Pomogła: 11 razy Dołączyła: 26 Cze 2006 Posty: 1270
Wysłany: Pią 02 Lut, 2007 19:43
Memi napisał/a:
A
poza
tym,
w
tym
przypadku
jest
czego
- waszej głupiej dyskusji o okresie, której formuła juz chyba ze 100 razy się tu na forum pojawiała.
Z tego co widzę, CHoCoLaTE jest na tym forum krócej niż ty (niewiele, ale już coś) i może nie widziała tych setek tematów, jak to określiłaś i dla niej ważny jest jej problem a nie to, czy ktoś miał podobny. Poza tym dla tych, którzy są długo na forum to takie tematy są już nudne, bo ciągle są podobne, ale nowi użytkownicy nie wiedzą, o co nam chodzi. Dla nowych jest to po prostu temat, dla nas - kopia wielu innych.
Z tego co widzę, CHoCoLaTE jest na tym forum krócej niż ty (niewiele, ale już coś) i może nie widziała tych setek tematów, jak to określiłaś i dla niej ważny jest jej problem a nie to, czy ktoś miał podobny
Jest krócej, ale ma wiecej postów, ja tak gdzies od połowy stycznia często tu zaglądam, wcześniej nawet mi sie nie chciało nic pisać.
Miesiąc to ŻADNA róznica. Myslę że tak samo ja i tak samo CHoCoLaTE zapoznała się mniej więcej z trescią tematów.
Pomogła: 12 razy Dołączyła: 02 Mar 2003 Posty: 792
Wysłany: Sro 07 Lut, 2007 18:01
CHoCoLaTE napisał/a:
Dzisiaj znowu miałam to brązowe coś. Tylko raz. Ostatnio miałam w styczniu. Już nie wiem co się dzieje ze mną!!!
Nic sie z toba nie dzieje. po prostu dojrzewasz. a to brazowe cos to moze byc miesiaczka (ktora poczatkowo ma taka postac) albo plamienia wystepujace podczas owulacji (jajeczkowania)
_________________ "Bez miłości każde życie jest jedynie udawaniem i mijaniem."
Wysłany: Sro 07 Lut, 2007 19:00
Chocolate - w twoim wieku takie rzeczy sa normalne. Te plamienia to najprawdopodobniej okres. pierwsze miesiaczki zwykle tak wygladaja i sa bardzo nieregulrne. za jakis czas wszystko ci sie unormuje. na wszelki wypadek nos w plecaku podpaske a jak masz niewielkie plamienia to zaluz wkladke (powinna wystarczyc). bole podczas miesiaczki sa normalne (no chyba ze sa nie do wytrzymania to wtedy nie). jak boli cie troche mocniej to wez tabletke rozkurczowa albo przeciwbolowa i ci przejdzie. i naprawde nie rob z tego problemu, bo to normalne.
w 28 dniowym cyklu owulacja wystepuje 14+/-2 dni przed poczatkiem cyklu (przed miesiaczka). u kobiet ktore maja bardzo krotkie cykle moze wystapic nawet w trakcie okresu. ale u ciebie owulacje beda raczej jeszcze nieregularne (o ile juz sa).
Pomogła: 16 razy Dołączyła: 08 Gru 2006 Posty: 716
Wysłany: Sro 07 Lut, 2007 21:06
joasia1990 napisał/a:
na wszelki wypadek nos w plecaku podpaske a jak masz niewielkie plamienia to zaluz wkladke (powinna wystarczyc)
Noszę wkładki Descreet, są takie cienkie, że nie czuć przeważnie ;P
A w plecaku noszę podpaskę od początku roku szkolnego, kiedy to pod koniec wakacji miałam 9 dniowy "okres"
joasia1990 napisał/a:
Chocolate - w twoim wieku takie rzeczy sa normalne. Te plamienia to najprawdopodobniej okres. pierwsze miesiaczki zwykle tak wygladaja
Ale żeby zawsze było brązowe? I to dosyć mocno... Chociaż tego czegoś mam mało.
Wysłany: Sro 07 Lut, 2007 21:13
CHoCoLaTE napisał/a:
Ale żeby zawsze było brązowe? I to dosyć mocno...
Nie zawsze tylko na poczatku. Niektore dziewczyny od razu maja "normalne" krwawienie, a inne dopiero po dluzszym czasie. To zalezy od organizmu. Nie przejmuj sie ze sa ciemne, ja kiedys mialam czarne
CHoCoLaTE napisał/a:
Chociaż tego czegoś mam mało
Pisalam juz wczesniej ze to tez normalne. Ja mialam tak malutko za pierwszym razem, ze ledwo to zauwazylam.
I nie przejmuj sie tym tak. Nie rob problemu z niczego. Pisalismy juz wczesniej ze to nie sa zadne nienormalne objawy wiec nie zachowuj sie jak male dziecko, ktoremu wciaz trzeba powtarzac to samo.