Wysłany: Pon 16 Kwi, 2007 16:14 Czy to normalne???
Cześć otóż mam problem. Wiem że było duzo takich tematów ale nie znalazłam odpowiedzi na te moje pytanie. Mam 14 latek. Czy to noramalne że w tym wieku dziewczyny BARDZO SIE POCĄ??? Używałam juz chyba dziesiatki antytespirantow i zaden mi nie pomaga . Widze dziewczyny ktore nie mają z tym problemu. Moze powinnam isc do jakiegos lekarza bo cos ze mna jest nie tak? Tylko nie mowcie zebym podkladala husteczki czy cos bo one sie mi zwijaja i nic nie poradze na to. A jesli juz mam isc do lekarza to jakiego???
A moze znacie jakis super antyperspirant ktory na 100% mi pomoze???
_________________ Kochaj i szalej nie pytaj co dalej...
Jesteś w okresie dojrzewania, więc to normalne że się dużo pocisz. A to że antyperspirantu ci nie pomagają to juz nie wiem co ci poradzic. ja tak miałam to pomógła mi Rexona Activ Reserve (z zielonym ptaszkiem). a jako rada to kupuj dezodorantu w sztyfcie lub ewentualnie w kulce, bo te psik psik nie działają.
Sądzę, że najlepsze są w kulce, przynajmniej mi pomagają. W sztyfcie i w spray'u są do niczego. Ale dla każdego coś innego. Z czasem powinno Ci to minąć i nie będziesz się tak nadmiernie pocić. Też są specjalne tamponiki.
Wysłany: Sro 18 Kwi, 2007 13:23 Re: Czy to normalne???
Według mnie takie nadmierne pocenie sie to calkiem normalna sprawa w okresie dojrzewania nie ma sie czym przejmowac wiem ze to krępujące ale to minie z czasem ... trzeba tylko dbac bardzo o higiene wiem ze jestem młody i nowy ale mam nadzieje ze uszanujecie moje zdanie
Pozdrawiam
Tutaj większość użytkowników jeszcze gimnazjum nie skończyła, a Ty wyjeżdżasz że młody jesteś
_________________ “Smart people believe weird things because they are skilled at defending beliefs they arrived at for non-smart reasons.”
—Michael Shermer
No wiesz jakos mnei tak tegło no ale wiesz mi sie wydaje ze jestem młody fakt mała 13 w sztyfcie sa 1000 razy lepsze bo czesto po sprafy zostaja slady
KleO -Usunięty- Gość
Wysłany: Sro 18 Kwi, 2007 19:04
mała 13 napisał/a:
Natalie Hetfield napisał/a:
W sztyfcie i w spray'u są do niczego.
w sprayu sa do niczego, ale w sztyfcie przynajmniej nie musisz czekac az wyschnie, tylko od razu zakladasz bluzke
Ależ to kwestia osobnicza. Czekać aż wyschnie to chyba dłużej w kulce, ale lepsza jest jak dla mnie A jeśli jest to kulka, która zostawia ślady, to chyba faktycznie trzeba sobie długo poczekać aż wyschnie. Dla Ciebie ważniejsza jest skutecznosć czy czas?
Ale dzisiaj miałam... Nigdy jeszcze mi się takie coś nie zdażyło. Będąc na konkursie czułam, że pod pachami mam plamy. Bałam się podnieść ręki, aby coś napisać. Koszmar...