy je sie duzo lodow i opuchlizna mozliwe ze bedzie mniejsza.

Decyzja nalezy do Ciebie Smile

aaaa najwazniejsze.

Po co chcesz go zrobic? cyna przed znajomymi? moja kolezanka zrobila bo chciala mi dorownac, zrobila chyba go o 15:00 a o 20:00 wyciagnela... nei wytrzymala tego calego bólu. Ja kolczyka zrobilam dla chlopaka... chcialam wczesniej ale nikt mi nie pozwalal... potem zaczelam znim byc... znow taka dziwna mania, spytalam sie go czy moge... odpowiedzial, ze jesli bardzo chce to tak... a drugi dzien mialam przebity jezyk. On zadowolony ja tez Smile

Numer Gadu-Gadu
2551311
mała 13 Płeć:Kobieta
Dyskutant
Dyskutant

PostWysłany: Sob 03 Lut, 2007 10:36    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

ja myslalam zeby zrobic sobie jeszcze jedna dziurke w uchu (mam narazie po jednej w kazdym uchu). jak powiedzialam radzicom to powiedzieli "po moim trupie !"

jak mam ich przekonac ?? przeciez druga dziurka w uchu to nic strasznego, to nie w jezyku czy nawet w pepku !!

Buziaki dla nieszczęśliwych... :* :*
Powrót do góry

Numer Gadu-Gadu
4265272
CHoCoLaTE Płeć:Kobieta
Aktywista
Aktywista

Pomogła: 16 razy
PostWysłany: Sob 03 Lut, 2007 11:03    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

A ja bym chciała trzecią w uchu, ale mam zamałe ucho i bym musiała zrobić na kości i bym wyglądała jak debilka ;/
Muszę poczekać aż mi uszy urosną biggrin
Powrót do góry
Monik Płeć:Kobieta
Kici kici
Moderator globalny

Pomogła: 11 razy
PostWysłany: Sob 03 Lut, 2007 11:03    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

mała 13 napisał/a:
ja myslalam zeby zrobic sobie jeszcze jedna dziurke w uchu (mam narazie po jednej w kazdym uchu). jak powiedzialam radzicom to powiedzieli "po moim trupie !"

jak mam ich przekonac ?? przeciez druga dziurka w uchu to nic strasznego, to nie w jezyku czy nawet w pepku !!

Zależy od rodziców Wink Jedni zgodzą się na wytatuowanie całego ciała, drudzy nie zgodzą się na nawet normalne kolczyki w uszach.
Ja osobiście nie zrobiłabym sobie ani w nosie, ani w pępku, ani tymbardziej w języku. Kolejnych dziurek w uszach też nie chcę.
Zastanów się, czy to nie będzie przeszkadzało np w jedzeniu.

Numer Gadu-Gadu
4961269
Nina
Moderator globalny

PostWysłany: Sob 03 Lut, 2007 11:07    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Monik napisał/a:
mała 13 napisał/a:

Zastanów się, czy to nie będzie przeszkadzało np w jedzeniu.

Ale mała_13 mówiła o kolejnym kolczyku w uchu ; )
Powrót do góry

Numer Gadu-Gadu
7894138
Monik Płeć:Kobieta
Kici kici
Moderator globalny

PostWysłany: Sob 03 Lut, 2007 11:20    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Ale ja mówiłam do autorki tematu : ))

Aaaa, rozumiem ^^ - Nikita.

Numer Gadu-Gadu
4961269
mała 13 Płeć:Kobieta
Dyskutant
Dyskutant

PostWysłany: Sob 03 Lut, 2007 13:26    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

a macie jakies pomyslly jak przekonac rodzicow do tego kolczyka w ucho ??

Buziaki dla nieszczęśliwych... :* :*
Powrót do góry

Numer Gadu-Gadu
4265272
opętana Płeć:Kobieta
Aktywista
masochista
Aktywista

PostWysłany: Sob 03 Lut, 2007 13:40    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

CHoCoLaTE napisał/a:
A ja bym chciała trzecią w uchu, ale mam zamałe ucho i bym musiała zrobić na kości i bym wyglądała jak debilka ;/
Muszę poczekać aż mi uszy urosną biggrin

w chrząstce, a nie w kości
ja mam w chrząstce[;

Nina
Moderator globalny

PostWysłany: Sob 03 Lut, 2007 13:43    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Ale są też takie co się zakłada na chrząstkę, nie trzeba przekłuwać.
Powrót do góry

Numer Gadu-Gadu
7894138
Strona 1 z 2 Idź do strony 1, 2  Następny
Odpowiedz do tematu