Pewnie wielu z was nie słyszało o tym świetnym zespole. Określają go jako alternatywny rock z elementami punka i reggae. Ciekawe bardzo chwytliwe teksty i inna oryginalna muzyka...Szczerze mówiąc słuchając pierwszy raz ich piosenek nie podobały mi sie dopiero za kilkakrotnym odsłuchaniem je pokochałam. Zespół istnieje pod obecną nazwą od 2001r. Obecnie jest w trakcie nagrywania trzeciej płyty. Mało ich w mediach. Raczej wolą koncertować. A koncert happysad to niezapomniane przeżycie. W grudniu byli w mojej miejscowości i mimo opóźnienia i słabej akustyki (Dom kultury) klimat był świetny. Grali bez bisów bite 2.5 godziny. Namawiam do zainteresowania się tą grupą bo są naprawde świetni. (wpisujcie się jeśli się ze mną zgadzacie )
Jeden z ich ciekawych tekstów:
Ile jestem ci winien?
Ile policzyłaś mi za swą przyjaźń?
Ale kiedy wszystko już oddam, czy
będziesz szczęśliwa i wolna czy...
będziesz szczęśliwa i wolna czy...
Ale zanim pójdę, ale zanim pójdę,
ale zanim pójdę chciałbym powiedzieć ci, że:
Miłość to nie pluszowy miś ani kwiaty.
To też nie diabeł rogaty.
Ani miłość kiedy jedno płacze
a drugie po nim skacze.
Miłość to żaden film w żadnym kinie
ani róże ani całusy małe, duże.
Ale miłość - kiedy jedno spada w dół,
drugie ciągnie je ku górze.
Ile jestem ci winien?
Ile policzyłaś mi za swą przyjaźń?
Ile były warte nasze słowa,
kiedy próbowaliśmy wszystko od nowa?
Kiedy próbowaliśmy wszystko od nowa?
Ale zanim pójdę, ale zanim pójdę,
Ale zanim pójdę chciałbym powiedzieć ci, że:
Miłość.....
Ostatnio zmieniony przez Aneta65 dnia Pon 19 Lut, 2007 19:53, w całości zmieniany 1 raz
Pomogła: 45 razy Dołączyła: 19 Kwi 2004 Posty: 2212
Wysłany: Pon 19 Lut, 2007 19:51
Tak, również lubię ten zespół. Od czasu do czasu lubię posłuchać ich melodyjnego rocka i chętnie wybrałabym się na ich koncert, lecz w mojej okolicy jeszcze nie koncertowali (nie dziwię się).
A te elementy punka to niby jakie? 3 akordy na krzyż?
_________________ “Smart people believe weird things because they are skilled at defending beliefs they arrived at for non-smart reasons.”
—Michael Shermer
Określają go jako alternatywny rock z elementami punka i reggae.
Alternatywny rock? Ale alternatywny do czego?
Aneta65 napisał/a:
Ciekawe bardzo chwytliwe teksty i inna oryginalna muzyka.
Porownanie milosci do pluszowego misia moze i jest chwytliwe, ale jednoczesnie plytkie jak kaluza. Inna ta muzyka wcale nie jest, jak masz internet to mozesz znalezc tysiace ciekawszych wykonawcow.
Aneta65 napisał/a:
Mało ich w mediach. Raczej wolą koncertować. A koncert happysad to niezapomniane przeżycie.
No wola koncertowac, pewnie dlatego beda juz czwarty raz w mojej dziurze w przeciagu roku.
_________________ "You are not a beautiful and unique snowflake. You are the same decaying organic matter as everything else. We are all part of the same compost heap"
Pamiętaj, nie jesteś twoim postem na forum...