Pomogła: 16 razy Dołączyła: 08 Gru 2006 Posty: 716
Wysłany: Pią 01 Cze, 2007 21:56 Co odpisać/odpowiedzieć?
Co odpisać jeśli na gadu-gadu chłopak pyta się czy się z nim spotkam, a ja nie chcę? Lub co odpowiedzieć jeśli zdarzyłoby sie takie coś w realu?
A pewnie miałyście takie sytuacje, więc możecie też powiedzieć co wy zrobiłyście
Pomogła: 39 razy Dołączyła: 25 Wrz 2003 Posty: 2010
Wysłany: Pią 01 Cze, 2007 23:34
A spotykałaś się z nim już wcześniej ? Ja nie wiem, ale zdarzyło mi się coś ściemniać jak nie chciałam, ale to już z kimś, z kim wcześniej się spotykałam. A jeżeli tak to zawsze możesz powiedzieć że masz dużo zajęć, bo tak na moje oko, to powiedzenie wprost, w tym przypadku nie wiem czy będzie dobre.
Wysłany: Sob 02 Cze, 2007 11:01
Zaraz zaczną sie sypać kretyńskie odpowiedzi "Powiedz NIE" - Bzdura, nie macie zielonego pojęcia o kulturze misiaczki : ).
Odmawiać trzeba umieć, sztuka odmawiania to nie jest zmuszenie sie do brutalnego "nie" popartego paroma wyzwiskami, ale też nie jest to sztuka kłamania.
Kwestia w tym czy lubisz tą osobę, czy nie - Jeśli nie, to warto nie utrzymywać z nią kontaktów, moja ideologia podpowiada mi że rozmowa z kimś kogo nie lubimy jest kretyństwem : ).
Ale zakładając że problem leży w tym że chłopak chce Cię poderwać, a Ty nie chcesz się z nim spotkać, to nie migaj się odpowiedziami "Jestem zajęta", czy "Mam dużo roboty", albo "wychodzę gdzieś" - Na upartego desperat może Cię męczyć jeszcze długi czas. Jeśli go lubisz to samo "nie" będzie bardzo niemiłe warto pomyśleć o pokazaniu mu że nie chcesz z NIM wyjść.
Kwestia wprawy.
Opętana - Ależ dziękuję, nie trzeba : )
Ostatnio zmieniony przez Shaunri dnia Sob 02 Cze, 2007 13:24, w całości zmieniany 1 raz
Pomogła: 16 razy Dołączyła: 08 Gru 2006 Posty: 716
Wysłany: Sob 02 Cze, 2007 19:47
Chodzi o to ze chlopak chodzi ze mna do szkoly, a piszemy ze soba na gg. No nawet jest spoko, ale ja sie nie chce z nim nic teges i sie z nim spotkac, wiec jesli jeszcze raz zapyta to co mam odpisac =( ?