Pomogła: 12 razy Dołączyła: 02 Mar 2003 Posty: 792
Wysłany: Czw 08 Lut, 2007 17:07
mała 13 napisał/a:
aaaa moze to nie dotyczy tematu ale nie chce zakaladac nowego tematu. czy wydzielina (ta przed miesiaczka) musi wystepowac codziennie ???
przed miesiaczka nie ma zadnej wydzieliny (jest sucho). wystepuje ona w czasie owulacji (przez jakies 4 dni) a takze kilka dni przed i po jajeczkowaniu, ale w mniejszych ilosciach niz w trakcie.
czy musi wystepowac codziennie? przez te kilka najwazniejszych dni z punktu biologicznego tak, poniewaz stwarza plemnikom dogodne warunki do przedostania sie do jajowodu kobiety i zaplodnienia komorki jajowej
_________________ "Bez miłości każde życie jest jedynie udawaniem i mijaniem."
Ale przecież chyba nie musi być codziennie. Moze tez byc co 2 - 3 dni. Chyba, nie jestem pewna.
No ale są dziewczyny, które nie mają wogóle wydzieliny przed miesiączką.
Pomogła: 16 razy Dołączyła: 08 Gru 2006 Posty: 716
Wysłany: Czw 08 Lut, 2007 19:20
Sissa11 napisał/a:
Moze tez byc co 2 - 3 dni. Chyba, nie jestem pewna
Może i tak. Niech ktoś na forum się wypowie jak miał, bo ja np. mam codziennie i muszę nosić wkładki ;\
Sissa11 napisał/a:
Nie wiem czy są, może tak, niech dziewczyny z forum się wypowiedzą jak miały. Moje dwie kumpele miały wydzielinę. O reszcie to nie wiem, bo nigdy nie pytałam.
Wysłany: Czw 08 Lut, 2007 20:45
CHoCoLaTE napisał/a:
joasia1990 napisał/a:
przed miesiaczka nie ma zadnej wydzieliny (jest sucho)
Dziewczyny, które jeszcze nie mają okresu mają wydzielinę. Pojawia się ona średnio 1,5 roku przed pierwszym okresem.
Ja mam ją codziennie. Ale od wczoraj mam okres (znowu brązowy ;P).
Ja mowilam o dziewczynach ktore miesiaczkuja. U dziewczyn ktore nie miesiaczkuja moze pojawic sie krotko przed pierwszym okresem, albo nawet kilka lat przed. Czy musi byc codziennie? To zalezy od organizmu. Jedne maja duzo i czesto inne prawie wcale. Ja czasami mam nawet przed miesiaczką, ale tylko troche. Wydzielanie śluzu to normalna czynnosc dojrzalego biologicznie organizmu, to tak jak wydzielanie potu czy łoju. Nie ma sie czym przejmowac, najlepiej zalozyc wkladke i zapomniec o calej sprawie
[ Dodano: Czw 08 Lut, 2007 ]
Sissa11 napisał/a:
Ale przecież chyba nie musi być codziennie. Moze tez byc co 2 - 3 dni. Chyba, nie jestem pewna.
Pytania typu "musi?" czy "nie musi?" sa bez sensu. I tak nie mamy na to wplywu.
Dopoki sluz nie ma brzydkiego zapachu, zielonkawego koloru i nie wystepuje pieczenie to wszystko jest ok Sluz chroni tez przed infekcjami
[ Dodano: Sob 10 Lut, 2007 ]
wracajac do tematu o pustym jajeczkowaniu- kiedy zapytalam ginekologa co to jest to napisal mi ze to "pecherzyk bez komorki jajowej"
Dostalam rano... tabletni przeciwbolowe nie dzialaja... rozkurczowe nie ( bralam po dwie ), potem wzielam sobie czopka ( super uczucie ) a na koniec mama musiala mi dac zastrzyk ktory dopiero sprawil, ze bylam w stanie wstac z lozka bo inaczej lezalam i nic zrobic ze soba nie moglam... mam okres od 6 lat a dopiero pierwszy raz mi sie zdazyly takie bole... masakra... nikomu az takich boli nie zycze...
_________________ Jedna z najglupszych dziewczyn tego swiata....
Czyli takie puste jajeczkowanie jest przed miesiączką?A moze zdarzac sie codziennie?
No przed, przed, oczywiście, że tak. Tak jak normalne jajeczkowanie w normalnym cyklu. Oczywiście, że nie nie codziennie, tylko przez około 4 dni (chociaż u mnie dłużej).
Cytat:
Czy to jest jakiś ze zwiastunów miesiączki? Czy to poprostu tak sobie?
No nie tak całkiem zwiastunów, ale coś w tym jest. To oznacza, że Twój organizm jest prawie gotowy do rozpoczęcia miesiączkowania.
Wysłany: Nie 11 Lut, 2007 21:31
[ Dodano: Nie 11 Lut, 2007 ]
ewamarchewa napisał/a:
Sissa11 napisał/a:
Czyli takie puste jajeczkowanie jest przed miesiączką?A moze zdarzac sie codziennie?
No przed, przed, oczywiście, że tak. Tak jak normalne jajeczkowanie w normalnym cyklu. Oczywiście, że nie nie codziennie, tylko przez około 4 dni (chociaż u mnie dłużej).
4 dni?? to troche za dlugo. srednio ok 24h
Ale u mnie ok. 4 i nawet dłużej, przynajmniej wtedy mnie boli brzuch. Później jest dzień przerwy i znowu boli z powodu PMS, a później kiedy mam okres, to boli mnie również. I tak w kółko.