| Dzieci OnLine | Suwałki | Gry online | Maluch |

Dzieci OnLine  Strona Główna Dzieci OnLine
Człowiek nigdy nie pozbędzie się tego, o czym milczy.

RegulaminRegulamin   FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum

Poprzedni temat :: Następny temat
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5  Następny
dziewictwo
Autor Wiadomość
Memi Płeć:Kobieta
Dyskutant
Dyskutant

Ostrzeżeń:
 1/3/6
PostWysłany: Nie 04 Lut, 2007 12:26    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

joasia1990 napisał/a:
gruba błona z niewielkim otworem w pewien sposób spowalnia wypływ krwi miesiączkowej, a jeśli zostanie przerwana, to miesiączka jest obfitsza, bo nic nie tamuje jej wypływu (to chyba logiczne). A poza tym jeśli błona za bardzo zarasta wnętrze pochwy, to blokuje wypływ krwi i moze pojawic sie bolesny krwiak.

No to do cholery jasnej znajdż mi TO
A nie mi tu wypisujesz coś o kształtach błon.
Mnie interesuje Czy wielkość otworu w błonie, lub jej całkowity brak, wpływa na obfitość miesiączki
Nie chce mi sie wszystkiego czytać to może Profesor Doktor Habilitowany Joasia mi to znajdzie.
Przejdź na dół
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
joasia1990 Płeć:Kobieta
Aktywista
Aktywista

Pomogła: 12 razy
PostWysłany: Nie 04 Lut, 2007 12:36    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Memi napisał/a:
No to do cholery jasnej znajdż mi TO
A nie mi tu wypisujesz coś o kształtach błon.
Mnie interesuje Czy wielkość otworu w błonie, lub jej całkowity brak, wpływa na obfitość miesiączki
Nie chce mi sie wszystkiego czytać to może Profesor Doktor Habilitowany Joasia mi to znajdzie.

Twierdziłaś, że nie ma czegoś takiego jak rodzaje błon to Ci to udowodniłam.

Poza tym "(Czy błona) może zatrzymać pierwszą miesiączkę? Tak. Zdarza się to, gdy błona całkowicie zarasta wnętrze pochwy. Wtedy blokuje wypływ krwi. W pochwie, jamie macicy lub jamie otrzewnej powstaje bolesny krwiak. To grozi powstaniem tam zrostów. Natychmiast idź do ginekologa!" http://samozdrowie.interia.pl/kobiece/abc_kobiecosci/news?inf=480338

A to czy wielkosc otworu w błonie ma wpływ na obfitosc miesiączki jest LOGICZNE. Jeśli dla Ciebie nie to ja nic na to nie poradze. W koncu glupota jest nieuleczalna. Książek, które mam w domu nie będe przepisywała, bo to literatura fachowa i taki gamoń jak Ty napewno tego nie zrozumie.

[ Dodano: Nie 04 Lut, 2007 ]
Memi jak jestes taka "inteligentna" to powiedz mi dlaczego błona nie ma wpływu na obfitosć okresu?" Very Happy

Numer Gadu-Gadu
6476170
Dyskutant
Dyskutant

Ostrzeżeń:
 1/3/6
PostWysłany: Nie 04 Lut, 2007 12:45    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

joasia1990 napisał/a:
Poza tym "(Czy błona) może zatrzymać pierwszą miesiączkę? Tak. Zdarza się to, gdy błona całkowicie zarasta wnętrze pochwy. Wtedy blokuje wypływ krwi. W pochwie, jamie macicy lub jamie otrzewnej powstaje bolesny krwiak. To grozi powstaniem tam zrostów. Natychmiast idź do ginekologa!

Czyli tzn. że jak ktoś ma mało obfitą miesiączkę albo za bardzo obfitą to ma od razu krwiaka? <rotfl>

joasia1990 napisał/a:
A to czy wielkosc otworu w błonie ma wpływ na obfitosc miesiączki jest LOGICZNE.

Dla Ciebie może tak, ale ja ciągle domagam sie naukowych dowodów. Bo logiczne to jest, ale to że zasłaniasz się że "może się coś takiego zdarzyć i to jest na pewno krwiak"
Mam gdzies takie wytłumaczenie.
To tak samo jak to, że człowiek rodzi sie z dwiema nogami i dwiema rękami, ale wiadomo, że może się zdarzyć dziecko bez konczyń albo z połową.
Twierdziłaś że jak ktoś nie ma błony to ma bardzij obfity okres. Chcę żebyś mi znalazła naukowe wytłumaczenie, bo trudno mi w to uwierzyć.

Cytat:
Memi jak jestes taka "inteligentna" to powiedz mi dlaczego błona nie ma wpływu na obfitosć okresu?"

Nie wiem. I nawet przez chwilę nie twierdziłam że wiem. Chce wiedzieć czy to co pisałaś jest prawdą czy głupotami wyssanymi z palca
Jeśli nie znajdziesz, uznam że wygrałam tą dyskusję
Powrót do góry
Aktywista
Aktywista

PostWysłany: Nie 04 Lut, 2007 12:54    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Memi napisał/a:
Czyli tzn. że jak ktoś ma mało obfitą miesiączkę albo za bardzo obfitą to ma od razu krwiaka?

OMG. Ty nawet tak prostego zdania nie rozumiesz?? Krwiak robi sie wtedy, kiedy błona całkowicie zarasta pochwę i krew nie ma odpływu.

Memi napisał/a:
Bo logiczne to jest, ale to że zasłaniasz się że "może się coś takiego zdarzyć i to jest na pewno krwiak"

Memi napisał/a:
To tak samo jak to, że człowiek rodzi sie z dwiema nogami i dwiema rękami, ale wiadomo, że może się zdarzyć dziecko bez konczyń albo z połową.

Ja sie tym nie zasłaniam i nie mowie ze napewno. Poza tym napisałam, że u NIEKTÓRYCH dziewczyn miesiaczka moze byc bardziej obfita. CZYTAJ UWAZNIEJ!

Jeśli masz na ten temat inne zdanie to wypowiedz sie dlaczego? Skąd to wiesz? Jesteś aż tak bardzo doświadczona w tych sprawach?

Memi napisał/a:
Nie wiem. I nawet przez chwilę nie twierdziłam że wiem.

No właśnie. Nie wiesz! Very Happy

Memi napisał/a:
Chce wiedzieć czy to co pisałaś jest prawdą czy głupotami wyssanymi z palca

Pisałam już wcześniej że czytałam to w mądrych ksiązkach a nie jakiś czasopismach dla małolatów, które Ty zapewne uwielbiasz Very Happy W internecie wbrew pozorom takich mądrych rzeczy nie piszą więc jak mam Ci to udowodnić? Przyjedź do mnie to pokaże Ci ksiązke i sobie poczytasz.

Memi napisał/a:
Jeśli nie znajdziesz, uznam że wygrałam tą dyskusję

Nie wygrałaś bo nie masz też dowodu, że to co mówie jest nieprawdą. I takiego nie znajdziesz!

Numer Gadu-Gadu
6476170
Dyskutant
Dyskutant

Ostrzeżeń:
 1/3/6
PostWysłany: Nie 04 Lut, 2007 13:04    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

joasia1990 napisał/a:
OMG. Ty nawet tak prostego zdania nie rozumiesz?? Krwiak robi sie wtedy, kiedy błona całkowicie zarasta pochwę i krew nie ma odpływu.

Czyli miesiączki praktycznie nie ma albo jest mało obfita

joasia1990 napisał/a:
Ja sie tym nie zasłaniam i nie mowie ze napewno. Poza tym napisałam, że u NIEKTÓRYCH dziewczyn miesiaczka moze byc bardziej obfita. CZYTAJ UWAZNIEJ!

To znajdź mi taki dowód, gdzie będzie napisane że "u NIEKTÓRYCH dziewczyn miesiaczka moze byc bardziej obfita" - ztegoż powodu -błony

joasia1990 napisał/a:
Jeśli masz na ten temat inne zdanie to wypowiedz sie dlaczego? Skąd to wiesz? Jesteś aż tak bardzo doświadczona w tych sprawach?

W tych sprawach nie. I nie posiadam żadnej książki, ani nie znam żadnej strony www gdzie bedzie napisane to, czy wielkość otworu błony lub jej całkowity brak wpływa na obfitość miesiaczki
Byc może jest to tak oczywiste że NIE
że nawet się nikomu nie chce o tym pisać.
Ok. Przyznam racje że sie pospieszyłam z tymi kształtami błon ale to nie zmienia faktu że ciągle mi nie udowodniłas tego co chcę i czego w tym momencie pragnę. <lol>
Cytat:
Pisałam już wcześniej że czytałam to w mądrych ksiązkach a nie jakiś czasopismach dla małolatów, które Ty zapewne uwielbiasz

To cię kochana intuicja zawiodła bo takie szmatławce mnie nie obchodzą.
Powrót do góry
Aktywista
Aktywista

PostWysłany: Nie 04 Lut, 2007 13:12    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Memi jeśli sie na tym nie znasz, nie czytałaś o tym, nie masz doświadczenia, ani żadnego dowodu popierającego Twoją racje, to nie masz też prawa zarzucać mi, że się myle. Ok?

I jeszcze jedno - jak dla mnie, bardziej wiarygodna od teorii jest praktyka. Prawie wszystkie moje kolezanki mają juz ten pierwszy raz za sobą. I niektóre z nich zauwazyly po tym obfitsze miesiaczki. Dlaczego?

Numer Gadu-Gadu
6476170
nasty_girl Płeć:Kobieta
Aktywista
lalala :d
Aktywista

Pomogła: 55 razy
PostWysłany: Nie 04 Lut, 2007 13:26    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

joasia bo ty jesteś wielce doświadczona obserwowałaś miesiącami przed pierwszym razem obfitość miesiączki, z obserwacji po wynikło ci pewnie że masz bardziej obfity. Widać skąd czerpiesz informacje, tylko ktoś ci zapomniał powiedzieć że internet też bywa omylny, każdy może napisać co mu się podoba, a ty potem to czytasz, i myślisz że wszystko jest prawdziwe. obfitość okresu zależy od osoby, i to indywidualna sprawa. A dziewictwo.. h** ma do tego.
Powrót do góry
Aktywista
Aktywista

PostWysłany: Nie 04 Lut, 2007 14:05    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

nasty_girl napisał/a:
joasia bo ty jesteś wielce doświadczona obserwowałaś miesiącami przed pierwszym razem obfitość miesiączki, z obserwacji po wynikło ci pewnie że masz bardziej obfity. Widać skąd czerpiesz informacje, tylko ktoś ci zapomniał powiedzieć że internet też bywa omylny, każdy może napisać co mu się podoba, a ty potem to czytasz, i myślisz że wszystko jest prawdziwe. obfitość okresu zależy od osoby, i to indywidualna sprawa. A dziewictwo.. h** ma do tego.

Mi sie akurat nie zmienil. W internecie o takich rzeczach nie czytam, bo wiele razy zawiodłam sie na informacjach w nim zawartych. Zresztą na ten temat nic nie było.
A jeśli się myle to dlaczego dziewczyna majaca gruba blone z malutkim otworem po straceniu dziewictwa niby krwawi tak samo? Przeciez otwor sie wtedy zwieksza. Wiem ze na ilosc wydalanej śluzówki w czasie miesiączki błona nie ma wpływu. Ale na szybkośc z jaką sie wydostaje tak, bo nic nie blokuje jej ujscia (to tak jakbys wylewala wode z butelki. z tej, ktora ma wiekszą srednice szyjki woda wylatuje szybciej prawda?).

Moze problem jest w tym ze inaczej rozumiemy pojecie "obfitosc miesiaczki". Jesli chodzi o to, czy po utracie blony w ciagu 5 minut wyleci z nas wiecej śluzu niż majac ta błone? Odpowiedz brzmi tak. Ale jesli chodzi o ilosc śluzu w trakcie trwania całej miesiączki, to błona nie ma nic do tego, poza tym, ze "krew" po prostu wydobywa sie szybciej i jest jej stosunkowo więcej w zależności od czasu, ale w trakcie calej miesiaczki jej ilosc sie nie zmienia.

W takim razie racje mają obie strony. Sorka, ale dopiero teraz doszłam do wnosku, ze mozemy inaczej pojmowac to pojecie.

Numer Gadu-Gadu
6476170
Czarna Płeć:Kobieta
Dyskutant
Dyskutant

Pomogła: 1 raz
PostWysłany: Nie 04 Lut, 2007 14:30    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Po za tym Joasia pisała, ze przewaznie tak jest co nie oznacze ze ZAWSZE Exclamation

Numer Gadu-Gadu
2551311
Aktywista
Aktywista

PostWysłany: Nie 04 Lut, 2007 14:52    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Ale ty mylisz pojęcia. Może i leci szybciej, nie wiem nie sprawdzałam, może coś w tym jest, ale obfitość zależy od dziewczyny, i żadna błona tego nie reguluje.
Powrót do góry
Aktywista
Aktywista

PostWysłany: Nie 04 Lut, 2007 14:59    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

nasty_girl napisał/a:
Ale ty mylisz pojęcia

Bo to można różnie rozumiec. Tak jak pojęcie dziewictwa.

Numer Gadu-Gadu
6476170
Aktywista
Aktywista

PostWysłany: Nie 04 Lut, 2007 15:28    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

no nie bardzo, bo jednak obfitość to obfitość a szybkość wypływania <lol> to szybkość wypływania, trudno pomylić takie rzeczy.. zresztą czy jakieś tam malutenkie różnice w czasie są dla ciebie tak istotne?
Powrót do góry
Aktywista
Aktywista

PostWysłany: Nie 04 Lut, 2007 15:35    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Wiesz czasami te róznice są duze Wink nie czepiajmy sie juz szczegółów bo to nie mam sensu. A dla mnie obfita miesiaczka to taka która nie leci kropelkami tylko leje sie jak z kranu i tu błona ma znaczenie bo im ma mniejszą dziurke tym krewka wolniej wylatuje. Ale rozumiem, ze dla innych obfita miesiaczka to taka, podczas której tracimy duzo "krwi" nawet jesli leci wolno.

Numer Gadu-Gadu
6476170
arto3 Płeć:Mężczyzna

PostWysłany: Sro 09 Maj, 2007 13:59    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

A ja sie wtrące Smile a według mni to Joasia ma racje ze obfitosc okresu zalezy od blony Smile hehe ja to sobie rozpatrzylem na prostym doswiadczeniu skoro np jest rodzaj blony o jednym duzym otworze to np jak nalejesz wody do butelki i przechylisz ja zatkasz palcem gwint to woda nie elci wogole a jak lekko oderwiesz palec to cos leci a jak wyjmiesz go wogole to juz calkowicie duzo wody leci to mozna sobie tak obrazowac Smile bo wiec jesli rodzaj blony jest taki ze rozciaga sie jak pajeczyna na sciankach pochwy to wtedy ii odtwór jest jeden to leci troszke slabieju bo blona zatrzymuje czesc krwi i ona wyplywa wolniej a jak nie ma blony to ejst duzo wiecej miejsa ktoredy krew uchodzi SmileSmileSmile wiem ze napisalem to nie zrozumialem ale takie mam zdanie Smile
Powrót do góry
Aktywista
Aktywista

PostWysłany: Sro 09 Maj, 2007 14:32    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

widać że nie miałeś okresu, zamiast butelki wody weź sobie parę kropel, to jednak znaczna różnica, zresztą stara rozmowa..
Powrót do góry
Strona 3 z 5 Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5  Następny
Odpowiedz do tematu