Pomogła: 39 razy Dołączyła: 25 Wrz 2003 Posty: 2010
Wysłany: Pią 27 Kwi, 2007 22:04
Natalie Hetfield napisał/a:
Teraz dzieciaki słuchają punk'a, bo jest "modny"... I kurde ten ich styl. Dla nich róż + czerń = mrok? Na to wychodzi :>
Czasem to kwestia gustu, ile osób się ubiera bo coś jest modne, a na nich nie jedziecie. Czasem dzięki modzie można znaleść swój własny styl. Nikt nie mówi że masz się ubierać w to co jest akurat modne, ale można coś zaczerpnąć - coś na co na przykład bys nie wpadła - i to jest złe ?
Róż z czarnym jest ładnym połączeniem, sam ten styl nawet mi się podoba (chociaż nie dla mnie ;p), ale żeby to przyporządkowywać do jakiejś subkultury...
Chodzi Ci o dzieci ubierające się na czarno i noszące klucze na łańcuchach zwisających do stóp i kolankiem na plecach?
Chodzi Ci o ludzi którzy słuchają wszelkiej maści gatunków muzyki które mają w sobie słowo "metal"?
Chodzi Ci o wariatów którzy wierzą że szatan to wolność i po koncertach podpalają kościoły?
Zdefiniuj "metal"...
Metal to gatunek muzyki, podobnie jak pop, rock, disco-polo, hip-hop i inne.
A osoba która słucha metalu NIE JEST od razu satanistą i nie podpala kościołów.
I wcale nie "dzieci" ty rasisto bezduszny tylko osoby którym taki styl odpowiada. Jak zechce ubiore sie na różowo a jak zechce to na czarno. I żaden rasista-apodyktyk mi nie zabroni nawet jak sobie założe cztero kilowy łańcuch na szyję.
I wcale nie wariaci.
Wysłany: Nie 29 Kwi, 2007 13:32
Memi -
1) Nie ma gatunku muzycznego "Hip-Hop", jest rap.
2) Jeśli widzę kogoś kto ubiera się na czarno, nosi pieszczochy, kostkę, oraz glany, a nie wie skąd wziął się styl jaki reprezentuje to po prostu jest mi przykro. To tak jakby powiedzieć że jest się prawicowcem i nie mieć zielonego pojęcia co to oznacza. Byłoby wszystko w porządku gdyby ta osoba po prostu ubierała się na czarno - ale nie, te wszystkie durne dzieciaki bezsensownie próbują naśladować kretyński styl, o którym nie mają zielonego pojęcia - kropka w kropkę.
3) Pierwotnie metale - akurat pierwotnie to byli Ci którzy tworzyli ten gatunek, a nie słuchacze - Wierzyli w szatana, podpalali kościoły i działali na niekorzyść wiary Chrześcijańskiej w każdym tego słowa znaczeniu. Teksty w utworach death metalowych nie wzięły się z kosmosu, tak samo jak teksty w utworach Punk-Rockowych, czy w rapie nie wzięły się z kosmosu.
Jednak jeśli próbujemy coś naśladować, to warto mieć o tym jakiekolwiek, chociażby zielone pojęcie.
Kiedyś, żeby być metalem, starczyło odgryzać łebki kurczakom i śpiewać o swojej paranoi. A teraz się okazuje, że jak nie podpalisz kościoła, to jesteś pozer
_________________ “Smart people believe weird things because they are skilled at defending beliefs they arrived at for non-smart reasons.”
—Michael Shermer
KleO -Usunięty- Gość
Wysłany: Nie 29 Kwi, 2007 15:01
Memi napisał/a:
Cytat:
jeszcze tu przytoczę metalówy
Nie lubisz metalów?
Marcia10 napisał/a:
najwyrazniej nie...
Memi napisał/a:
szkoda.
Przydałoby się Wam czytanie ze zrozumieniem. Piszę o "true" punkach i metalach. Podkreślam, że "true" jest w cudzysłowiu. Bliżej Waszego rozumowania powiem tak: moja wypowiedź tyczyła się UDAWANYCH punków i metali.
Memi napisał/a:
I wcale nie "dzieci" ty rasisto bezduszny tylko osoby którym taki styl odpowiada. Jak zechce ubiore sie na różowo a jak zechce to na czarno. I żaden rasista-apodyktyk mi nie zabroni nawet jak sobie założe cztero kilowy łańcuch na szyję.
I wcale nie wariaci.
Ale rasista to chyba osoba, która nie toleruje innej rasy - czarnej i żółtej...
Akacja12 napisał/a:
Natalie Hetfield napisał/a:
Teraz dzieciaki słuchają punk'a, bo jest "modny"... I kurde ten ich styl. Dla nich róż + czerń = mrok? Na to wychodzi :>
Czasem to kwestia gustu, ile osób się ubiera bo coś jest modne, a na nich nie jedziecie. Czasem dzięki modzie można znaleść swój własny styl. Nikt nie mówi że masz się ubierać w to co jest akurat modne, ale można coś zaczerpnąć - coś na co na przykład bys nie wpadła - i to jest złe ?
Róż z czarnym jest ładnym połączeniem, sam ten styl nawet mi się podoba (chociaż nie dla mnie ;p), ale żeby to przyporządkowywać do jakiejś subkultury...
Nie mówię, że to jest złe. Po prostu śmieszą mnie osoby, które ubierają się tak, bo jest "modne". Nie dlatego, że szukają własnego stylu, chcą się wyróżniać. I tak się nie wyróżniają, bo teraz i tu powstają klony. Niestety. A jeżeli słucha się rocka, punka, metalu, to specjalnie ubiera tak, by pokazać jakiej to się muzyki słucha? Dla innych może to zaszczyt identyfikować się czymś takim albo prędzej koszulkami ulubionego zespołu, a dla innych to najzwyklejszy szpan.