Mam 11,5 lat i od jakiegoś czasu mam chłopaka Ale mam pewien dość poważny problem Moi rodzice mówią ze jestem za młoda żeby mieć chłpoaka więc im o tym nie powiedziałam.Czy dobrze zrobiłam Co powinnam zrobić w takiej sytuacji
_________________ "...Zwyczajnie wolności poczuć smak..."
Pomogła: 11 razy Dołączyła: 26 Cze 2006 Posty: 1270
Wysłany: Czw 05 Kwi, 2007 17:23
A powiedziałaś im, że nie masz czy po prostu nic nie wspomniałaś? W tym drugim przypadku to wg mnie nie masz obowiązku ich informować. No chyba że mówicie sobie wszystko, to wypadałoby jednak powiedzieć i wytłumaczyć, że to nic złego, to po prostu trochę więcej niż przyjaciel i jesteś z nim szczęśliwa.
Nie chcą, abyś miała chłopaka tylko dlatego, że twierdzą, że jesteś za młoda? Pogadaj z nimi o tym, spróbuj wyjaśnić, co chcą przez to powiedzieć.
Wysłany: Czw 05 Kwi, 2007 21:47
Po prostu boją się że jesteś płodna, i że zbyt wcześnie będziesz miała dziecko. To nic dziwnego, więc nie ma się co przejmować. Rodzicom przejdzie, a Ty miej swojego chłopaka : )
Ja mialam chlopaka w wieku lat 11. Powiedzialam mamie ze mnie koles poprosil, powiedzial ze jestem za mloda. I od tego czasu o zadnym jej nie mówuiłam Chociaż mam 14 lat to i tak jak z kims kręce to i tak nie wie Za rok zaczne z nią o tym gadac:P
Wiec ja bym narazie nie mówia ;P
Hehe. Takie to trochę..ee..kłamstewko, no, ale co tam
Pozdrawiam:*
_________________ ".. bo marzenia pozwalają przetrwać najtrudniejsze chwile"
To się zorientuje. Wytłumacz jej, że czujesz, iż już przyszedl ten czas. Oczywiście jeśli to nie jest chodzenie ze sobą, tylko po to, aby mieć chłopaka i się móc pochwalić, bo związek oczywiście na tym nie polega. Każdy dojrzewa w innym tempie. I nie tylko fizycznie, ale również psychicznie, powiedz o tym mamie. Powodzenia