| Dzieci OnLine | Suwałki | Gry online | Maluch |

Dzieci OnLine  Strona Główna Dzieci OnLine
Człowiek nigdy nie pozbędzie się tego, o czym milczy.

RegulaminRegulamin   FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum

Poprzedni temat :: Następny temat
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3  Następny
Umysł ścisły a humanistyczny.
Autor Wiadomość
Marcia10 Płeć:Kobieta
Aktywista
Hate me, my friend...
Aktywista

PostWysłany: Pią 27 Kwi, 2007 20:57    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

no, wiem przeciez ; ). Ale na serio.

Numer Gadu-Gadu
6482031
Nikita Płeć:Kobieta
Nina
Moderator globalny

PostWysłany: Sob 28 Kwi, 2007 07:49    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Marcia10 napisał/a:
a jesli jestem dobra z polskiego to? jaki?

humanistyczny

Osobiście wolę przedmioty humanistyczne. Nie sprawiają mi one większych trudności. Jeśli chodzi o takie przedmioty jak matematyka czy fizyka - muszę się do nich trochę więcej przykładać.
Znam osoby, które świetnie sobie radzą i z przedmiotami humanistycznymi i dziedzinami ścisłymi. Smile
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora

Numer Gadu-Gadu
7894138
joasia1990 Płeć:Kobieta
Aktywista
Aktywista

PostWysłany: Sob 28 Kwi, 2007 18:23    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

To że ktoś jest dobry z polskiego i np. świetnie pisze wypracowanie nie oznacza, że ma umysł humanistyczny.

Numer Gadu-Gadu
6476170
Memi Płeć:Kobieta
Dyskutant
Dyskutant

Ostrzeżeń:
 1/3/6
PostWysłany: Sob 28 Kwi, 2007 21:03    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

No właśnie.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Marcia10 Płeć:Kobieta
Aktywista
Hate me, my friend...
Aktywista

PostWysłany: Sob 28 Kwi, 2007 21:14    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

ale ja nie pisze ze jestem dobra, choc nie przecze. A moge po prostu nie lubic niczego? Tzn nie nalezec do grupy umylow scislych ani humanistycznych?

Numer Gadu-Gadu
6482031
Memi Płeć:Kobieta
Dyskutant
Dyskutant

Ostrzeżeń:
 1/3/6
PostWysłany: Sob 28 Kwi, 2007 21:45    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Narazie jesteś na poziomie podstawówki, Twój umysł sie dopiero kierunkuje, ja np. w podst. byłam dobra z polskiego a teraz wole matme.
Powrót do góry
Aktywista
Aktywista

PostWysłany: Sob 28 Kwi, 2007 22:10    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

"Cechy umysłu humanistycznego:
impulsywność, intuicja, emocjonalność, nieograniczoność, marzycielskość, niekonkretność, nieobliczalność, romantyzm, luz, poetyckość, subiektywizm, niedokończoność, zdolność do zmian zdania, niedopowiedzenie, wrażliwość na człowieka i piękno, duchowość, uczuciowość, dowolność interpretacji, obserwowanie i bezpośredni opis zjawisk i dzieł literackich, rozległość, brak schematyzmu, unikanie wzorów, definicji i obliczeń, chęć dyskutowania i komunikowanie się z innymi, pamięciowe uczenie się, rozwijanie wątków (rozwlekłość), zdolności językowe, wszechstronność, uwzględnianie różnych podejść i sposobów myślenia.

Cechy umysłu ścisłego:
myślenie matematycznie, logiczne, analizowanie, dosłowność, bezkompromisowość, myślenie dedukcyjne, wyobraźnia podporządkowana celowi, zwięzłość, uporządkowanie, abstrakcyjność, pracowitość, precyzja, skoncentrowanie na pracy, bystrość, samodzielność w dochodzeniu do wyników, obiektywność, pewność siebie, pokonywanie trudności, jasność, schematyzm, strukturalność, harmonia, łączenie faktów i budowanie całości."

Numer Gadu-Gadu
6476170
ewamarchewa Płeć:Kobieta
Dociekliwy
Dociekliwy

PostWysłany: Sob 28 Kwi, 2007 22:22    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Mam część z tego część z tego. Smile Joasia: To Ty byłaś na tym badaniu w poradni psychologicznej? Mogłabyś opisać to jakoś dokładniej?
Powrót do góry

Numer Gadu-Gadu
8168309
Aktywista
Aktywista

PostWysłany: Nie 29 Kwi, 2007 08:25    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

ewamarchewa napisał/a:
Joasia: To Ty byłaś na tym badaniu w poradni psychologicznej? Mogłabyś opisać to jakoś dokładniej?

Tak. W każdym powiecie jest taka poradnia. Wystarczy wejść na ich stronę internetową, pobrać wniosek, wydrukować, wypełnić i wysłać. Po jakimś czasie (ok 2 tyg) zadzwonią do Ciebie i umówią na wizyte.

Numer Gadu-Gadu
6476170
Akacja12 Płeć:Kobieta
Aktywista
Aktywista

PostWysłany: Nie 29 Kwi, 2007 12:29    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

No to wygląda na to że mam umysł humanistyczny jeśli wierzyć tym, co tu napisałaś.

Dyskutant
Dyskutant

Ostrzeżeń:
 1/3/6
PostWysłany: Nie 29 Kwi, 2007 21:19    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Mam i z tego, i z tego.
Powrót do góry
KleO
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: Wto 01 Maj, 2007 13:37   

To od mózgu zależy. Płat ośrodkowy o tym decyduje, czy masz wykształcony dobrze umysł humanistyczny czy ścisły.
Powrót do góry
nasty_girl Płeć:Kobieta
Aktywista
lalala :d
Aktywista

PostWysłany: Wto 01 Maj, 2007 13:41    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

i od tego którą półkulę masz aktywniejszą. kiedyś na kursie szybkiego czytania facet nam zrobił na to taki test, kazał zamknąć oczy i powiedział datę: 1410, i od tego czy widzieliśmy statyczny obraz z bitwy, czy walkę zależało jaką półkulę mamy bardziej aktywną. ale teraz nie powiem która to która.
Powrót do góry
KleO
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: Wto 01 Maj, 2007 16:01   

Też ciekawe jest to, że w lewej półkuli powstaje obraz z prawego oka, w prawej z lewego.
Jeśli chodzi o strzelnictwo to osoby praworęczne powinny strzelać patrząc prawym okiem, gdyż obraz się nie przesuwa. Łatwo można to sprawdzić. Wystarczy patrzeć na palec najpierw jednym, potem drugim. Jeśli obraz się nie przesuwa jak patrzysz obydwoma oczami i którymś z obydwóch, to strzelać przez tamto. Oko prawdę Ci powie ;]
Powrót do góry
Akacja12 Płeć:Kobieta
Aktywista
Aktywista

PostWysłany: Sro 02 Maj, 2007 12:03    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Faktycznie, chyba mniej się przesuwa jak patrze prawym okiem, chociaż mam astygmatyzm to w ogóle pewnie inaczej ;p

Strona 2 z 3 Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3  Następny
Odpowiedz do tematu